Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Η νέα χρονιά ξεκινά με πολλά ερωτήματα,όμως δεν θα πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία καθώς οι ανατροπές που ενδέχεται να είναι πολλές μπορεί να οδηγήσουν σε μια θετική έκπληξη.Ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας,που προυποθέτει και αντίστοιχο πολιτικό περιβάλλον.

Οπως είμαστε όλα είναι στον αέρα.Η αγορά ήξερε καλά ότι για τον Σαμαρά η προεδρική εκλογή ήταν ένα τείχος το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να περάσει.Αλλό τόσο τώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ η ώρα της διαπραγμάτευσης έχει το τείχος της εύρεσης συμφωνίας με την τρόικα,που για να την αφήσουν στν άκρη οι εταίροι-πιστωτές θα ζητήσουν ηχηρά ανταλλάγματα.
                  
Και λέμε να την αφήσουν στην άκρη, γιατί ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοιξει την διπραγμάτευση του χρέους χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.Σε όλη αυτήν την διαδικασία θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -αν κερδίσει όπως τα γκάλλοπ δείχνουν τις εκλογές.Μέχρι τότε μπορεί να εμφανιστούν ακραία φαινομενα στην οικονομία με περαιτέρω πτώσεις χρηματιστηρίου και ομολόγων αλλά και κινήσεις κεφαλαίων.
                     
Ομως είναι πιθανότατο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ευκαιρία να κάνει την δική του διαπραγμάτευση.Μαθηματικά υπάρχουν αρκετές φορές πολλές λύσεις σε ένα πρόβλημα.Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τους εταίρους-πισωτές  στην τεκμηρίωση και αξιοπιστία των λύσεων που θα προτείνει.

Κλείσιμο
Και πρέπει να πούμε στο σημείο αυτό, ότι υπάρχει κόσμος που μπορεί μεν να πάρει αποφάσεις στις 25 Ιανουαρίου ενάντια στον κυβερνητικό συνασπισμό,όμως έχει απαιτήσεις από μιε νέα κυβέρνηση να τον βγάλει ασπροπρόσωπο και να μην το βάλει σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος.
                  
Κατά συνέπεια οι γύροι του πολιτικού ριγκ που έχει στηθεί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι καθώς το παιχνίδι της σταθεροποίησης οικονομίας και κοινωνίας είναι πιο σύνθετο από ηρωικές αρνήσεις.Εξακολουθούμε να πιστεύουε πάντως, όπως εδώ και καιρό έχουμε καταγράψει ,ότι η μέχρι τώρα εφαρμογή αλά ελληνικά των 2 μνημονίων δεν εγγυάται αυτήν την επιτυχία.
                  
Και για να εξηγούμεθα.Οταν η πιστωτική επέκταση παρέμεινε αρνητική σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και τον περασμένο Νοέμβριο και επιδεινώθηκε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν έβαλαν καθαρά λεφτά στην οικονομία.
                  
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πήγε οριστικά στις καλένδες-με ποιού την ευθύνη άραγε;
                  
Το έλλειμμα του ΟΑΕΕ μεγάλωσε και η υπονόμευση της βιωσιμότητας των ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών δεν αντιμετωπίστηκε.Γιατί δεν προώθησαν βοηθητικά τις ιδιωτικές ασφαλιστικές που με λιγότερες εισφορές προσφέρουν πολύ περισσότερα;

Μήπως πρέπει να αναφερθούμε και στο πως πολλαπλασιάζεται ο ΕΝΦΙΑ όταν οι γονείς έχουν κρατήσει την επικαρπία, αλλά έχουν μεταβιβάσει, από καλή πρόθεση, τα ακίνητα στα παιδιά τους;

Αυτά είναι μόνον λίγα για να μην πούμε και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να εξαφανίσει τους μετά την διαθεσιμότητα εξοδούχους από το δημόσιο.Και με αυτό το φάουλ έχουμε το θράσος να ζητάμε τα ρέστα από την τρόικα, γιατί δεν μας έδωσε ήδη συμφωνία.
                   
Η οικονομία λοιπόν κύριοι δεν είναι μόνο λογιστική με ελλείμματα και πλεονάσματα.Θέλει στρατηγική και δυναμική.Αν είναι λοιπόν πιο μάγκες οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ