Ιστιοπλοΐα: Ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας του απέραντου γαλάζιου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ιστιοπλοΐα: Ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας του απέραντου γαλάζιου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Φαληρικό Δέλτα το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Μία μεγάλη γιορτή για την ιστιοπλοΐα με συμμετοχές από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ευρώπη αφού η διεθνής κλάση του 420 δίνει το δικαίωμα αυτό ώστε να προωθεί την ανάπτυξη του αθλήματος παγκοσμίως. Το παρών δίνουν  184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόοι 54 και προπονητές μαζί με 70 συνοδούς, από 22 κράτη.

Η ιστιοπλοΐα για μία ακόμη φορά γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής  της Ελλάδας αφού τα βλέμματα όλου του κόσμου  είναι στραμμένα στην  Αθήνα λόγω  του Πανευρωπαϊκού.
Αν και είναι το άθλημα των Ολυμπιονικών,  είναι από τα πιο αδικημένα. Φέρνει ολυμπιακά μετάλλια με πρόσφατα εκείνα των Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στο Ρίο, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά  και όχι μόνο στα μεγάλες κατηγορίες. Οι διακρίσεις των ελλήνων αθλητών/αθλητριών  ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες όπου  έχουμε παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης.  Όμως παρά τις συνεχείς διακρίσεις έχει μικρότερη προβολή από άλλα αθλήματα τα οποία δεν πρωταγωνιστούν στο εξωτερικό. Έχει μικρότερη υποστήριξη από το κράτος από άλλα αθλήματα που υπερ- προβάλλονται σε σύγκριση με τις λιγοστές τους επιτυχίες.

 Οι διακρίσεις για την Ελλάδα στην ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Έλληνες οι είναι από τους κορυφαίους κριτές αλλά και τεχνοκράτες του αθλήματος τους οποίους εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια στο εξωτερικό για να διοργανώσουν άψογους αγώνες.
Κλείσιμο
Η θάλασσα είναι στο DNA του Έλληνα και αυτό καταδεικνύουν οι επιτυχίες στην ιστιοπλοΐα. Θα πρέπει η Πολιτεία να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον πάνω από αυτό το άθλημα γιατί το δικαιούται. Κάτω από αντίξοες οικονομικά συνθήκες , μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι άνθρωποι της ελληνικής  ιστιοπλοΐας  δίνουν τον δικό τους αγώνα και τον φέρνουν εις πέρας με επιτυχία. Θα  πρέπει να έχουν στην προσπάθειά τους αυτή την ανάλογη στήριξη. Γιατί  η ιστιοπλοΐα μπορεί να γίνει η αιτία για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να γίνουν  αθλητικά κέντρα  ιστιοπλοΐας στη χώρα,   για να υποδέχονται και να φιλοξενούν  για προετοιμασία αθλητές/ αθλήτριες από ξένες χώρες  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας και τουρισμό εκτός από προετοιμασία, τονώνοντας με  τον τρόπο αυτόν την ελληνική οικονομία στο ποσοστό που θα τους αναλογεί.   

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε. Ήδη με αφορμή το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άνοιξαν αραχνιασμένες αίθουσες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις Τζιτζιφιές. Αίθουσες που παρέμεναν κλειστές από  το 2004! Καλή θέληση και όλα γίνονται….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK