Μνημόνιο 4, στα 4
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Μνημόνιο 4, στα 4

Αν ήταν μασκαράτα, οι μάσκες θα είχαν πέσει. Διότι αναρριχήθηκαν στην εξουσία καταγγέλοντας την φοροκαταιγίδα των προηγούμενων ετών, υποσχέθηκαν σκίσιμο των μνημονίων, αλλά απέτυχαν.

Και πουλώντας σκληρή διαπραγμάτευση ανακατεμένη με σανό, μέσα σε δύο χρόνια πρόλαβαν και υπέγραψαν ακόμη δύο, νέα μνημόνια! Τόσο καλά χειρίστηκαν τους Ευρωπαίους πιστωτές που εξασφάλισαν το 4ο μνημόνιο δεκαπέντε μήνες προτού εκπνεύσει η χρονική διάρκεια του 3ου μνημονίου, αυτού που μας επέβαλαν έπειτα από... ανάσες αξιοπρέπειας και το δημοψήφισμα της ντροπής. Θυμάστε; Το δημοψήφισμα στο οποίο απορρίφθηκε μια συμφωνία μόνο και μόνο για να υλοποιηθεί μια άλλη, πολύ χειρότερη απ' αυτή που μας είχαν προτείνει οι δανειστές τον Ιούνιο του 2015...


Αν είναι ένας αριθμός που εκφράζει την διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αυτός είναι το 4. Πόσο πολύ χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύονταν στα...4, αποδέχονταν δηλαδή αδιαμαρτύρητα τις απαιτήσεις των πιστωτών; Και τώρα φέρνουν 4ο μνημόνιο με μέτρα που θα δημιουργήσουν μια κατάσταση ζοφερή και θα ολοκληρώσουν την βίαιη προσαρμογή και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Προσέξτε: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα φηφίσουν από τώρα, το 2017, το μνημόνιο υπ' αριθμόν 4 για νέο κόψιμο συντάξεων και νέα μείωση μισθών, που θα ισχύσουν από το 2019, δηλαδή μετά την συνταγματικώς προβλεπόμενη θητεία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα. Και θέλουν να το περάσουν αυτό στην κοινή γνώμη σαν επιτυχία, χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να παραδέχονται ότι με τις αυταπάτες τους οι Έλληνες γίνονται από φτωχοί φτωχότεροι, δίχως να νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν.
Κλείσιμο

Το μοναδικό τους επιχείρημα πια, είναι: «Μήπως οι άλλοι θα τα έκαναν καλύτερα;». Ξεδιάντροπα σχεδόν μετατρέπουν την Ελλάδα σε έναν τεράστιο στίβο που θυμίζει περισσότερο απ' τιδήποτε άλλο τα... Hunger Games αλλά επιμένουν ότι οι αποφάσεις τους είναι για το καλό μας.

Και πλέον έχει μικρή σημασία αν είναι στα 4 αυτοί που μας πουλούσαν σκληρή διαπραγμάτευση για να αναρριχηθούν και να μείνουν στην εξουσία. Στα 4 πια είναι ο λαός. Και ενώ οι Έλληνες εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, η κρατική περιουσία σχεδιάζεται να περάσει σε ξένα χέρια, τα ιδιωτικά ακίνητα θα πουληθούν σε ξένα funds, αυτοαποθεώνονται που κατάφεραν να μετατρέψουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ελαστική, υποαμειβόμενη, εργασία, χωρίς ασφάλιση και με την προοπτική της σύνταξης των 384 ευρώ για όλους, όλο και πιο κοντά. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, γονατισμένη.

Για τους κυβερνώντες όμως, με το μνημόνιο 4, έρχεται η... έξοδος από την κρίση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ