makrigiannis_giannis

Η «κατσικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μακρυγιάννης

Το ερώτημα είναι τόσο παλιό, όσο και ο ανθρώπινος πολιτισμός: Υπάρχουν σκοποί που αγιάζουν όλα τα μέσα; Υπάρχουν τριών ειδών απαντήσεις: Ναι, όχι και ανάλογα.

Οι δύο πρώτες είναι σαφείς, αλλά σπάνια και σχεδόν από κανέναν δεν εφαρμόζονται. Η τρίτη, το «ανάλογα» είναι εκείνη που συνήθως δίδεται σε πραγματικές συνθήκες και πέρα από θεωρητικολογίες και ηθικολογίες.

Μετρά δηλαδή η σημασία του σκοπού και το είδος των μέσων. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση οποιουδήποτε μέσου κι ας είναι ο σκοπός πολύ μεγάλος – ή νομίζουμε ότι είναι. Διότι το μέσο δεν είναι επουσιώδες μέγεθος, αξία και δεδομένο. Αυτονομείται ως στοιχείο και διαμορφώνει αποτελέσματα από μόνο του. Γι’ αυτό δεν μπορείς, για παράδειγμα, ακόμα κι όταν πεινάς, να πας να ληστέψεις έναν άλλο κακομοίρη, που απλώς έχει κάτι παραπάνω από σένα, προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου. Δεν μπορείς να περνάς με κόκκινο βάζοντας τη ζωή άλλων σε κίνδυνο για να φτάσεις έγκαιρα σε ένα προορισμό – ούτε καν κι αν αυτός ο προορισμός είναι ζωής ή θανάτου. Προσέχεις, γιατί ίσως δεν φτάσεις καν.

Δεν μπορείς επίσης να κάνεις συμμαχίες με οποιονδήποτε προκειμένου να κερδίσεις την εξουσία.

Το τελευταίο αυτό λάθος κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εξουσία είναι ο σκοπός. Απολύτως θεμιτός σκοπός, ας μην γελιόμαστε. Αλλά όταν το μέσο είναι ο Κατσίκης, τότε τα πράγματα θολώνουν.

Η Αριστερά το έπαθε και παλιότερα, ώστε να καμώνεται σήμερα πως δεν τρέχει κάστανο. Το «’89» το πλήρωσε η αριστερά για πολλά χρόνια. Και τώρα επαναλαμβάνει το λάθος με πολύ χειρότερο και προκλητικό τρόπο.

Η τακτική στρουθοκάμηλου απέναντι σε πολιτικά υποκείμενα, όπως ο συγκεκριμένος βουλευτής, ο οποίος βυσσοδομεί εκμεταλλευόμενος την υποτακτική και γλοιώδη στάση που έχει απέναντί του η επίσημη κυβέρνηση και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, έχει κοντά ποδάρια. Και προσβάλλει κάθε προοδευτικό άνθρωπο.  Όση υποκρισία κι αν υπάρχει απέναντι στο φαινόμενο Κατσίκης, δεν μπορεί να κρυφτεί η θλιβερή πραγματικότητα, ο άθλιος συμβιβασμός.

Δεν είναι ράφι παντοπωλείου ο βουλευτής για να παίρνεις ό,τι θες.

Τη μια μέρα να είστε αγκαλιά και να ψηφίζετε μαζί ό,τι πετάει και κολυμπάει και την επομένη να τον βλέπεις να επιδίδεται σε ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα – ή και σε ομοφοβικές επιθέσεις - και να σφυρίζεις αδιάφορα!

Διότι με τις αγκαλιές τη μια μέρα και την ανοχή την άλλη, νομιμοποιείς αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές.

Και αύριο, δεν θα νομιμοποιείσαι εσύ πλέον να ασκείς κριτική για ανάλογα φαινόμενα σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δικαίως θα σου απαντήσουν «εσύ κοίτα τους φίλους σου, αυτούς που συγκυβερνούσατε μαζί και άσε εμάς». Το χειρότερο; Θα έχουν δίκιο!

Προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία σε όλα με τους συμμάχους, γιατί τότε δεν είναι σύμμαχοι, αλλά σύντροφοι. Αλλά δεν μπορεί να είναι ιδεολογικά, αξιακά και πολιτικά οι σύμμαχοί σου στο ακριβώς απέναντι στρατόπεδο.

Διότι αυτή είναι μία χυδαία, κυνική και αμοράλ στάση, που υποτάσσει τα πάντα στο σκοπό κατάκτησης και διατήρησης της εξουσίας.

Διότι τότε τι νόημα είχαν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ το 2012-2013 ότι κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά του Μπαλτάκου; Τα ίδια ακριβώς κάνει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με πρόσχημα ότι… «σώζει» τη χώρα! Ό,τι ακριβώς έλεγαν και εκείνοι τους οποίους κατηγορούσε!

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Κώστας

Βαρεθήκαμε τις μπουρδολογίες κάτι αριστερών ισλαμολάγνων σαν καί εσάς κύριε. Πάρτε τους σπίτι σας και υπογράψτε ότι είστε υπεύθυνος για τις πράξεις των. Όπως στην αρχαία Ελλάδα, που δεν έχετε καμία σχέση. Δεν τους θέλουμε τους ισλαμοναζί της λίθινης εποχής. 10% εθελοντική συνεργάτες υπήρχαν επί τουρκοκρατίας. Είναι οι σημερινή συριζαίοι προδότες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ?

ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ .

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΣΙΚΗ ΤΟΝ ΤΑΜΠΕΛΩΝΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ .ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ....ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΕΣ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΟΥΣ .ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ .ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ .ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΕΡ ΕΙΠΕΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΠΕΡΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΟΡΟΣ ...ΠΟΥ ΑΝΕΛΒΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ...ΜΕΣΩ ΙΣΛΑΜΟΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ .Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΚΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΠΕ .Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ . ΔΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ .

ΑΜΕΑ

Ο συριζοφασισμος, ειναι ΑΝΑΡΧΙΑ αδιστακτων κακοποιων. Και δεν εχει καμια σχεση με τον κομμουνισμο- ή την αριστερα.

Κ. Τζαβέλλας

Είναι όμως κομμουνιστογενής. Οι περισσότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την λέξη "κομμουνιστικό" στον τίτλο τους. Αλλά και οι μη-συριζαίοι κομμουνιστές δεν είναι καλύτεροι. Πάσχουν από την ίδια ιδεοληπτική νοοτροπία, προσφέρουν "προστασία" σε ΔΥ και συνδικαληστές και αγνοούν πλήρως τις μαρξιστικές γραφές που υποτίθεται ότι είναι η κοσμοθεωρία τους. Τυχοδιωκτικά ρεμάλια είναι και αυτοί.

Δημόσια και ιδιωτικη περιουσία.

Αντί να ψάχνουμε και να αναρωτιομαστε , και να κάνουμε ατερμονες πολιτικές,φιλοσοφικές συζητήσεις, παλιες σαν τις λάσπες, αλλά μόνο για την Ελλάδα, υπάρχει και άλλη θεωρεία, λογικοφανεις. Η θεωρεία του στρατού κατοχής.Πού απαιτεί συνωμοτικη διάθεση, αλλά βρίσκω ότι έχει ποσοστό αλήθειας. Ο στρατός κατοχής δίνει μια εξήγηση περί των δεινών και θεοστραβων αυτής της κοινωνίας, της αναλγησίας των αδικιών των στρεβλωσεων κτλ.Με λίγα λόγια, όσοι ασχολουνται στον δημόσιο τομέα, παράγουν πλούτο ελάχιστο, και τους συντηρει ο ιδιωτικός τομέας. Βεβαίως χρειάζονται σε ένα κράτος ,αλλά σε μας έχουν χαθει από καιρό οι αναλογιες, τα επιτρεπτά όρια, απάραιτητα και υποχρεωτικά για την δημοκρατια. Αποδείξεις καθημερινές με τόνους μελάνης, αναγράφονται παντού. Έτσι εχουμε περισσοτερους από τους μισούς Έλληνες (το 62% από το δημοψιφησμα) να συντηρουνται από το κράτος, και το κράτος από τον ιδιωτικο τομεα. Βέβαια δεν αντεχει κάνεις τέτοια αιμορραγία, με αποτέλεσμα να σερνομαστε σήμερα, και να εχουμε ολόκληρη την παλάμη απλωμένη στους εταίρους μας.Και αυτός που κατασκεύασε το πελατειακο σύστημα είναι τα κόμματα της Βουλής που διατηρούν τεράστιους κομματικους στράτούς και συντηρούν το δημοσιουπαλληλικο κατεστημένο. Αλλαγή δεν φαίνεται στον ορίζοντα και θα πηγαίνουμε όλο και ποιο χαμηλά όλο και ποιο λίγα. Μέχρι την ολοκλήρωση του σκοπού. Να τρώμε βραστές λαχανιδες και τουρσια και όσο θα μας δίνουν δωρεάν φαγητό οι εταίροι μας.Ούτε ο Σοιμπλερ δεν περιορισε τον στρατο κατοχής.Και μετά ξεπούληματα σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.Αυτή είναι η δικτακτορια του κοινοβουλίου. Εδώ στο blog καλά λεγονται ,αλλά διαβάζονται μεταξύ μας.

Sanos Pkourletis

Πες τα κυρ Γιάννη. Δεν είναι αυτή η αριστερά. Καιρός να ποντάρουμε στο Γιάνη, στον Παλαβίτσα, στη Ζωή και στο Λαφαζάνη. Γιατί (α) πόσο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα και (β) 1 από τα 10 που τάζουν να κάνουν, θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεξιος

Κατσικοποιουνται τα γιδια?

Επαγγελματίες πολιτικοί απατεώνες...

Στο πολιτικό λεξικό, ο ορισμός των επαγγελματιών πολιτικών απατεώνων: είναι "σύριζα + ανεξάρτητοι έλληνες".

Ο ορισμός του σύριζα...

"Προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία σε όλα με τους συμμάχους, γιατί τότε δεν είναι σύμμαχοι, αλλά σύντροφοι. Αλλά δεν μπορεί να είναι ιδεολογικά, αξιακά και πολιτικά οι σύμμαχοί σου στο ακριβώς απέναντι στρατόπεδο. Διότι αυτή είναι μία χυδαία, κυνική και αμοράλ στάση, που υποτάσσει τα πάντα στο σκοπό κατάκτησης και διατήρησης της εξουσίας". Αυτός δεν είναι ο ορισμός του σύριζα;;; (Σημείωση: αμοράλ = ανήθικη).

Ποτέ ξανά αριστερά!!!

Γνωρίσαμε την αριστερά ως κυβέρνηση, τη σιχαθήκαμε και την απορρίψαμε οριστικά και τελεσίδικα. Ποτέ ξανά αριστερά!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία