Ο Σταύρος κάνει το καλύτερο σέρβις στους μνημονιακούς
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Ο Σταύρος κάνει το καλύτερο σέρβις στους μνημονιακούς

Δεν ξέρω αν το πήρε απο το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρέτησε, ή από το επάγγελμα του εστιάτορα, στο οποιο επιδόθηκε, αλλά ειναι πασιφανές οτι ο  Σταύρος Θεοδωράκης κάνει το καλύτερο σέρβις στο παλιό σύστημα,που τυγχάνει αυτή την περίοδο να εκπροσωπείται πρωτίστως απο τον Σαμαρά!

Τι έκανε λοιπον αυτός ο γίγαντας της πολιτικής, που φαντασιωνεται τον εαυτό του ως ο... σωτήρας του τόπου; Εκει που ο Σαμαράς ηταν στο καναβάτσο και όλοι έβλεπαν έναν φοβισμένο πολιτικό, που αρνείται να κάνει ντιμπέιτ, οπως τον προκαλεί ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης και εχει υποχρέωση εκ του δημοκρατικού πολιτικου κεκτημένου της χώρας, βγήκε και προκαλεσε τον Τσίπρα για ντιμπέιτ... μαζί του!

Εκει δηλαδή που ο Σαμαράς ηταν στριμωγμένος με την άρνησή του να γίνει ντιμπέιτ, ο Θεοδωράκης έσπευσε να εμφανίσει και τον Τσίπρα οτι... αρνείται ντιμπέιτ!!! Αντί δηλαδή και ο Θεοδωράκης, όπως και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να ζητούν απο τον απερχόμενο πρωθυπουργό ντιμπέιτ, για προφανείς λόγους - διότι ντιμπέιτ χωρις τον πρωθυπουργό δεν νοείται εκτός κι αν θελουμε να παίζουμε πιτσικουλιές - βγαίνει ο Θεοδωράκης και θολώνει τα νερά και προσπαθεί να βγάλει απο τη δυσκολη θέση τον Σαμαρά! Μπερδεύοντας τη συζήτηση με ένα εντελως...  "κουλό" θεμα συζήτησης: αλήθεια, τι νόημα εχει η πρόκλησή του προς τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης για ντιμπέιτ με έναν πολιτική αρχηγό που δεν εχει καν εκπροσώπηση στη βουλη; Δηλαδή ο απερχόμενος πρωθυπουργός τού εχει λύσει όλες τις απορίες και τωρα θελει απαντήσεις και απο τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης; Αντί να προκαλεί τον πρωθυπουργό, προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης; Μήπως εννοεί οτι ο Τσίπρας θα ειναι ο αυριανος πρωθυπουργός και άρα απο αυτόν περιμένει απαντήσεις; Αλλά και πάλι:  δεν πρεπει να πιέσει τον Σαμαρά για ντιμπέιτ, ώστε να απαντηθεί γιατί φτάσαμε ως εδώ και ποιο ειναι το δικό του σχέδιο; Μόκο για τη στάση του Σαμαρά; Τέτοια κότα λυρατη ο κυρ Σταύρος;

Φανταστείτε μάλιστα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να ζητούν ο,τι ζητησε ο Θεοδωράκης και μάλιστα να έχουν κι ενα λογο παραπάνω, αφού κάποιοι έχουν και κοινοβουλευτική παρουσια: να θελουν ντιμπέιτ απο τον αρχηγό της αξιωματικης αντολιτευσης και οχι απο τον πρωθυπουργό!!!

Κλείσιμο
Να βγάζουν δηλαδή τον πρωθουργο απο τη δυσκολη θέση να κάνει διάλογο και να παρουσιάζει το (μη) έργο της κυβέρνησής του και να πιέζουν τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης επειδή ειναι αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης και, όλως τυχαίως να υποθέσουμε, αμφισβητεί τα μνημονια - τα οποια ο Θεοδωράκης αποδέχεται ασμενως σημειωτέον, για να μη σας πω οτι θελει κι άλλα, όπως δείχνουν οι συμμαχίες που κάνει - με τους νεοφιλελεύθερους Ταλιμπάν της Δράσης για παράδειγμα.

Όντως, τέτοιο σέρβις στον Σαμαρα και κατ´ απεκταση στο μνημονιακό μπλοκ δεν το περίμενα. Άξιος των προσδοκιών όσων επένδυσαν πάνω του - με την καλή έννοια, για μην μπλέξουμε.
Άθελά του βέβαια ο Θεοδωράκης καθιστά το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και ελειψει άλλων συμμάχων επιτακτικό και αναγκαίο. Διότι αυτοεκτιθεται ως ασόβαρος και προκατειλημμένος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα αναξιοπιστος σύμμαχος - αν θα μπορούσε δηλαδή να ηταν ποτε. Απλά τωρα, προδιδεται από μόνος του. Γιατί στην περίπτωση του ισχύει το ρητό, θελει η πουτάνα να κρυφτεί και η αντισυριζαϊκή χαρά δεν την αφήνει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ