Κυβερνητική προεκλογική εκστρατεία τυπου scary movie
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Κυβερνητική προεκλογική εκστρατεία τυπου scary movie

Τέτοια παρωδία πολιτικής αντιπαράθεσης και προεκλογικής εκστρατείας, σαν αυτήν που κάνει αυτήν περίοδο η κυβερνηση δεν πρεπει να εχει ξαναζήσει η χώρα.

 Μια παρέα αλλοφρόνων, που βλέπουν οτι θα φορτωθούν μια ιστορική ήττα απο την αριστερα, επιδίδεται σε ενα παιχνίδι φόβου και κινδυνολογίας, που τελικά προκαλεί περισσοτερο γέλιο, παρά, έστω, προβληματισμό.

Τα όσα λένε, στην προσπάθεια τους να τρομάζουν για την περίπτωση έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μου θυμίζουν σκηνές απο τις ταινίες scary movie, που όσο πιο τρομακτικές, δήθεν ειναι, τόσο περισσοτερο γέλιο βγάζουν. Για το επίπεδο των επιχειρημάτων δε, ούτε λόγος, πρόκειται για κανονική επιθεώρηση, τύπου Σεφερλή.

Ο Άδωνις ας πούμε επέκρινε τη Δούρου γιατί δεν πήγε στην εκκλησία και λιγο αργότερα ανέβηκε σε νεα επίπεδα κωμωδίας κατακρίνοντας τον Τσίπρα γιατί στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ειπε για τη... σύλληψη Ξηρού.

Κλείσιμο
Ο Σταματης πάλι παραπονέθηκε γιατί δεν άκουσε τον Τσίπρα να μιλάει για τον... αναγκαστικό εσωτερικο δανεισμό  - ο οποιος όμως ηταν δική επινόηση, στηριγμένη σε παραποίηση δηλώσεων του Γιάννη Τόλιου. Σε λιγο θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν λέει αυτά που θελουν οι ίδιοι να ακούσουν για να στήσουν μια προεκλογική σύγκρουση, όπως την φανταζόταν.

Και μονο οτι προσπαθούν να παραποιήσουν τις δηλώσεις Τόλιου μπας και φτιάξουν θεμα και στήσουν κανα μπαμπούλα τα λέει ολα - ειναι, στην καλύτερη περίπτωση σαν να βγάζεις απο τη μύγα ξύγκι.

Η Σπυράκη οταν ο Σκουρλέτης της ειπε οτι έκρυβε τις ειδήσεις στο μαξιλάρι της - κατα δική της ομολογία - άρα τι εκστρατεία "αλήθειας" μπορεί να κάνει, ´οπως λέει τωρα η ΝΔ, του την ειπε επειδή θα ειναι υποψήφιος στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο επικράτειας και οχι με σταυρό! Επιχειρήματα δηλαδή του τυπου " μα και σεις βασανιζετε τους μαύρους"!! Εκτός κι αν η ΝΔ δεν εμφανίσει ψηφοδέλτιο επικράτειας γιατί ειναι υποτιμητική η εκλογη με αυτο, όπως υπονόησε.
Προσπαθούν να τρομάξουν και να φοβίζουν αλλα δε τους βγαίνει. Και θα ειναι καλό για τη χώρα να μην τους βγει. Γιατί δίνουν μια μάχη που εχει προ πολλού τελειώσει. Και η μάχη για την παραμονή μας στο ευρω - αν ηταν ποτε πραγματική δηλαδή- εχει τελειώσει προ πολλού.
Μοιάζουν σαν εκείνους τους Ιάπωνες στρατιώτες που είχαν κρυφτεί για χρόνια στα δάση της Ινδοκινας και αλλού και οταν τους ανακαλύπτουν τη δεκαετία του 60 και του 70 νόμιζαν οτι ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος συνεχιζεται ακομα!!!

Λένε για φόβο. Θέλετε ενα παράδειγμα για να δείτε τι σημαίνει πραγματικός φόβος;
Φόβος λοιπον ειναι να αποφεύγεις το προεκλογικό ντιμπέιτ. Αν δεν θες με τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης, γιατί μπορεί να κερδίσει πόντους και μονο επειδή αναγνωρίζεται ως ο υποψήφιος πρωθυπουργός, κανε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αλλά οχι να το βάζεις στα πόδια, ισοπεδώνοντας κεκτημένα του πολιτικου μας πολιτισμού.
 Λένε για αλήθεια. Θέλετε μια αλήθεια λοιπον;

Αν η Μερκελ και ο Σόιμπλε ειναι τόσο μάγκες που θα... γονατίσουν αμέσως τον Τσίπρα μόλις τολμήσει και εμφανιστεί μπροστά τους, τις τους κόφτει τι θα γίνει στις εκλογές και φωνάζουν υπέρ του Σαμαρά; Ετσι κι αλλιως, όπως διατείνονται οι θιασώτες του Βερολίνου, θα τη περάσουν την πολιτική τους, καλύτερα θα τους ειναι να πατήσουν κάτω και την αριστερα - σύμφωνα με τη λογική τους. Επειδή όμως φωνάζουν και παραφωναζουν, μάλλον τους κόφτει και τους παρακοφτει. Γιατί το παιχνίδι θα αλλάξει και η κυριαρχία της πολιτικής λιτότητας θα αμφισβητηθεί.

Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική θα ειναι μια άλλη προσέγγιση στη στρατηγικη της χώρας, έναντι των δανειστών. Ειναι όμως αναγκαία. Και το μονο που δεν χρειάζεται η χώρα ειναι μια κυβερνηση, η οποια θα εχει εκλεγεί επειδή θα εχει τρομοκρατήσει τους Έλληνες η Μέρκελ. Δηλαδή θα χρωστάει την εκλογή της στην πίεση που άσκησε στους έλληνες ψηφοφόρους το Βερολίνο. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα - εάν εχει μια κυβερνηση που θα χρωστάει χάρη στην Μέρκελ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ