antipas

Αλέξης Τσίπρας vs Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά την «καθαρή έξοδο» τι;

Γιάννης Αντύπας

Ακολουθώντας τη «λογική» του Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πέτυχε όλους τους στόχους της. Βασικά, σύμφωνα με τη «λογική» του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, τα οποία βεβαίως είχε υποσχεθεί να σκίσει. Αντί αυτών… έσκισε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Τις χαρακτήρισε αυταπάτες και «καθάρισε». Έτσι νομίζει, τουλάχιστον.

«Και τώρα τι;» είναι το εύλογο ερώτημα που προκύπτει. Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Αλέξη Τσίπρα; Πού θέλει να οδηγήσει τα πράγματα ο Αλέξης Τσίπρας; Πώς θα το πετύχει και αυτό ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας που «πέτυχε» εκεί που απέτυχαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Αλέξης Τσίπρας που εφάρμοσε τα μνημόνια καλύτερα από κάθε άλλον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας που δέσμευσε τη χώρα μέχρι το 2060 και εκχώρησε τη δημόσια περιουσία μέχρι το 2115.

Αν σας ενοχλεί που επαναλαμβάνω το όνομα του Αλέξη Τσίπρα σε κάθε φράση, η εξήγηση είναι απλή. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα είναι πίσω από κάθε λέξη λιτότητας τα επόμενα 40 χρόνια. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κυβέρνησε την Ελλάδα τα προηγούμενα 30, να μην έχει ευθύνη για την κατάσταση που παρέλαβε, αλλά έχει ευθύνη γιατί στα 3 χρόνια που κυβέρνησε πήρε προκαταβολικά μέτρα για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη ρεβάνς για λογαριασμό της παράταξής του, αλλά ήταν πολύ ακριβή για την Ελλάδα. Γιατί, έτσι είναι η ζωή: τα πάθη πληρώνονται. Και τα λάθη. Και οι αυταπάτες. Οι οποίες, για να είμαστε δίκαιοι με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν μόνο δικές του. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης πίστευε και πιστεύει ακόμη πως μας ψεκάζουν.

«Μετά την “καθαρή έξοδο” τι»;

Πόσο θα αλλάξει η ζωή μας; Η απάντηση, δυστυχώς, είναι καθόλου. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ. Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο αν βγάλουμε καινούργιο πλούτο. Τα φθηνά δανεικά τελείωσαν. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια στέρεψαν. Ήρθε η ώρα να σταθούμε στα πόδια μας.

Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να μοιράζει σανό. Να περνά τις μέρες με υποσχέσεις πως δε θα περικόψει τις συντάξεις. Τις οποίες δε μείωσε ονομαστικά, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Ως μέτρο διαρθρωτικό και μόνιμο.

Άρα, αν ήθελε για μια φορά να πει την αλήθεια, θα έπρεπε να παρουσιάσει την πολιτική με την οποία θα αυξήσει το ΑΕΠ. Και όχι φορολογώντας τη μεσαία τάξη να μεταθέτει απλώς για λίγους μήνες τη μοιραία (και εκ των δημογραφικών δεδομένων) μείωση των συντάξεων.

Αν θέλουμε να αυξηθούν κάποτε οι συντάξεις δύο επιλογές υπάρχουν: νέα παιδιά και νέος πλούτος. Περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερος πλούτος. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μέτρα που θα απελευθερώσουν τους Έλληνες. Θα εμπνεύσουν ξανά στην κοινωνία αισιοδοξία. Ώστε οι νέοι να νιώσουν ότι αξίζει ο αγώνας. Ότι το ματσάκι γυρίζει. Πως έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστια. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο επόμενος πρωθυπουργός. Ο κίνδυνος να θεωρήσει τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός ως δικαίωση της ΝΔ είναι υπαρκτός. Και θα είναι μεγάλο λάθος.

Οι ευθύνες της ΝΔ για την οικονομική καταστροφή είναι τεράστιες. Οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή είναι τεράστιες. Οι ευθύνες του προηγούμενου μοντέλου εξουσίας είναι τεράστιες. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να δει τη ΝΔ να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική έρημο θα πρέπει να δείξει ότι εκτός από το Χάρβαρντ έχει διδαχθεί και από την πικρή ελληνική εμπειρία.

Η χώρα θα πρέπει να βρει τη θέση της στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασιών. Τι θα παράγει; Τι θα προσφέρει; Με ποιους όρους; Τι θα πουλά και τι θα αγοράζει; Ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά…

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Άρης

Μπράβο ρε φίλε! Πολύ σωστός!

ΑΛΗΘΙΝΟΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ,ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ,ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΙΛΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ..ΤΥΦΛΩΜΕΝΟ ΝΔΚΡΑΤΗ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014 ΤΟ ΧΑΑ(ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ)ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΙΣ 1400 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΟΔΙΚΕΣ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΣΤΙΣ..700 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ(ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ)ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΔΩ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ..ΠΑΝΣΟΦΟΣ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ,ΕΚΛΕΚΤΟΣ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ -ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ,ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΛΑΟΣ,ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ,ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

dimitrios o Athineos

Τι εχουν να πουν ολες αυτες που υπερασπιζονται την πολιτικη του φερομενου αριστερου ...με τις φασιστικες συμμαχίες, για την παραδοση της Μακεδονιας μας,που δεν παρέδωσαν οι κακες κυβερνησεις που επικαλουνται οι οποιες ομως τους σηκωσαν απο τα τεσσερα στα δυο; Για την ομηρια της χωρας που δεν τολμησε κανεις προηγούμενος προσκυνημένος (τσιριζαιος ορος) πρωθυπουργός δηλ το ΤΧΣ που ζητούσαν μετ επιτάσεως οι δανιστες ,και το εδωσε ο Αρχιρποσκυνημενος Αλε6ς ; Αλλα και ο εθνολαικιστης θειος Πανος με το τρενακι........ Για τους 96 νεκρους που την ευθυνη εχει ακεριαια αυτος που εδωσε ορκο να μας προστατευει; Οσον αφορα για τους ελληνοφωνες που επικροτούν την καταστροφη της χωρας ,που μαλλον ηδονιζονται που συμβαινει, υπαρχει και η ψυχιατρικη αποψη. Τα σκουπιδια με τα σκουπιδια. Αλλα τι να λεμε εδω εχει ο Σωρρας 30.000 ζωα που τον ακολουθουν να μην εχουν οι ψυχοπαθεις;

mitsos

Ο Αλέξης "εχει ευθύνη γιατί στα 3 χρόνια που κυβέρνησε πήρε προκαταβολικά μέτρα για τα επόμενα 40 χρόνια" τοτε αφου είναι έτσι ρε Γιάννη τι την θέλεις την αλλάγή ασε να περάσουν 40 χρόνια οπως και οι αλλοι και μετα βλέπουμε. με λίγα λόγια μη βιάζεαι γιατι απο την άλλη πλευρα που λαχταρας δεν υπάρχουν άξιοι για κάτι καλήτερο είναι και πιο υπατακτηκοί ! υπομονή για να βγαίνει το μεροκάματο σε ευρώ !

....

πολλές δημοσκοπησεις βλεπεις....τις εψαξες καλα??? Εισαι σίγουρος για αυτές που γίνονται και πως γίνονται, ή παλι θα λετε για στατιστικά λάθη και θα γελαει ξανα το παρδαλό κατσικι μαζι σας?? Γιατι οι δημοσκοπησεις αν αποτυχουν να βγαλουν το μητσοτακη νικητη με ξεκαθαρη διαφορά ή οριακά θα πρεπει να φυγετε απο μόνοι σας. Και δεν εξετάζω το ενδεχόμενο μέχρι τον επόμενο Σεπτεμβρη να χάσει η ΝΔ, κάτι στο οποίο δεν θα ήθελα να είμαι στη θεση σας. Γιατι μέχρι στιγμής όπου έχει ποντάρει η ΝΔ εναντίων του Συριζα και έχει υποστηρίξει με τον πιο ελεϊνο τρόπο έχει αποτύχει οικτρά! Αριστερη παρενθεση ελεγε....δεν εκατσε. Δεν κλεινουν αξιολογησεις ελεγε...δεν εκατσε. Δεν βγαινουμε απο το μνημονιο ελεγε....δεν εκατσε. Τωρα παπαγαλιζει για συνταξεις. Θα της κάτσει λες?? Εγω πάντως δεν ποντάρω πάνω σε συστηματικά χαμένους! Και αν του χρονου το Σεπτεμβρη στο ντιμπειτ ενας δημοσιογραφος κανει ερωτηση και προς τους δυο "ποια ήταν η συμβολή σας προς τη χώρα να βγουμε απο τα μνημόνια" τι θα πει ο μητσοτακης?? Οτι καναμε μαυρες προφητείες και δεν μας έκατσε καμία?? Γιατι τοτε η χώρα θα ειναι ήδη ενα χρόνο "εκτός" μνημονίων κατι που ειναι τρομερό οπλο στα χερια του Τσιπρα ώστε να απαντήσει κανείς ή με αερολογίες ή με τσιτάτα. Και επισης μη ξεχνάς ότι υπαρχει και θεμα νοβαρτις..ειδες ποτε στο βγαλανε αρχικά...και ξερεις ποτε θα στο ξαναβγάλουν με κλησεις του εισαγγελεα στους εμπλεκομενους που ειναι πρωην και εν ενεργεια πρωθυπουργοι και στελεχη πασοκ και ΝΔ. Εκεί-αν ο μη γενοιτο για σενα- καποιος δημοσιογραφος ρωτησει το μητσοτακη αν εχει ενημερωση για το τι κατηγοριες εχει ο εισαγγελεας στα πρωτοκλασσατα στελεχη του τι θα πει?? Ρητορικό το ερωτημά μου αλλά....μη προτρεχεις για πολλά. Γιατι το αυριο δεν ειναι υποσχεση για κανένα...ποσο δε μαλλον αν ειναι δημοσκοπικο της ΝΔ!

Ιωαννης Γιαννικουρης

0.60euro, άξιος...

Hacker

Αναμασημένα λόγια αναμασημένη ρητορική και για την ταμπακιέρα τίποτε. Έχε υπόψη σου ότι όλα όσα σου υποσχέθηκε ο τσίπρας ήταν αερολογίες και αυταπάτες, για την καρεκλίτσα και τα κομματικά ταμεία. Ή μήπως όχι ! Αν ήταν πολιτικός με λαλά όπως νομίζετε και όπως όλοι σας ευαγγελίζεστε θάπρεπε να έχει άλλη δημοσιονομική πολιτική και όχι να υπογράφει στα 4 ότι του πετούσαν στο τραπέζι. Αλλά από το άσχετο επιτελείο με αυταπάτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι περίμενε κανείς, προκοπή Η χώρα χρειάζεται να ανακάμψει από τις αυταπάτες σας, χρειάζεται εντελώς αντίθετη δημοσιονομική πολιτική και γιατί όχι και απολύσεις αχρήστων. Πού είναι ο πρωτογενής τομέας, η παραγωγή, η αγροτιά ; Πουθενά στα αζήτητα. Το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν καλά είναι να εφαρμόζουν φόρους και περικοπές. Από πού θα βγουν όλα αυτά με 0 παραγωγή ; Καταλαβαίνουμε « απορία ψάλτου βήξ ». Αντί να κατεβάζετε το κεφάλι βγήκατε στην πιάτσα των αντιπάλων ΜΜΕ για την προπαγανδίτσα σας. Δεν βλέπετε γύρω σας ; σε γυάλα σας έχουν βάλει ; Τώρα που τα παραμυθάκια για σανοφάγους τελείωσαν για τολμήστε να κάνετε εκλογές αν σας βαστά και θα δείτε τι πάει να πει οργή λαού. Οπωσδήποτε μην ξεχάσετε την NOVARTIS, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ήδη ο κοσμάκης σας έχει πάρει χαμπάρι τι σκαρώσατε για να βλάψετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Αν ήταν έτσι όπως τα περιγράψατε θ’άπρεπε όλοι όσους συκοφαντήσατε με τα ωραία λόγια τα παχειά και μεγάλα να είναι πίσω απ'τα σίδερα. Αντ'άυτών θα δούμε τα τσιράκια του Μαξίμου λίαν συντόμως. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ .

....

Σημειώσεις...1) <<Ο Αλέξης Τσίπρας που «πέτυχε» εκεί που απέτυχαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς>> Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε εντός εισαγωγικών εκεί που ο παπανδρέου σαμαρας βενιζελος και καρατζαφερης απετυχαν εντός και εκτός εισαγωγικών, πατόκορφα δηλαδή και επέβαλαν και δοτό πρωθυπουργό, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου μήπως και καλύψουν την ανεπάρκειά τους! 2.<<Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα είναι πίσω από κάθε λέξη λιτότητας τα επόμενα 40 χρόνια. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κυβέρνησε την Ελλάδα τα προηγούμενα 30, να μην έχει ευθύνη για την κατάσταση που παρέλαβε, αλλά έχει ευθύνη γιατί στα 3 χρόνια που κυβέρνησε πήρε προκαταβολικά μέτρα για τα επόμενα 40 χρόνια. >> Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ξεκινησε επί Τσιπρα....Τα προηγουμενα 30 χρονια ήταν διακυβερνήσεις χώρας με ιδανικές συνθήκες. Χωρίς εμπλοκή σε πόλεμο, χωρίς τρομερή φυσικά καταστροφή που να την έχει πλήξει καίρια σε υποδομές, μέλος της ΕΕ, του Ευρώ, του ΝΑΤΟ, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιο άλλο πλεονέκτημα που να της έλειπε και αντί να προοδεύσει και να προκόψει χρεωκόπησε και έγινε θλιβερός ζητιάνος γιατί οι κυβερνώντες "μαζί τα τρωγανε".Δεν κάναν κάποιο λάθος σε κάποια προσπάθεια για κάτι, για κάποιο στόχο και να πουν...οκ..άνθρωποι είμαστε δεν το καταφέραμε. Αν'αυτού σου είπαν ξεκάθαρα οτι ο λόγος υπαρξής τους στο τιμόνι της χώρας ήταν η κλοπή! Ούτε καν ντέπονται!!! Και η διακυβέρνηση Τσίπρα ξεκινησε εντός κυριολεκτικά τραγικής κατάστασης με τίποτα από κάπου να πιαστεί. Για πες μου λοιπόν περί ευθύνης και ποιος ειναι καλύτερος?? Αυτός που με ιδανικές συνθήκες μας κατέστρεψε εσκεμμένα (γιατί η κλοπή δεν ειναι λάθος αλλά πρόθεση ζημιάς) ή αυτός που με τραγικές συνθήκες κάτι κατάφερε με όποιον τρόπο τα κατάφερε??Γιατί στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα μετράει. Και επίσης μη ξεχνάς ότι σε κρίσιμες ώρες ο τελευταίος των "καλυτέρων" ποτέ δεν παρέδωσε στον Τσίπρα. Ποτέ δεν τον ενημέρωσε για τη τραγωδία που παρατάει πίσω του. Τέτοια ντροπή και του ίδιου και τέτοιο φτύσιμο προς τη θέληση του Ελληνικού Λαού! Είναι πανεύκολο να γκρεμίσεις ακόμα και το καλύτερο σπίτι και τρομερά δύσκολο από τα συντρίμια να στήσεις έστω μια παράγκα. Και μεταξύ αυτού που γκρεμίζει και αυτού που χτίζει προτιμώ αυτόν που χτίζει έστω και αν αυτό είναι λίγο, και που σε αφήνει σε αυτή τη παράγκα να παραπονεθείς για το που και πως είσαι εκεί με ενα κεραμμύδι από πάνω σου για αρχή, χωρίς να βρέχεσαι παρά να παραπονιέσαι έξω άστεγος στα συντρίμια αυτών που σου κατεδάφισαν το σπίτι εξαρχής.

dimitrios o Athineos

Εισαι τοσο εργατικος και παραγωγικός ή εισουν οταν καποτε εργαζοσουν ,τοσο οσο που σπατάλησες τοσο χρονο να γραψεις αυτες τις ασυναρτησίες (sic) ; Η επιστημη εχει κανει αλματα στον ψυχιατρικό τομεα . Τωρα που οι πορτες ειναι στην υγεια ΑΝΟΙΚΤΕΣ............... απο τα σουργελα που διαλυουν την χωρα, μπορεις να ριξεις μια "ματια"

Μετά τη ΝΔ..

τι ;

....

....μετά την "καθαρή έξοδο" ουέ και αλίμονο σε όποιον του λάχει έστω και υποψία νεων μνημονίων. Ουέ και αλιμονο!!! Γιατι μετά τόση ταλαιπωρία του κόσμου, τοσο εξεφτελισμό της χώρας που την κατάντησαν οι "καλυτερες κυβερνήσεις" να μπαίνει ο καθε ξενος και να υπαγορεύει, αυτός που θα ειναι υπεύθυνος σαν κυβέρνηση όχι απλα θα εξαφανιστεί ως πολιτική υπόσταση αλλά και σαν φυσική!

Φάνης

Σπουδαία ανάλυση χαχα Εγώ τώρα γιατί ήξερα το 2000 ότι τα πακέτα της ΕΕ. τελειώνουν το 2012-14. Και στεναχωριόμουν μάλιστα, γιατί δεν έβλεπα λύση για τη συνέχεια...

Όλα θα πάνε καλά

Θα μας σώσουν οι καινοτόμοι νεοδημοκράτες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία