antipas

Κίνημα απαλλαγής

Γιάννης Αντύπας

Παρά τα εντατικά ομαδικά μαθήματα της δεκαετούς κρίσης η ελληνική κοινωνία παραμένει διχασμένη και οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι ατομιστές. 

Διαλέγουν πλατείες, όπως κάποτε καφενεία και ψάχνουν να βρουν την εξαίρεση για να αποφύγουν τον κανόνα.

Δεν υπάρχει ομαδικό πνεύμα και συναισθηματική νοημοσύνη στον πληθυσμό. Όλοι είναι σίγουροι πως όλοι οι άλλοι κλέβουν. Ξέρουν απ’ έξω τα δικαιώματά τους, αλλά όχι τις υποχρεώσεις τους. 
Θεωρούν λογικό ο ένας να πληρώνει φόρο 75% και ο άλλος να παίρνει αυξήσεις για ένα έργο που αγνοείται. Λέει καλά να πάθουν όταν απολύονται εργαζόμενοι σε προνομιακές επιχειρήσεις, πχ του Τύπου, αλλά θεωρεί δικαίωμά του τη μονιμότητα.

Ακόμη και πολιτικοί πιστεύουν ότι ο διορισμός τους (πριν γίνουν πολιτικοί) με φαξ από το γραφείο του πρωθυπουργού αποτελεί αναγνώριση της… αξίας τους. Ο πρόσφατος διάλογος Άδωνι Γεωργιάδη- Αννέτας Καββαδία στη Βουλή είναι απλά ενδεικτικός.

Δέκα χρόνια μετά την κρίση όλοι είναι σίγουροι πως φταίνε οι άλλοι. Κανείς δεν βλέπει το δικό του είδωλο στο κάδρο των ευθυνών. Το βλέπει μόνο όταν αγορεύει για το τι έχει ανάγκη η χώρα, τι θα έκανε αν γινόταν μια μέρα πρωθυπουργός. 

Είναι προφανές ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα Κίνημα Αλλαγής. Απαλλαγής για την ακρίβεια. Ένα Κίνημα που θα μας απαλλάξει από την ημιμάθεια και τη λογική της ήσσονος προσπάθειας που κυριαρχούν. 

Μόνο που αυτό θα πρέπει να γίνει με προτάσεις. Όχι με κριτική και ισοπέδωση των πάντων. Γιατί έχουμε φθάσει στον απόλυτο παραλογισμό. Να θεωρούν κάποιοι μεσαίωνα τη μεταπολίτευση. 

Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Οι καιροί ου μενετοί. Το μέλλον μπορεί να υπάρξει και χωρίς εμάς. Βέβαια, μέχρι τότε έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες, ή να αποτελέσουμε απλά την ύλη ενός μαθήματος… ιστορίας. 

Απαλλάσσοντας το αύριο από την παρουσία μας. Εκτός κι αν νωρίτερα απαλλαγούμε από όσους μας κρατούν στο χθες. Αντιλαμβανόμενοι, όμως, ότι το κάνουν με τη δική μας συμμετοχή και ευθύνη. 

Η αλλαγή για την απαλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά. Όλοι θα πρέπει να ψάξουν τον εαυτό τους στο κάδρο των ευθυνών και να αγωνιστούν για να αποτελέσουν μια λεπτομέρεια στον πίνακα της επόμενης μέρας. 

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Τασος

Η μεγαλυτερη ευθυνη ειναι η προστασια της εδαφικης ακεραιοτητας της χωρας.

+0.60 ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΣΙΠΡΩΦ-ΚΑΜΜΕΝΟΒΙΤΖ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ 4-5 ΝΗΣΙΑ ΡΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΣΤΑΛΙΝΙΑΣΜΕΝΗ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

@_15:31

Μαύρη προπαγάνδα ονομάζεται η ψεύτικη πληροφορία (εν προκειμένω ψεύτικο σχόλιο), που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον αντίπαλο, ενώ στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί από τον προπαγανδιστή. Και τα δύο σχόλια είναι από συριζοτρολ (πιθανότατα από το ίδιο άτομο). Πραγματικά, πολύ βρώμικοι.

@18:35

Aθλιοτητες Συριζοαλητων και Σταλινο-Φασιστων

@18_35

+0,60 τρολακι της Κουμουντουρou αλλα λιγες οι ωρες σας σταλινοεθνομηδενικια.

Dies Irae

Ποιοι και - κυρίως - πόσοι είναι αυτοί που θα μείνουν για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας; Οι εκ πεποιθήσεως απάτριδες αριστερόστροφοι ταβλαδόροι, οι αραχτοί βολεψάκηδες του δημοσίου, οι Καρανίκες, οι Ρουβίκωνες ή μήπως όσοι εγκατέλειψαν και θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό να εγκαταλείπουν την Ελλάδα καταδιωκόμενοι από τα αιμοδιψή νεομνημονιακά αρπακτικά της κυβέρνησης;

Zois

Σωστά τα λέτε κ Αντύπα. Ακόμη όμως καλύτερα αν στο επόμενο άρθρο σας ξεκινούσατε με την δίκη σας δημόσια αυτοκριτική περιγράφοντας πόσες φορές γράψατε κάτι με γνώμονα το δικό σας προσωπικό συμφέρον και τίποτα αλλο Αναρίθμητες οι φορές που το κάνατε δυστυχως

ΑΝΕΤΗ Η ΑΝΝΕΤΑ !!

Πουλάει ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ η καπάτσα ΚΑΒΒΑΔΙΑ για να ΤΡΥΓΑΕΙ ΔΟΞΑ, ΧΡΗΜΑ, ΒΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !! ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΜΕ ΤΡΕΛΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΛΠ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΔΕ, ΒΛΑΚΩΔΩΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ !! Έλα όμως που αποδεικνύονται ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!

χ

+0,60 Σταλινιτρολλ

επαρχιωτης

ποτε μιλαει παλι ο μικυ; περιμενω πλατεια αλλα μετα το συλλ-αλητηριο δεν εχει κοσμο γιατι;

@@@&&&

Ωραίος τύπος, κάρφωσες τη συναδέλφό σου, για να γράψεις ενα άρθρο περί απαλλαγής. Το θεμα ειναι ο διορισμός της Καββαδίας με φαξ, ο τυρόπιτας της γειτονιάς που δεν κόβει απόδειξη, ο ντιλεβερας που δεν δηλώνει τα μπουρμπουαρ και άλλες τέτοιες μεγάλες απατες. Τσιμουδιά για τα εκατομμύρια της Novartis που σφύριζαν στον αέρα. Τσιμουδιά για τα δις της φαρμακευτικής δαπάνης. Ο διορισμός της καθε Καββαδίας, η απόδειξη του τυρόπιτα, και το μπουρμπουαρ του ντιλεβερας ειναι το προβλημα. Σημείωση: για την Καββαδία γραφεις που ζητηςε με μέσον δουλειά αλλα για αυτόν που της την προσέφερε (Καρμανλης) τσιμουδιά. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να βρεθούμε ποτέ ολοι μαζικό ίδιο κίνημα απαλλαγής. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζι σου σε κίνημα απαλλαγής γιατι οι δικές σου προτεραιότητες για την λυση του προβλήματος της χωρας ειναι άλλες απο τις δικές μας. Γιατι εμείς δεν πιστεύουμε οτι ολοι μαζι τα φάγαμε, έστω και αν εμείς δεν κόβουμε μια απόδειξη για να μπορέσουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας.

εξυπναδες

κι επειδη εσυ κυττας την μεγαλη μπιζνα της Νοβαρτις (κι αφηνεις τον τυροπιτα), βαζεις το αλλο λαμογιο την Καββαδια να ελεγξει τον Αδωνι που τους εκοψε τα κερδη στο μισο. Εμ βεβαια, τι μπορει κανεις να περιμενει απο το κομμα του καινουργιου, του αδιαφθορου, του Κουρουμπλη και του Σπιρτζη, και της Τζακρη. Με την ευκαιρια, αφου βλεπω οτι η κυβερνηση θα ξανασηκωσει το θεμα δανεισμου των κομματων, εισαστε ετοιμοι να αποδεχτειτε το μερτικο σας στα 200 του Πασοκ και της ΝΔ, η με το που φυγανε οι Κουρουμπληδες αφησανε τα δανεικα στους εναπομειναντες και τους καινουργιους;

@@@&&&&

Ειναι δύσκολο να σου απαντήσω γιατι δεν καταλαβαίνω τι λες. Μιλάς για κόμματα, Κουρουπληδες, Σπριτζηδες και εκατομμύρια που πρεπει να δεχθώ (μήπως τα χρωστάω δεν κατάλαβα). Αν βρεθεί κάποιος πρόθυμος Συριζαιος ας σου απαντήσει εγώ αδυνατώ.

Dies Irae

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου; Να συγκαλύψει τη βυσματούχο ψευτοαριστερή απατεώνισσα στο όνομα της "συναδελφικής αλληλεγγύης"; Αυτή όχι μόνο έκλεψε με δόλο τη θέση από κάποιο ικανό άτομο, αλλά δεν δίστασε να κοροϊδέψει όλους αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας αφελώς πως δήθεν "ξεμπέρδευαν με το παλιό". Επιπλέον, η ίδια ξεφτιλισμένη φόρτωσε επί πολλά χρόνια σε όλους εμάς τους σκληρά φορολογούμενους Έλληνες πολίτες τη μισθοδοσία της και συνεχίζει να μας επιβαρύνει με τις αποζημιώσεις και τα "τυχερά" της ως βουλευτής και μέλος επιτροπής. Έκλεψε, εξαπάτησε, τρώει με 100 μασέλες σε βάρος του πεινασμένου Λαού. Μήπως σου θυμίζει κάτι αντίστοιχο αυτή η ελεεινή πρακτική βολεμένε συνένοχε-συνεργάτη που ΕΜΕΙΣ σε πληρώνουμε;

Η Αννετα Καββαδια να κάνει ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ !!

Η Καββαδία είναι Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ: διορίστηκε με βύσμα από το γραφείο του Καραμανλή για να υπηρετήσει την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στην Κρατική Τηλεόραση, χωρίς προσόντα εκτόπισε προσοντούχους συναδέλφους της, με βουλημία απολαμβάνει την ΕΞΟΥΣΙΑ που ΔΗΘΕΝ πολεμούσε !! Δήλωνε ΑΡΙΣΤΕΡΗ, μέχρι να μπει στη Βουλή ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ, ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ... ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!

Α ρε Ελλαδα

Να φυγουν οι σταλινιασμενοι να ερθουνε οι πεινασμενοι.

αντωνης ρο

Το απόστημα προέκυψε πριν από το 1974. Είναι η ουσία του νεοελληνικού τύπου κράτους. Τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει παρά μιά ακόμη εθνική καταστροφή. Κανένας δεν θέλει αλλαγή πορείας πριν βρούμε το παγόβουνο.

Theodore.

Γι' αυτό φτιάξανε τα κόμματα,που είναι όπως λέει ο Ροίδης,(1863-1904), παρακάτω. Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν αναγιγνώσκωσι και ν αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία