Όχι Ρομά, όχι κανείς χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Όχι Ρομά, όχι κανείς χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ...

Η κυβέρνηση διαλύει τη χώρα. Αργά, γιατί τόσο μπορούν (ευτυχώς), ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά κάθε εστία προόδου και δημιουργίας. Αφού έδιωξε από τα πανεπιστήμια τους άριστους που είχαν έρθει για να στελεχώσουν τα λεγόμενα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, αφού υποσχέθηκε ψήφο στους 17άρηδες και εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς πανελλαδικές, έχοντας προηγουμένως διαγράψει- όχι απλώς ξαναγράψει την ιστορία, έβαλε τώρα στο μάτι τα ΤΕΙ. Τα οποία θεώρησε ότι πρέπει για να κάνει πελατειακή πολιτική με τους Ρομά.

Πρώτον, η σκέψη της κυβέρνησης είναι ακραία ρατσιστική. Γιατί οι Ρομά στα ΤΕΙ και όχι στα ΑΕΙ; Τι είναι; Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μόνο για τεχνικά επαγγέλματα κάνουν;

Δεύτερον, τι είναι η ανώτερη Παιδεία; Μέσο για να κάνει το κράτος πρόνοια, όπως έκανε με το ασφαλιστικό και το έριξε στα βράχια; Μέσο για να κρύβει ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί;

Κλείσιμο
Με την εξαγγελία των υπουργών του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ένα κορυφαίο θέμα ισότητας των πολιτών. Άλλοι θα χαλάνε χιλιάδες ευρώ για να προετοιμάσουν τα παιδιά τους και άλλοι απλά θα πηγαίνουν με την ταυτότητά τους και θα γράφονται. Η εμπειρία έχει δείξει πως ότι δίνεται ως παροχή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Θεωρείται ότι δεν έχει αξία. Είναι πιθανόν η εισαγωγή Ρομά χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ να οδηγήσει σε υποβάθμιση του επιπέδου των σπουδών. 

Όχι γιατί οι Ρομά θα... μολύνουν το περιβάλλον, όπως θα σκεφτόταν ένας ρατσιστικός εγκέφαλος. Αλλά γιατί οι Ρομά θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα περιβάλλον για το οποίο δεν θα έχουν προετοιμαστεί. Αν η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους Ρομά θα πρέπει να τους υποχρεώσει να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Να συνδέσει τα επιδόματα με το... απουσιολόγιο! Θα πρέπει να τους δώσει πραγματικά εφόδια για να κερδίσουν το μέλλον τους χωρίς να χρειάζονται τα «δώρα» των 5 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως καθυστερημένους τους Ρομά και την ελληνική κοινωνία ολόκληρη. Μια κοινωνία που είναι πολυπολιτισμική εδώ και πολλά χρόνια. Μια κοινωνία που αφομοίωσε ένα εκατ. Αλβανούς, που φιλοξενεί 500 χιλιάδες μετανάστες από διάφορες χώρες και που τώρα υποδέχεται με στωικότητα τις προσφυγικές ροές από τη Συρία και άλλες χώρες της Ασίας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από όσο θεωρούν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ζήσει δυο χρόνια στο Αιγάλεω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ