Το φάντασμα του Στυλιανού Παττακού
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Το φάντασμα του Στυλιανού Παττακού

Ο senior Μαριάνο  Ραχόι-εκλεγμένος μάλιστα από   μια μελαγχολική μειοψηφία-έπραξε τα  δέοντα.

Αυτά,  δηλαδή που θα έκανε οιοσδήποτε άλλος αρχηγός  κράτους στη θέση του. Ισως και ακόμα  χειρότερα.  Μάλιστα μερικοί   εξ αυτών, παρελθόντων  ετών,  για μικρότερα παραπτώματα,  διέταζαν, περίπου «ψήστε τους  ζωντανούς»!

Το ίδιο θα έκανε ο «αριστερός»  Αλέξης Τσίπρας Το ίδιο  ο  «νεοφιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ίδιο η  «σοσιαλίστρια»  Φώφη  Γεννηματά. Το ίδιο και  τρισχειρότερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Καλά εκείνος  μπορεί και  να τους  σούβλιζε. Ζωντανούς!

Σε κάθε καθεστώς.  Και από κάθε  εξουσία. Τι να πρωτοθυμηθώ. Τους Σοβιετικούς «συντρόφους» με τις ερπύστριες «συντροφικών» τεθωρακισμένων. Στην Πράγα, την  Βουδαπέστη  αλλά και στο  Ανατολικό Βερολίνο. Ξεχάσεμε  την  φοιτητική έκρξηξη στην πλατεία Τιέν  Αν Μεν; Με τις «συντροφικές» και άκρως «φιλολαικές» οδηγίες  των Κινέζων Μαοικών;

Κλείσιμο
Στην οποιαδήποτε περίπτωση  σοβαρής αμφισβήτησης του (κάθε) καθεστώτος. Στην οποιαδήποτε σοβαρή αντιπαράθεση  με το οποιοδήποτε  καθεστώς, αντι  επιχειρημάτων και διαλόγου, εφορμούν οι μπάτσοι, οι εικδικές  δυνάμεις, ο  στρατός, τα  τεθωρακισμένα,  τα χημικά,  τα όπλα , οι σφαίρες, οι χειροβομβίδες, όλα!

Τα ίδια  είχαν συμβεί  στο Ντιτρόιτ  των   «δημοκρατικών» ΗΠΑ, μια νύχτα του Ιουλίου του  1967. Οταν εθνοφρουροί, πολιτοφύλακες,  αστυνομικοί  και   φαντάροι  εφόρμησαν  ακάθεκτοι και καθάριζαν οποιονδήποτε  Αφροαμερικανό έβρισκαν μπροστά τους. Μια ματιά στην αριστοτεχνικά,  φτιαγμένη, ταινία  της Κάθριν Μπίγκελοου «Ντιτρόιτ»  θα πείσει ακόμα και  τον πιο δύσπιστο  θεατή!

Φανταστείτε τι επρόκειτο να είχε  συμβεί, έτσι και οι Μουφτήδες και δεν ξέρω κι  εγώ ποιοι άλλοι  αλλοπαρμένοι Μουσουλμάνοι, διεκδικούσαν την  αυονομία της Θράκης. Και φανταστείτε,  ας πούμε, έτσι και αυτονομιστές της Κρήτης-μια διαθπεριοχή  που διαθέτει  αυτοδύναμη Οικονομία-διεκδικούσαν  την αποσκίρτηση  του νησιού από τον υπόλοιπο κορμό της Ελλάδας!

Η  ελευθερία  σταματάει έξω από το «καφενείο». Το  οποιοδήποτε «καφενείο».  Το σαλόνι σου,  την τραπεζαρία σου, την τουαλέτα σου, την κρεβατοκάμαρά σου, το μπαρ, το κλαμπ, το καφέ, την πρέφα. Αντε  και σε κάθε  διαδηλωσούσα. Εκεί  το καθεστώς επιτρέπει τις παρεκτροπές. Τα σπασίματα υαλοπινάκων, την πυρπόληση  κάποιων οχημάτων και   μερικών άλλων  καταστροφών. Και τις επιτρέπει για δύο λόγους. Πρώτα  για προσωρινή αποσυμπίεση   μερικών «συμπιεσμένων» ομάδων. Που οι περισσότεροι εξ αυτών  δεν γνωρίζουν τι ακριβώς τους  φταίει. Η μάνα τους;  Ο πατέρας  τους; Οι καθηγητές  τους; Η  κοινωνία; 

Γι  αυτό «επιτρέπεται» ο ελεγχόμενος  χουλιγκανισμός. Στους  κεντρικούς δρόμους και στα γήπεδα. Ο  δεύτερος λόγος  έχει να κάνει με την  συκοφάντηση και την  συμμόρφωση. Με τον χουλιγκανισμό των αναρχικών, συκοφαντείται και διασύρεται κάθε δικαιολογημένη, μαζική  κινητοποίηση. Και με τα  γκλοπ που πέφτουν στα κεφάλια,  συμμορφώνονται  οι  οργισμένες μάζες.  Θέλεις να δαδηλώσεις και να τα σπάσεις; Θα σου ανοίξω το  κεφάλι!

Με απλά λόγια,  η προχτεσινή επέλαση των κατασταλτικών μηχανισμών της Μαδρίτης στους   Καταλανούς  ψηφοφόρους και οπαδούς της  αυτονομίας, είχε προαναγγελθεί  από τη  στιγμή  προκήρυξης τους δημοψηφίσματος. Σιγά που θα τους αφήνανε άθικτους. Σιγά που  θα τους εμπόδιζαν οι  αξίες  της αστικής δημοκρατίας. Σιγά που θα τους ενδιέφερε τι  θα πουν τα ευρωπαικά Media. Η Ισπανία είναι αδιαίρετη. Τα καθεστώς πανίσχυρο. Και τα κεφάλια μέσα. Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό  και όποιος παριστάνει τον μάγκα, κινδυνεύει  να  βρεθεί ten  feet Under. Και να κάνουν το σταυρό τους που  ο Μαριάνο Ραχόι δεν έδωσε  διαταγή «πυρ κατά βούληση»

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Οι  σημερινοί, τάχα μου,  αριστεροί επαναστάτες του Σύριζα, έτσι και κινδύνευε  η  εξουσία τους από οργισμένα «πολεμοχαρή» πλήθη,  θα μιλούσαν για συνωμοσία και θα κατέβαζαν  στους  δρόμους τα τεθωρακισμένα του μακαρίτη Στυλιανού Παττακού.  Ως γνωστόν παντού και πάντα κυριαρχεί η  Αγία  τριάδα:  Κράτος-Εξουσία-Βία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ