danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

To Κόμμα είμαι εγώ!

Καθόλου  αθώο  το μήνυμα της Κατερίνας Παπακώστα. Και καθόλου εκ παρορμήσεως  προερχόμενο.  Αντιθέτως. Περίπου ήθελε να πει:  Αδωνι  άσε τα σάπια. Αδωνι τι έκανες στο ΚΕΕΛΠΝΟ;  Αδωνι παραιτήσου  τώρα. Αδωνι όσο φωνάζεις τόσο  πιο ένοχος είσαι!

Μεθερμηνευόμενα όλα  αυτά σηματοδοτούν τις πρώτες,  δημόσιες αψιμαχίες ανάμεσα σε  δύο εσωκομματικές παρατάξεις που  ταλανίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Από  τη μια  οι Προεδρικοί  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και από την άλλη οι  Καραμανλικοί

Γι αυτό και  η άμεση απάντηση  του Κυριάκου. Με την «καρατόμηση»  της Κατερίνας έστειλε προειδοποιητικά  μηνύματα. Προς πολλές  κατευθύνσεις. Το  πρώτο, ότι «δεν είμαι  ο Κυριάκος που  ξέρατε.  Είμαι πρόεδρος με πυγμή».

Μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου.  Τότε που  το  1982 απέλυσε  τον Ασημάκη Φωτήλα. Και μάλιστα όταν  εκείνος ο  δύστυχος, πατέρας του Ιασώνα Φωτήλα,   βρισκόταν εν πτήσει από Βρυξέλες προς Αθήνα. Εφυγε  ο άνθρωπος ως υφυπουργός Εξωτερικών. Επέστρεψε ως απλός  βουλευτής!

Το δεύτερο  μήνυμα μοιάζει  μ αυτό που  λέει  ο  απλός λαός «βαράει το σαμάρι ν ακούσει ο  γάιδαρος». Προφανώς  η Κατερίνα Παπακώστα το «σαμάρι». Και προφανέστατα η παράταξη των Καραμανλικών το «γαιδούρι»!

Ο Κυριάκος   αισθάνεται  ότι οι «καραμανλικοί»  λειτουργούν συντεταγμένα  σαν να είναι η πέμπτη  φάλαγγα εντός της παράταξης. Είναι περίπου οι «κοριοί» του Τσίπρα. Οι «πρόθυμοι»  για συναινετικές  διαδικασίες. Αυτοί που  ανά πάσα στιγμή μπορούν να  βάλουν αυτογκόλ  στη «Νέα Δημοκρατία». Αυτό  το βασικό βαρίδι του Κυριάκου. Η βαριά σκιά  του  Κώστα Καραμανλή. Τώρα τι να λέμε;  Χαρακτηριστική η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.  Το ίδιο χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ επί  κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή!

Το ηλεκτρονικό  μήνυμα της  Κατερίνας Παπακώστα λειτούργησε ευεργετικά  για την αντίδραση του Κυριάκου. Σα να  λέει «μάγκες καθίστε στ αυγά σας.  Οποιος δεν τηρεί  την   κεντρική,  αρχηγική γραμμή,  θέτει τον εαυτό του εκτός κινήματος». Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Κάθε διαφωνών έμπαινε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οποιος  δεν είναι μαζί μου είναι απέναντί μου. Και όποιος απέναντί μου είναι  εχθρός  του «κινήματος»!

Η ταυτολογία είναι ίδια. Τόσο του Ανδρέα όσο και του Κυριάκου.  Το κόμμα η το κίνημα είναι ιδιοκτησίας Προέδρου και Αρχηγού. Επομένως ο   Αρχηγός χαράζει την  γραμμή. Επομένως όλοι εσείς  οι   βουλευτές και τα στελέχη ανήκετε σε μένα. Επομένως όποιος διαφωνεί να κλείσει την πόρτα. Και επομένως αν  δεν μετανοήσετε και  δεν προσαρμοστείτε  ε τότε έξω από τις λίστες των επερχόμενων  εκλογών!

Γιατί αυτή η ταυτολογία; Επειδή παρά τις εκσυγχρονιστικές  φιοριτούρες και τις μεταρυθμιστικές κορώνεςη κατάληξη είναι μία: «αρχηγού  παρόντος πάσα αρχή παυσάτω». Με  απλά λόγια η απόσταση που χωρίζει το Ερντογανιστάν από το Ελληνιστάν είναι  η ίδια που  χωρίζει  την  Αγκυρα και  την Αθήνα από τις Βρυξέλες. Εμείς λιγότερο μακριά, εκείνοι ακόμα  πιο  μακριά. Αλλά τόσο εμείς όσο και οι   Οθωμανοί πολύ μακριά από μια πραγματική Δημοκρατία  Δυτικού, Ευρωπαικού τύπου!

ΣΧΟΛΙΑ (12)

tassos

Kύριε Δανίκα Χρόνια Πολλά.Μήν τονίζεις σέ παρακαλώ τήν φράση <>,γιατί θά σού θυμίσω τήν φράση <>.Οποιος δαφωνούσε ,πήγαινε στό έδώλιο σέ στημένες δίκες, καί χωρίς δικαίωμα έφεσης ,μετά τήν έξοδο άπό τό δικαστήριο, στηνόταν στόν τοίχο .Απειρα τά παραδείγματα.Πιστευω νά τά έχεις ύπόψιν σου.Εάν έχει ή ΝΔ τέτοιους βουλευτές σάν τήν έν λόγω κυρία ,καί κάποιους άλλους μέ IQ 4 ,ενώ ή κότα έχει 5,τότε ειμαστε άξιοι τής μοίρας μας.Κανονικά,έπρεπε νά τήν διαγράψει έντελώς.

κιτσος

Άσχετο. Τώρα μιλάει στους "αταίριαστους" η Φωτίου. Λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια(!!!!!). Σε ελεύθερη μετάφραση ξέρει κανείς τι σημαίνει; Μάλλον μέχρι τότε θα έχουμε εκλογές.Και το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάπως έτσι: "Εμείς το 18..θα βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια..."Κοινώς μπούρδες δηλαδή. Εγώ βέβαια δε σας κρύβω ότι δε γουστάρω καθόλου εκλογες. Γουστάρω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,έως το Σεπτέμβριο του 19..για να έχουμε και τη μείωση των συντάξεων τον Ιανουάριο. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!!

freeman

Τρόλια Μοσχάτα Μητσοτακικά , ΟΣΟ ΔΕΝ παραδεχόσατε ΔΗΜΟΣΙΑ τα ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ Ραφήνιου Κόπρου και του ΤσιπροΠάκη, τα ΟΠΟΙΑ μας Οδήγησαν στην ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ το 2009 και ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΕΤΗΡΑ Καραμανλή σε Εξεταστική , ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΆ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟ . ΔΙΑΛΕΞΤΕ : ή Ενοχος Καραμανλής και τον σουτάρετε ή Ένοχος Παπανδρέου και ο ΤσιπροΚαραμανλισμός σας έχει poyta-na-kia TOY .

Σιγα την κατινα

Οχι και Ανδρέας ο μικρός.φοβο εκφράζει για το σκορποχώρι.Δεν νομίζω οτι η κατινα εκφράζει Καραμανλή ο οποίος ετσι και αλλιως δεν ασχολείται ,ούτε καίγεται για υπονόμευση.

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΟΥΣΟΥΖΑ ΗΤΑΝ Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ.....! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΨΕ!

agelos petrakakis

Γιατί έχουν τόσο μίσος οι συριζαίοι ενάντια στον Βορίδη και στον Γεωργιάδη? Διότι προσπαθούν να πείσουν ακόμη και τον πιο κακόπιστο ότι είναι φασίστες, και ξεκινώ από τον Μάκη Βορίδη, όποιος είχε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΥΧΗ, να τον δει και να τον ακούσει προς το τέλος της επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και καναλιών, όταν πήρε τον λόγο και μίλησε για τις θέσεις του κόμματος του, με την ήρεμη δύναμη που τον διακρίνει, η ξεφτίλα που έλουσε τους συριζαίους δεν ξεπλένετε ούτε με την λίμνη του Μόρνου.αλλά και όταν μιλά στην Βουλή ή σε κάποιο κανάλι τον βλέπουν οι συριζαίοι όπως έβλεπαν παλιά οι Ολυμπιακοί τον Γούναρη όταν ήταν στον Πάοκ, μίσος και θαυμασμό.το ίδιο συμβαίνει και με τον Γεωργειάδη, οπότε ανοίξει το στόμα του, τους ξεφτιλίζει, τους λέει τα σκολιανά τους, γι αυτό και ψάχνουν τώρα να του βρουν, κάτι που μπορεί να να τον βαρύνει, και να απαλλαγούν από αυτόν, επί υπουργείας του μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε τεράστια ποσά, όμως οι συριζανέλ θα του προσάψουν ότι δεν την μηδένησε

Δεξιος

Η γνωστη, κλιμακουμενη με σοφιστικη διαδικασια, αριστερη προπαγανδα: Απο μια απλη καθαιρεση απο ενα ανουσιο αξιωμα, μιας κακεντρεχους, φθονερης (αριστερο προσον αυτο) κακιστρως, φτασαμε με λογικα αλματα στο...ερντογανισταν! Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΟΟΥ (για να στρεψουν αλλου την προσοχη του λαου και οχι στα μετρα που φερνει η ανικανοτητα τους)! Ηδη, ο μουσατος πετσακας, το γυρισε το παραμυθι και επειδη δε βρισκει τιποτα απο τη νοβαρτις, παει να βγαλει δηθεν σκανδαλο απο το ερρικος ντυναν! ΒΡΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!! (οσον αφορα τον Αδωνι, για αλλους δεν ξερω). Α, και κατι αλλο: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Μ'ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ??? ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΜΙΑ, ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο "ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ", ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ!!! ΠΟΝΑΕΙ Ε??? ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!

Βάσος

Ο Άδωνις οταν ήταν στο ΛΑΟΣ καθύβριζε όλους τους Νεοδημοκράτες αρχηγούς και υπουργούς. Τον Καραμανλή, τον Σαμαρά, τον Μειμαράκη, τον ίδιο τον Κυριάκο και σχεδόν όλους τους υπόλοιπους. Όταν πήγε στη ΝΔ τους έγλειφε όλους. Τα σχετικά video κυκλοφορούν στο διαδύκτιο και ειναι πολλά και αποκαλυπτικά. Ποιόν δεν έβρισε; μόνο το Γ.Καρατζαφέρη αν και ο ίδιος είπε πολλά εναντίον του οταν έφυγε απο το ΛΑΟΣ και γενικώς τον ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ. Ο Άδωνις παρόλα αυτά είπε δεν θα πώ ποτέ κακή κουβέντα για τον Καρατζαφέρη ότι και να μου πει. Θυμίζω ότι κάποια μύρια ξέχασε να δηλώσει ο Καρατζαφέρης απο κάποιες προμήθειες και το δίδυμο Αδωνη-Πλεύρη είχε υποβάλλει εκαντοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή ελέγχοντας το Μειμαράκη γιατι καθυστερεί τα εξοπλιστικά προγραμματα. Και το κερασάκι στην τούρτα, τον Πλεύρη είχε σύμβουλό του για τα φάρμακα ο Άδωνις οταν ηταν Υπουργός Υγείας. Όλα αυτά δεν αποδεικνύουν τίποτε αλλά καλό είναι να τα έχουμε υπόψη για το ήθος του ανδρός.

@

Καλα αυτα, ομως ξεχνας οτι στο δρομο, η ΝΔ αλλαξε, και οχι ο Αδωνις. Και ειναι ο ΜΟΝΟΣ που παραιτηθηκε απο κυβερνηση και ξαναεβαλε για βουλευτης στη Β'. Λοιπον κομμενα τα πολλα-πολλα. Κι επειδη ειναι ο μονος (και λιγο ο Βοριδης) που μαζεψανε τα της υγειας, θα ηθελα να δω κι εσενα (Βασο) και τον Δανικα να βγαινετε σε δημοσια απολογια οταν η εξεταστικη (στημενη) δεν καταφερει να βρει τιποτα.

Βάσος

Ούτε και γω θέλω να βγάλει τίποτε το επιλήψιμο η εξεταστική, γιατί θα το πληρώσει όλη η παράταξη. Αλλά εγώ πιστεύω ότι για να ξαναπάρει η ΝΔ πάνω απο 40% δεν πρέπει να περιχαρακωθεί στις απόψεις Γεωργιάδη-Βορίδη-Πλεύρη. Πρέπει να είναι και αυτοί ενα κομμάτι της αλλά να γίνει ευρύτερη. Αλοίμονο αν νικήσει η άποψη που λέει "έξω ή στο περιθώριο οι Καραμανλικοί". Τότε θα παραμείνει ενα μικρό ακροδεξιό κόμμα και όλοι εμείς που δεν θέλουμε ενα τέτοιο κόμμα να βρούμε άλλη στέγη ή να απέχουμε.

Δεξιος

Η εξεταστικη ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα βγαλει τιποτα. Ειναι καθαρη επιθεση λασπης του συριζα (για τον Αδωνι, για παλιοτερους δεν ξερω τι μπορει να βγαλει) οσο για το "εξω οι καραμανλικοι" αυτα ειναι τρολιες των συριζαιων, ειναι δυνατον να τα γραφουν νεοδημοκρατες? Τι τσιμπατε ετσι μερικοι? Κανενας λογικος νεοδημοκρατης δεν το λεει και δεν το θελει αυτο. Ουτε καν ο Αδωνις, που τον βλεπετε, καποιοι, ως ξενο σωμα. Δες τις απαντησεις του στις ερωτησεις δημοσιογραφων για την παπακωστα: Απολυτως πυροσβεστικες και ενωτικες. Και μαλιστα, με ταπεινοτητα εκφραζει και την "εκτιμηση" του! Η ανωτεροτητα απεναντι στην κατινια.

Δεξιος

Μονο που ο καρατζαφερης αθωωθηκε, αφου πρωτα λοιδωρηθηκε και σπιλωθηκε. Τα ιδια με το "σκανδαλο" βατοπεδιου. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΣΠΗΣ, ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΝΗΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (και λιγοτερο σε αλλα κεντρα εξουσιας)! Για τα αλλα που λες, καλα εκανε τοτε, πολιτικος τους αντιπαλος ητανε και η νδ ειχε παρει στροφη αριστερη και θυμιζε σε πολλα το πασοκ. Και σε θεματα ιδεολογιας και, περισσοτερο σε θεματα πρακτικης, ηθικης και εν γενει διαγωγης των στελεχων της. Εγω παντα την ψηφιζα και την ψηφιζω αλλα δε σημαινει οτι δε βλεπω και τα μειονεκτηματα της (που δυστυχως τα εχει πληρωσει ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ακριβα, σε σχεση με την αριστερα. Η νδ ηρθε καπως στα ισα της με τον Σαμαρα. Ειναι, μακραν, ο καλυτερος πρωθυπουργος των τελευταιων δεκαετιων. Και μαλιστα εχοντας τη δημαρ και το πασοκ για βαριδια. Αλανθαστος δεν ηταν, αλλα ηταν, μακραν, ο καλυτερος. Σκεψου οτι ο ιδιος ο Σαμαρας, που οπως λες τον "εβριζε" ο Αδωνις, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ!! ΕΥΤΥΧΩΣ!! ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΑΝΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ, ΚΕΝΟΔΟΞΟΥ, "ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΟΥΣ"!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία