markopoulos

Τουρνέ

Δημ. Μαρκόπουλος

Θα μπορούσε να είναι θεατρική «τουρνέ». Ενδεχομένως ένα μπουλούκι σε κακόγουστο έργο ή σε παράσταση τύπου Σεφερλή στο Δελφινάριο.

Ο Ρουβίκωνας εισβάλλει στην ισπανική πρεσβεία. Ο Ρουβίκωνας τα σπάει στην τουρκική πρεσβεία. Ο Ρουβίκωνας στη Βουλή. Μη χάσετε το επόμενο ντου τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στα γραφεία συμβολαιογράφων, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και πάει λέγοντας. Κοινώς, ο Ρουβίκωνας ως οργάνωση της άκρας αριστεράς είναι παντού, τα κάνει όλα και προφανώς για να μην συλλαμβάνεται …συμφέρει.

Ξαφνικά λοιπόν στις ζωές μας μπήκε μια οργάνωση ανθρώπων με όνομα και επώνυμο καθώς η κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι υπηρεσίες που οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες τους ξέρουν όμως τους αφήνουν να κάνουν τη «δουλειά» τους. Που ως περιοδεύοντα θίασο τους έχουν ανεξέλεγκτους να κυκλοφορούν όπου θέλουν, να κάνουν ό,τι θέλουν και άλλοι να πληρώνουν τον λογαριασμό για όσα σπάνε κι όσα κάνουν. Μέχρι και άσκηση εξωτερικής πολιτικής κάνουν αφού με τις παρεμβάσεις τους σε ξένες πρεσβείες δημιουργούν προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, όμως την κυβέρνηση προφανώς αυτές οι «λεπτομέρειες» δεν την ενδιαφέρουν.

Για ποιο λόγο όμως κάποιοι εκτρέφουν αυτό το φαινόμενο; Ποιους εξυπηρετεί; Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούω εδώ και καιρό πως η κυβέρνηση Τσίπρα «βολεύει» τους Ευρωπαίους εκτός  επειδή είναι η πλέον υποτακτική στην επιβολή μέτρων κι εξαιτίας του γεγονότος πως «στην Ελλάδα πλέον δεν υπάρχουν αντιδράσεις». Επειδή επί Τσίπρα ξεχάσαμε τις διαδηλώσεις και τις πλατείες του «μίσους». Οι αγανακτισμένοι προφανώς τώρα τα βλέπουν όλα ρόδινα. Για όσους μούντζωναν προς το κτήριο  της Βουλής, φαίνεται πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί και το Μνημόνιο έφυγε. Τα παιδιά πλέον δεν πεινάνε στα σχολεία και φυσικά κανένας δεν τρώει από τα σκουπίδια, δεν χρειάζονται πλέον συσσίτια και ούτε έχουμε αυτοκτονίες.

Μήπως όμως ο Ρουβίκωνας είναι ένα δημιούργημα κύκλων που θέλουν την αγανάκτηση α λα καρτ; Να μην τη βιώνουμε δηλαδή στους δρόμους και στις διαδηλώσεις – άρα και η κυβέρνηση να μην κινδυνεύει – αλλά να την έχουμε ως θέαμα στις τηλεοράσεις; Να υπάρχει μια «κινηματική» οργάνωση χωρίς μεν να σκοτώνει όπως οι άλλες ακροαριστερές, αλλά να «εκτονώνει»; Και τελικά μήπως η δράση του Ρουβίκωνα …οοοόλως τυχαίως βοηθά την κυβέρνηση σαν το καπάκι που ανοίγει η νοικοκυρά για να φύγουν οι ατμοί στην κατσαρόλα και το φαγητό να μην χαλάσει; Μήπως ο Ρουβίκωνας είναι εκείνο το εργαλείο για την αριστερά που είναι ταμάμ όπως λένε και οι Κωνσταντινουπολίτες, για να φαίνεται μεν μια κοινωνική αντίδραση τόση όμως όση μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέξει;

Η εργαλειακή αυτή χρήση του Ρουβίκωνα είναι περισσότερο από εμφανής. Οι συλλήψεις των μελών αυτής της οργάνωσης – δρόμου γίνονται με το σταγονόμετρο και πάντοτε στο τέλος αφήνονται ελεύθεροι. Οι αρχές τους γνωρίζουν κι αν δεν πίνουν μαζί τους καφέ τουλάχιστον ανταλλάσσουν καλημέρες σαν να πρόκειται για καλούς γείτονες. Το πρόβλημα όμως είναι πως για να υπάρχει χώρα, για να υπάρχει βιώσιμο Κράτος, πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται. Πρέπει η αστυνόμευση να υπάρχει. Και φυσικά πρέπει να εμποδίζονται έκνομες ενέργειες. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να καλλιεργείται στην Ελλάδα η εικόνα πως η χώρα είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε».  Δεν είναι δυνατό να εκτρέφεται ένα κοινωνικό μίσος με μοναδικό γνώμονα το πώς θα επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως θα εκτονώνεται η κοινωνία δια μέσω στεβλών τρόπων. Μια τέτοια αντίληψη γεννάει την επόμενη 17 Νοέμβρη, υπόγεια ριζοσπαστικοποιεί τμήματα του πληθυσμού κι ενδεχομένως να φέρει και την ευθύνη για δολοφονίες μίσους όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αν φυσικά προκύψει πολιτική δολοφονία. Ακόμα όμως και αν η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον και δεν προκύψει πως είναι πολιτική, σίγουρα η καλλιέργεια μίσους και ανοχής σε τέτοια φαινόμενα κάπου αντίστοιχα, σε κάποια άλλη επίθεση μίσους θα καταλήξει. Κι όσο ο κ. Τσίπρας ανέχεται τα φαινόμενα αυτά η κυβέρνηση του θα γίνεται αυτό που καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνει. Συνένοχη.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

MARINA.

Ελπίζω ο Ζαφειρόπουλος που το αίμα του είναι ακόμα νωπό, να μην ο Άλντο Μόρο της Ελλάδας.Σε εποχές βαθιάς οικονομικής ύφεσης και χρεοκοπίας όπου ο Τσίπρας παρουσιάζει το δικό του SUCCESS STORY, χρείαζεται και το ανάλογο γαρνίρισμα.Πότε με την αλλάγη φύλλου όπως πολύ σωστά είχατε πεί λίγο καιρό πρίν ότι περνάει μαζί το πετσόκομα των συντάξεων, των μισθών Αλβανίας των 300 Ευρώ καί την Τουρκική Ένωση που απείλεί να γίνει η Θράκη το Κόσσοβο της Ελλάδας.Είδαμε και την πτήση στα σύννεφα ενός ονειροπαρμένου και φευγάτου Τσίπρα, όπου είδε από ψηλά το Αιγαίο.Το Αιγαίο πέλαγος των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών και των ανύπαρκτων συνόρων του τζογαδόρου και ξεπλυμένου από τον ίδιο τον Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου.Αυτή την εβδομάδα ο αριστερός Αλέξης πηγαίνει στην ιμπεριαλιστική και ρατσιστική Αμερική για να δεί τον πιό ακραίο Αμερικανό Πρόεδρο μετά τον Νίξον.Αυτόν που εκλέχτηκε με τις ψήφους της ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.Ό Τσίπρας χτυπάει την Ελλάδα εκεί που πονάει στο μαλακό της υπογάστριο.Αλλαγή,φύλλου, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, χρήση χασίς ακόμα και για τον πονοκέφαλο, εξισλαμοποίηση της Ελλάδας, οικονομική χρεοκοπία.Το έχουμε ξαναπεί ότι ο Μητσοτάκης χάνει χρόνο που δεν ρίχνει τον Τσίπρα.Βρέθηκαν ένας Θεοδωράκης και ένας Θεοχαρόπουλος να υποστηρίξουν τον ανθελληνικό ΣΥΡΙΖΑ και τους προδότες των ΑΝΕΛ σε ένα νομοσχέδιο όπου άλλαζε τα φώτα και όχι μόνο φύλλο στους Έλληνες.Όλοι αυτοί χωρίς να το ξέρουν υποστηρίζουν το καθεστώς της ανομίας του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ και των μνημονείων στο διηνεκές.Κινδυνεύουν να χαρακτηριςτούν συνεργάτες του Τσίπρα στην Ελληνική χρεοκοπία και καταστροφή.Κύριε Θεοδωράκη και κύριε Θεοχαρόπουλε τους Δήμιους της πατρίδας δεν τους στηρίζεις στην πτώση τους, τους αφήνεις να πέ πσουν.Γειά σας κύριε Μαρκόπουλε,τέλοιο ένα ακόμα σχολιό σας για την χουντα Τσίπρα.

GEORGIA.

Ή πτήση του Τσίπρα στο Αιγαίο που ανέφερες μου έδωσε την ιδέα για έναν νέο τίτλο ταινίας.Μετά την Χολυγουντιανή "Πέτα την μαμά από το τραίνο" έρχεται η ταινία "Πέτα τον Τσίπρα από το F16".Και πάλι πολύ του είναι του καραγκιόζη και ολετήρα Τσίπρα που θα πέσει στην ηρωική θάλασσα του Αιγαίου, αφού ο ίδιος είναι κυριολεκτικά και μόνο για τα μπάζα.

ΓΙΑΝΝΗΣ.

Αγαπητέ Δημήτρη και πώς να διαφωνίσει κανείς μαζί σου; Την μακρινή δεκαετία του 80' παιδιά τότε βλέπαμε τα μεγάλα καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά(Κατράντζος,Μινιόν, Κλαοδάτος,Αφοι Λαμπρόπουλοι,Ατεννέ), να γίνονται παρανάλωμα του πυρρός από το νέο που έφερνε τότε ο έξ Αμερικής ορμόμενος, ο Αμερικανοεβραίος Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου.Το ίδιο έργο είδαμε το Δεκέμβριο του 2008 από τα τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ που τα αποτελούσαν αναρχικοί, αντεξουσιαστές και λαθρομετανάστες, που κατέκαψαν την Αθήνα.Ήταν το νέο που έφερναν οι σεχταριστές του ΣΥΡΙΖΑ από τα Εξάρχεια με την δύναμη της τεχνολογίας και την ευλογία των ξένων που επιβουλεύονται την οικονομική, Εθνική και κοινωνική ελευθερία της χώρας μας.Την δεκαετία του 70' έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της η 17 Νοέμβρη με δολοφονίες, τρομοκρατία και βομβιστικές ενέργειες, πάντα αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.Ό ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ είναι η 17 Νοέμβρη του ΣΥΡΙΖΑ.Ίδιο έργο παιγμένο σε διαφορετικές ιστορικά εποχές από διαφορετικούς πρωταγωνιστές με τον ίδιο όμως σκοπό, την Δημοκρατική δικτατορία της εξουσίας.Δίκαια ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ μπορεί να χαρακτηρίζεται, ώς το μακρύ,χέρι του ΣΥΡΙΖΑ.Άν γίνει έρευνα σε βάθος,άν πιαστούν κάποια από τα κορυφαία στελέχη του η έκπληξη θα είναι μεγάλη, καθόλου τυχαίο άν κάποιοι έξ αυτών είναι κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.Αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με μια άλλη κυβέρνηση και όχι από αυτά τα καθάρματα.Καλό βράδυ Δημήτρη και προσοχή γιατι παραμονεύει ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, η KGB του ΣΥΡΙΖΑ.

Lampros

Είναι πασίγνωστο ότι από τις 25/01/2015, την Ελλάδα κυβερνάει ο Συριζο-ρουβίκωνας. οι ΑΝΕΛ είναι απλώς η ρεκλάμα για να φαίνεται ότι στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία.

ΖΙΟΝ

Ότι και να κάνει ο Τσιπρας ..άνθρακες ο θησαυρος. Σημερα σε γκαλοπ που δημοσιευει ο ευρωβουλευτης του συριζα Κουλ. βγαζει 12,5% μοναδες διαφορά στην πρωτογενη προθ.ψηφου και 8 μοναδες στην "τελικη εκτίμηση εκλογ. επιρροης" (δινοντας και στον φιλελευθερο Τζημερο 1,5%!!). Λέει ότι σε σχεση με το γκαλοπ τους τον Μαρτιο, ο Συριζα ανεβαινει και η ΝΔ κατεβαινει κατά 1,5% αμοιβαια. Μα, είναι φυσικό διοτι τότε η αξιολόγηση ήταν στον αέρα (αντι να κλεισει την 3Δεκ16), και σε οκτω γκαλοπ της περιοδου Μαρτ-Απρ, ο μ.ο εβγαζε 36-20!

@@@

Μαρκόπουλε, στο σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Κοίτα πώς και πόσο εξυπηρετουν την κυβέρνηση οι ...κοινοβουλευτικοι εταιροι με τις συνεχεις "ολισθήσεις" τους (νδ, πασοκ, ποταμι) και ασε τους "εξωκοινοβουλευτικους"... Αυτοι ειναι "γνωστοι" χρονια τωρα ως παρακρατος και "λειτουργουν" μια χαρα για ολες τις αποχρωσεις και κυβερνησεις.

ΑΛΕΧΓ

( ο Ρουβίκωνας ως οργάνωση της άκρας αριστεράς είναι παντού, τα κάνει όλα και προφανώς για να μην συλλαμβάνεται συμφέρει. Για ποιο λόγο όμως κάποιοι εκτρέφουν αυτό το φαινόμενο; Ποιους εξυπηρετεί; Μια τέτοια αντίληψη γεννάει την επόμενη 17 Νοέμβρη η καλλιέργεια μίσους και ανοχής σε τέτοια φαινόμενα κάπου αντίστοιχα, σε κάποια άλλη επίθεση μίσους θα καταλήξει.) Φέρτε πίσω τον ΜΠΑΛΤΑΚΟ τώρα ! Γενικός γραμματέας Σαμαρά σε πλήρη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή ! ( ηχητικές αποδείξεις από Κασιδιάρη ) Έπρεπε να δολοφονηθεί ο Φύσσας για να γίνει κάτι !

Theodore

Από το 74 ρε γίδι,έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι,ντόπιοι και αλλοδαποί διαμένοντες στην Ελλάδα,και κατά σύμπτωση κανείς δεν είναι αριστερός.Ολοι δεξιοί είναι ,ή ...ουδέτεροι.(Εκτός από το Φύσσα). Πως τη βλέπεις τη δουλειά λοιπόν χαζόχαζε,αριθμητική ξέρεις;;

KELSOS

MΑΡΚΟΠΟΥΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ...ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Μα...,

μα ο τσιπ δεν ανεχεται! τα χαιρεται! τα εκτρεφει ολα αυτα, τα στηριζει, τα καμαρωνει, τα ιδια νοσηρα μυαλα εχει με τις ρουβικωτες.

σορυ κιολας, αλλά,

η επιθετικη αυτη οργανωση ειναι τρομοκρατικη ,διοτι εισβαλει με μανια, μενος , μισος, τα σπαει ολα. τα καταστρεφει ολα και απαιτει με θρασος , ανομως και ασυστολως, οτι της υπαγορευει το συριζομπαχαλισταν. Εκθετει την χωρα μας διεθνως, με το να εισβαλει βιαια σε ξενες πρεσβειες και δεν τιμωρειται κανενας αναρχικος στοκος της απανθρωπης αυτης ομαδας , η οποια προκαλει πανικο στους πολιτες.

kostasv

Από πότε έγινες και ...κριτικός θεάτρου για να χαρακτηρίζεις κακόγουστες τις παραστάσεις Σεφερλή; Πιστεύω πιο κακόγουστη παράσταση από αυτή που ανεβαίνει κάθε απόγευμα στο "Ε" δεν υπάρχει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία