stefanakidis

Αν έχεις ελιές Καλαμών, τι το θες το 5G;

Βασίλης Στεφανακίδης

Την περασμένη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του ΟΟΣΑ για 15χρονους μαθητές σε 72 αναπτυγμένες και υπό ανάπτυξη χώρες προκειμένου να διαπιστωθεί το γνωστικό τους επίπεδο στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και την κατανόηση κειμένου.

Η έρευνα αυτή που έγινε με πολύ μεγάλο δείγμα κατέταξε δυστυχώς για άλλη μία φορά τους προεφήβους μας στην 43η θέση και πάντως πολύ κάτω από τη βάση.

Το αποτέλεσμα αυτό, που είναι παρόμοιο και με άλλων προηγούμενων ερευνών, πέραν του γεγονότος ότι είναι απογοητευτικό, θα μπορούσε να είναι και η βάση προβληματισμού αλλά και λήψης μέτρων αντιμετώπισης, αν υπήρχαν θεσμοί και όργανα που ασχολούνται σοβαρά με την παιδεία και όχι με το δικαίωμα στο άσυλο!

Αν υπήρχαν κυβερνήσεις και κόμματα που θα είχαν στον πυρήνα της πολιτικής τους την παιδεία, τη μόρφωση και την αριστεία όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά απλώς ως μέσο και τρόπο επιβίωσης του έθνους στην ψηφιακή εποχή που ήδη είναι παρούσα, αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε και θεωρούμε ότι δεν μας αφορά.

Συχνά θέλουμε να καυχόμαστε πόσο καλούς επιστήμονες διαθέτουμε σε διάφορους τομείς, πόσο καλούς καθηγητές και πόσο προικισμένη με το ελληνικό δαιμόνιο είναι η φυλή μας.

Δεν λέω, καλό είναι να αυτοντοπαριζόμαστε και να τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας με διάφορα επινοήματα, όμως από την άλλη, όταν χώνουμε το κεφάλι στην άμμο για να μη βλέπουμε τι μας περιμένει, δεν μπορούμε αυτό να το πουλάμε και για σοφία!

Ούτε μας κάνει καλό να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι λαμπροί Ελληνες επιστήμονες δεν δραστηριοποιούνται εντός συνόρων, αλλά κάπου αλλού όπου τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους.

Κακά τα ψέμματα, λοιπόν, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο.

Στο διάβα της Ιστορίας έχουμε χάσει πολλά τρένα και τώρα χάνουμε ένα ακόμα. Αυτό της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που μετατρέπει μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα.
Η αιχμή των αλλαγών που συντελούνται και θα αλλάξει την εικόνα της παραγωγής του πλούτου, όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα, στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής.

Στα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγάλες ανακατατάξεις στις πλούσιες χώρες και τον πρώτο ρόλο θα παίζουν αυτές που επενδύουν σε αυτούς τους τομείς τόσο σε χρήμα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Είναι μήπως τυχαίος ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ο Τραμπ με την Κίνα με αφορμή το 5G;

Η Κίνα έχει αφήσει πίσω τις ΗΠΑ στον τομέα αυτό και γι’ αυτό προσπαθούν να την καθυστερήσουν με κάθε τρόπο για να την προλάβουν γιατί με την ανάπτυξη των δικτύων 5G θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό το κατάλαβε ακόμα και ο Τραμπ και γι’ αυτό προσπαθεί να στηρίξει τις αμερικανικές εταιρείες και δεν αφήνει τη διείσδυση των Κινέζων, που κάθε πέντε λεπτά κάνουν και μια νέα ανακάλυψη και εφευρίσκουν μια νέα εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Και εμείς τι κάνουμε; Εκλέγουμε δημοτικούς συμβούλους σαν τα μούτρα μας και τους βάζουμε να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν στην πόλη μας το δίκτυο 5G γιατί θα μας προκαλέσει στείρωση! Και πιστεύουμε ότι θα επιβιώνουμε εις το διηνεκές με ελιές Καλαμών!

Τρέχουμε πίσω από κάτι τύπους σαν τον Σώρρα που θα μας βγάλουν από την εθνική μιζέρια με τα ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής και επιβραβεύουμε κάθε λαϊκιστή αμόρφωτο πολιτικάντη που ξέρει να εκμεταλλεύεται τη δική μας απαιδευσιά.

Και αν συνεχίσουμε έτσι, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το μέλλον που προετοιμάζουμε για μας και τα παιδιά μας είναι του υπηρέτη, των Κινέζων, των Ινδών, των Εσθονών κι όλων αυτών που τα παιδιά τους σήμερα βγαίνουν πρώτα στην έρευνα του ΟΟΣΑ για το μαθησιακό επίπεδο των 15χρονων!

ΣΧΟΛΙΑ (14)

δεν θα παιξουμε με

τη υγεια την δικια μας και των παιδιων μας αγαπητοι τεχνολαγνοι .δειτε τι λενε οι επιστημονες, γκουκλαρετε Το λίαν επικίνδυνο 5G – Έκκληση από 26.000 επιστήμονες που αντιτίθενται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G

Τσαρουχίδης Φυσέκης

Ο τίτλος έπρεπε να είναι: Αν έχεις 5G, τι τις θες τις ελιές Καλαμών;

PG

Δεν βρίσκω λόγια να επικροτήσω το άρθρο σας.

ioannis

Ξεχάσατε να γράψετε κ. Στεφανακίδη, σε έρευνα που έγινε, το 1/3 των Ελλήνων πιστεύει οτι μας ψεκάζουν.. Άρα σε λίγο όταν οι άλλοι θα χτίζουν Παρθενώνες εμείς θα τρώμε βελανίδια

χαχα

Δεν θα μας σώσει ο Κυριάκος;

Τσουϊ

Τα ίδια και τα ίδια από την εποχή του ραδιοφώνου. Τότε που τα φονικά ραδιοκύματα θα μας κάνανε ζόμπι και ο καρκίνος έβγαινε από τα γουκμαν της Σονυ. Τίποτα δεν μας σώνει.

κελλυ

Αυτά να τα πείτε στον κ. Γαβρόγλου και τους συν αυτώ, που ήταν κατά της αριστείας ενώ η παιδεία χωλαίνει και τα παιδιά μας είναι αναλφάβητα σε μεγάλο βαθμό. Οι άλλοι θα πηγαίνουν στο διάστημα με 5G και μεις θα παραμείνουμε στον αραμπά.... Τα συναντώ κάθε μέρα και λυπάμαι για τους συμβούλους που καρατόμησαν το καλοκαίρι 2018 εν μια νυκτί, διότι ήθελαν ελέω κομματισμού τους "δικούς" τους λεβέντες. Στην Ελλάδα ζούμε μην το ξεχνάτε, όλα τα στρεβλά εδώ θα συμβούν

Τοκμακι

Έχεις αποδείξεις ότι το 5g δεν είναι βλαβερό για την υγεία; Σίγουρα και εγώ προσωπικά προτιμώ να είναι όπως τα λες εσύ αλλά έχεις αποδείξεις για το αντίθετο ή θα πάμε σε κορώνα γράμματα την υγεία μας;

Achilleas

Κυρίες και κύριοι, η φτώχεια χαλάει την υγειά. Αριστεροί συμπολίτες μας βολεμένοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πολιτικοί που σκέφτονται με μικροκομματικά συμφέροντα δεν βοηθάνε να βγάλουμε το κάρο από την λάσπη Λείπαμε για τα παιδιά μου που πρέπει να ζουν ξενιτεμένα. Κάτι ακόμα Θα έρθει ο Ερντογαν με τα F-35, S-400 και εμείς θα τον πολεμήσουμε με της τσατάλες.

Garfield

Η πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν "αν θα πρέπει να αναμένουν τις επιστημονικές μετρήσεις στα τέλη Ιανουαρίου ή να διακοπεί το πιλοτικό πρόγραμμα άμεσα ..." και φυσικά επικράτησε η άποψη των σκοταδιστών (δεξιοί-αριστεροί-φασίστες-θρήσκοι δεν έχει καμία σημασία) η οποία λέει <<ότι δεν καταλαβαίνουμε το απορρίπτουμε>> !!!!!

αμνήμων

Θυμάστε που κάποιοι τοπικοί άρχοντες είχαν "βαφτίσει" τους δήμους τους αποπυρηνικοποιημένη περιοχή; θυμάστε επίσης (πιό πρόσφατα) κάποιοι έκαναν "πόλεμο" εναντίον των κινητών; Θυμάστε που "ψήνανε αυγά" σε κάτι εκπομπές; Tώρα βρήκανε το 5G. Θα κάνουνε τις μαγκιές τους, θα πάρουν λίγο δημοσιότητα και θα τους περάσει. Οι υπόλοιποι που τους πιστεύουν, είναι για λύπηση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία