stefanakidis_vassilis

Σόιμπλε , δεν πρόκειται να δεις ποτέ άγαλμα στην Ελλάδα!

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε μέρα, πείθομαι όλο και περισσότερο πως ο αστεϊσμός του Σόιμπλε πως κάποια μέρα θα του στήσουμε μνημείο γιατί με την επιμονή του μας έκανε ξανά χώρα κανονική, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ, γιατί απλούστατα ποτέ δεν πρόκειται να γίνουμε χώρα κανονική, όσα μνημόνια κι αν χρειαστεί να μας επιβάλλουν ακόμα.

Αρκεί να βγει κανείς και να συζητήσει με  απλό κόσμο που παρότι έχει υποστεί τα πάνδεινα, όλα αυτά τα ατέλειωτα χρόνια της κρίσης, δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι τίποτα. Ούτε γιατί και πως φθάσαμε ως εδώ ούτε πως αυτά που ξέραμε έχουν τελειώσει δια παντός και δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

Με πλήρη απάθεια και μοιρολατρία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και “βιδωμένοι” στον καναπέ, αποδέχονται τα πάντα από κάποιο ανυπέρβλητο κισμέτ.
Οι καθημερινές παλινωδίες και η ναρκοθέτηση του μέλλοντος  από αυτούς που σήμερα έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, εκλαμβάνονται ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Θεωρούν απολύτως  φυσιολογικό να βλέπουν τον πρωθυπουργό να πηγαίνει τώρα και να επαίρεται για μια ιδιωτική επένδυση, όντας ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του, οι μεγαλύτεροι πολέμιοι  του επιχειρείν και των  επενδύσεων. Παλιότερα μάλιστα απειλούσαν τους υποψήφιους επενδυτές με δικαστήρια και ακύρωση των επενδύσεων τους.

 Θεωρούν  λογικό και φυσιολογικό, ο υπουργός παιδείας να εμπαίζει γονείς και μαθητές μετά τις καινοφανείς ιδέες του  για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων για να έχουν χρόνο οι έφηβοι να ερωτεύονται(!) και μετά ταύτα να κατεβάζει τελική πρόταση με διπλές εξετάσεις!
Να θεωρούν λογικό, να βγαίνουν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού και να λένε πως δεν έχει κοπεί καμιά σύνταξη και πως ο ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερος για χιλιάδες συμπολίτες μας η δε κατάργηση του είναι περσινά ξινά σταφύλια και να μη βρίσκεται κάποιος να αποκαλύψει την παιδαριώδη κοροϊδία τους.

Να  τους ακούν καθημερινά να πιπιλούν την καραμέλα της εξόδου από τα μνημόνια και την αλλαγή σελίδας, όταν ουδείς εχέφρων και ουδείς από τους δανειστές δεν κάνει καν νύξη πως σε ένα χρόνο τελειώνουν τα βάσανα μας. Το αντίθετο μάλιστα. Τους ακούμε να απεργάζονται από τώρα σχέδια για νέα μέτρα  που θα τα φέρουν νωρίτερα από το χρόνο που συμφώνησαν με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα με τις εισπράξεις φόρων και εισφορών. 

Ποια έξοδος λοιπόν; Εδώ, δεν μιλάνε καν για προληπτική γραμμή στήριξης όπως  το 2014 που λένε οι δανειστές και όχι εμείς, πως είμασταν στο παρά τσακ της εξόδου, πλην όμως ο “σοφός” λαός είχε άλλη άποψη.

Κι αυτός ο “σοφός” κατά τα άλλα λαός και κυρίαρχος όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν, έχει σήμερα μετανοιώσει για τις επιλογές του; 
Μάλλον όχι. 
Και τούτο γιατί, δεν έχει πεισθεί ακόμα(άραγε τι άλλο περιμένει να δει;) ούτε για τη ζημιά που έχει προστεθεί στο συνολικό λογαριασμό αλλά ούτε πως η πορεία της χώρας συνεχίζει να είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Όταν λοιπόν στις συζητήσεις με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ακούς το επιχείρημα, “μα καλά και τους άλλους λες και δεν τους ξέρουμε!Μήπως ξεχάσαμε τι έκαναν;”έ τότε είναι σίγουρο πως αυτοί οι συνομιλητές σας, θα πάνε και στις επόμενες εκλογές οψέποτε γίνουν και θα δώσουν κι άλλη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί αρνούνται να παραδεχθούν πως έκαναν λάθος.

Αυτό, οι Συριζαίοι το βλέπουν και το υπολογίζουν και γι αυτό δεν αφήνουν με τίποτα της εξουσία. Όσο βλέπουν πως διατηρούν ποσοστά που θα τους επιτρέψουν να  είναι μετεκλογικά  αξιωματική αντιπολίτευση, με σημαντικό ποσοστό και στην ουσία να παραμείνουν μέσα στο παιγνίδι της ανασύνταξης και της επαναδιεκδίκησης μετά λίγου χρόνου και μάλιστα με τον δικό τους εκλογικό νόμο ακυβερνησίας, αισθάνονται ασφαλείς να επιτίθενται καθημερινά στην κοινή λογική, αδιαφορώντας για τη ζημιά που επιφέρουν στη χώρα, στους πολίτες και στο μέλλον όλων μας.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ανδρέας

Ο καθένας θα δει το άγαλμα του να τιμάται στη χώρα μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης της πλειοψηφίας της κοινωνίας, όταν αντιμετωπισθούν με τα μέτρα που προτείνει, οι οικονομικές, φορολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, υγειονομικές, πολεοδομικές, παρανομίες, παραβάσεις της πραγματικής οικονομίας της αγοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην χώρα του την Γερμανία

θα του κάνουν άγαλμα????

Ποιος ο λόγος?

Ποιος ήταν ο λόγος που αναφέρθηκε στην δημιουργία αγάλματος απο την Ελλάδα για χάρη του? Τι του ζητούσαν για την Ελλάδα οι διαχειριστές του πολιτικού συστήματος και ο Σόιμπλε το απέφυγε ώστε να μιλάει για άγαλμα? Ποιος πολιτικός δεν θα ήθελε ενα άγαλμα στο όνομα του και γιατι όλοι οι πολιτικοί παγκοσμίως κάνουν κολοτούμπα απο τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και εξαναγκάζονται να λάβουν αυστηρές πολιτικές λιτότητας για τους ψηφοφόρους τους που το μόνο που τους αποφέρουν αυτά τα μέτρα είναι μίσος και μούτζες αντί για το άγαλμα που θα επιθυμούσαν όλοι? Ποιός πολιτικός δεν θα ήθελε αυτό το άγαλμα? Τι άσχημο συμβαίνει στον πλανήτη και έχουν βρει την πολιτική αυστηρής λιτότητας ως μόνη σωτήρια λύση? Η λιτότητα κάποτε θα φτάσει σε όλους σε όποιο οικονομικό επίπεδο και εαν ανήκουν διότι όλα λειτουργούν σαν αλυσίδα. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο λειτουργεί όσο οι πελάτες έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τα εμπορεύματα που παράγει. Εαν όμως οι πελάτες του εργοστασίου φτάσουν σε ανέχεια το εργοστάσιο δεν πουλάει και κλείνει. Απλά ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου θα αργήσει λίγο να φτάσει στην οικονομική ανέχεια σε σύγκριση με τους υπαλλήλους του και εφόσον βέβαια έχει φυλάξει ενα σεβαστό ποσό στην άκρη οπου και αυτό θα τελειώσει κάποτε. Τι έχει λοιπόν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια της ανάπτυκης και αποσύρουν το χρήμα με τις αυστηρές πολιτικές λιτότητας? Τι κακό έφερε αυτή η μεταπολεμική περίοδος της παγκόσμιας ανάπτυξης των βιομηχανιών και της ευημερίας και προσπαθούν τώρα να το περιορίσουν με την λιτότητα? Γιατι λιτός βίος αντι του πλούσιου βιου?

Αλέξανδρος

Υπουργέ θα σου στήσουμε άγαλμα μόλις εξαφανίσεις τα λαμόγια της πραγματικής οικονομίας της αγοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Πανος

Αγαλμα στους κρατιστες κανατε και θα ξανακανετε. Αχρηστοι, βολεμενοι μεχρι το μεδουλι ειστε ελληνακια. Μας αξιζουν τα χειροτερα

Χωρα κανονική...

Δεν μπορούμε να γίνουμε χώρα κανονική καθώς υπάρχουν πολλοί έτοιμοι που υποστηρίζουν με πάθος πολιτικούς που εκλέγονται απο άλλον λαό και υπηρετούν άλλων πολιτών συμφεροντα. Λογικό.

Αφροδίτη

Μνημείο άγαλμα θα φτιάξουμε στον υπουργό οικονομικών αν εξαναγκάσει τη χώρα να εφαρμόσει τα μνημόνια όχι μόνο στους συνταξιούχους και στους υπαλλήλους, αλλά και στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με εξαφάνιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της δανειοκλοπής, της μαύρης εργασίας, των αδήλωτων εισοδημάτων, των άκοπων αποδείξεων, των ανασφάλιστων υπαλλήλων, του αδικαιολόγητου πλουτισμού, των οικονομικών παρανομιών, των εργασιακών παραβάσεων, των υγειονομικών αντικανονικοτήτων, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να διασωθεί η εθνική οικονομία.

@ 16 48

Αφροδιτη δεν μας τα λες καλα. Γιατι σωνει και καλα πρεπει να περιμενουμε απο τον σοιμπλε να εξαναγκασει αυτους που λες και να του κανουμε και αγαλμα γι αυτο? Τι νομιζεις? Οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες δεν εχουν πληγει απο τα μνημονια? Λογω μνημονιων εχουν κλεισει χιλιαδες μαγαζια και εχουν χαθει πολλες περιουσιες. Δεν ξερω αν γνωριζεις αλλα οι φοροι και οι εισφορες στις επιχειρησεις ειναι εξοντωτικες. Ειναι φυσικο λοιπον οι μαγαζατορες να κανουν οτι περναει απο το χερι τους για να μπορεσουν να επιβιωσουν. Σιγουρα υπαρχουν και τα κατ επαγγελμα λαμογια αλλα καλο ειναι να μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι ουτε να ζηταμε απο ξενους να πατροναρουν τη χωρα μας. Οι ξενοι τα συμφεροντα τους θα κοιταξουν....

αντωνιος κλεοπατρας

για να γινουν ολα αυτα θελει υγιες δημοσιο που να δουλευει και μη διαπλεκομενους πολιτικους, δικαστικους...τι απο ολα αυτα υπαρχει

planet

Χωρίς κράτος δικαίου χωρίς σωστές υπηρεσίες δημόσιου τομέα πως ακριβός θες να γίνουν αυτά που λες? Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο καρκίνος της χώρας αυτοί μας χρεοκόπησαν αν δεν απαλλαγούμε από αυτούς τίποτα από αυτά που λες δεν μπορεί να γίνει.

δημοκρατης

Γεια σας κε Στεφανακιδη. Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας, οτι υπαρχουν Ελληνες πολιτες, που μετα απο 7 χρονια μιζεριας και απογνωσης, δεν εχουν καταλαβει τι συμβαινει και λειτουργουν με το σκεπτικο της... κατσικας του γειτονα, αλλα κε Βασιλη, δεν πρεπει να ξεχναμε, οτι η πλειοψηφια του κοσμου στο δημοψηφισμα, ειπε οχι, παρ ολο το φοβο που εριξε, το εντος και το εκτος μνημονιακο συστημα και αυτο μας δειχνει, οτι ο περισσοτερος κοσμος, εχει συνειδητοποιησει πολυ καλα, το τι συμβαινει και τι σημαινει μνημονιο και μνημονιακη πολιτικη. Κατα τη γνωμη μου και επειδη απο το πρωτο μνημονιο, εχω... μυριστει, για που το πανε, εχω καταλαβει, οτι απο τη δινη των μνημονιων, ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Απλως, ειναι ζητημα χρονου, για ολους μας. Με τη μεθοδο της σαλαμοποιησης, εχουν σκοπο να μην αφησουν τιποτα ορθιο. Τωρα, ως προς το ερωτημα γιατι ο κοσμος δεν αντιδρα, πιστευω οτι ο Ελληνικος λαος ειναι ανοργανωτος και σε αυτο φταιει το συνδικαλιστικο κινημα, που ξεπουλαει τους αγωνες, αλλα και η αντιπολιτευση, οπου και αυτη ειναι μνημονιακη, οποτε ολο αυτο το ...σκηνικο, κοβει τα ...φτερα του λαου και τον καθηλωνει στον καναπε. Ας ελπισουμε οτι αυτο θα αλλαξει και επιτελους η Ελληνικη κοινωνια, θα αποκτησει αντιστασεις. Φυσικα, απο οτι βλεπουμε, αντιδρασεις υπαρχουν, αλλα αυτες, ενω ειναι πολλες, ειναι μεμονωνενες και δεν κτυπουν το κυριο προβλημα των μνημονιων, αλλα τα επι μερους θεματα του καθε εργατικου κλαδου. Παντως ο λαος, αν θελει να διαμαρτυρηθει, εχει ευκαιριες και μια απο αυτες, ειναι η επετειος του ΟΧΙ τον Οκτωβριο. Να βγει εξω, να πει το οχι του και να μη φοβηθει τους μπαχαλακηδες. Για τη ζωη του και το μελλον του προκειται. Οσο για αυτους που υποστηριζουν την κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακομη και σημερα, ειναι ευκολονοητο οτι, η' ειναι ΔΥ, η καποιοι που εχουν συμφεροντα, απο αυτο το μορφωμα. Οι απλοι πολιτες, ...στολιζουν καθημερινα το κυβερνων κομμα και αυτο θα αποδειχτει στις ερχομενες εκλογες.

Εσυ καταλαβες

τι σημαινει μνημονιο και μνημονιακη πολιτικη; Σημαινει το τζαμπα τελειωσε, το φαγοποτι με δανεικα τελειωσε και εαν δεν παραγεις δεν τρως. Τα ΟΧΙ, οι επαναστασεις και τα κινηματα τις μπουρδας ειναι καλα για το καφενειο, αλλα εαν δεν στρωσεις το κολα.. θα μεινεις στο δρομο.

?

Το άγαλμα του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελο θα το δεί στα σίγουρα

stp

Α ρε Ελληναράδες, θα χαρώ πολύ , μετά τις εκλογές στην Γερμανία που πάλι Μέρκελ θα είναι , να έχουμε ξανά υπουργό για τέσσερα χρόνια τον Σόιμπλε. Ε ρε γλέντια , θα μας πηδήξει κανονικά, και παρά φύση. Υπομινή σε ένα μήνα περίπου. Γιατί μυαλό δεν βάζουμε ούτε εμείς ούτε οι πολιτικοί μας , κρίνοντας από τα σχόλια και τις ανακοινώσεις των κομμάτων και των πολιτικών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία