Το καραβάνι σας μάλλον κάνει κύκλους
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Το καραβάνι σας μάλλον κάνει κύκλους

Αναστατώθηκε η κυβέρνηση από το δημοσίευμα της Die velt , που με βάση έκθεση της Γερμανικής πρεσβείας  στην Αθήνα, έκανε λόγο για “ακυβέρνητη πολιτεία”.

Πέρασε στην αντεπίθεση και έφτιαξε και πάλι ένα βολικό σενάριο για ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Γερμανίας που απεργάζονται και πάλι σχέδια εξόδου της χώρας από το Ευρώ, γιατί τους ενοχλεί η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση !

Όχι πως ο κ. Σόιμπλε και οι δορυφόροι του, δεν θα προχωρήσουν στο σχέδιο τους με τη σπασμένη στάμνα, αν τους δώσουμε την αφορμή( κι αυτό ήδη το κάνουν με ευλάβεια) αλλά αυτό είναι διαφορετικό από τη διαπίστωση ότι η χώρα  δεν κυβερνιέται με σοβαρότητα.
Και τα παραδείγματα της παραλυσίας, των αυτοσχεδιασμών και της παιδικής χαράς καθημερινά και δεν κρύβονται.

-Εδώ και τρεις εβδομάδες, μερικές εκατοντάδες προσφύγων στα σύνορα με τα Σκόπια , έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και δεν αφήνουν τα τραίνα να περάσουν. Μιλάμε για εμπορικές αμαξοστοιχίες  φορτωμένες με εμπορεύματα μεγάλων Ασιατικών εταιρειών που έχουν φθάσει στον Πειραιά και θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους  στους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Το κύρος της χώρας δέχεται ένα καίριο πλήγμα, η εμπιστοσύνη χάνεται, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαξιώνεται αλλά η επίσημη πολιτεία  περί άλλων τυρβάζει. Δεν στέλνει δυο διμοιρίες να ανοίξουν τις γραμμές, μη τυχόν και θίξουμε τα δικαιώματα των Πακιστανών, Μαροκινών και λοιπών μεταναστών. Παράλληλα, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιας εταιρείας που από ζημιογόνα κατάφερε να την κάνει κερδοφόρα μέσα σε τρία χρόνια, εξαναγκάζεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη σε παραίτηση. Κι είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μια από αυτές τις εταιρείες που  έχουμε δεσμευτεί να ιδιωτικοποιήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Με την εικόνα  αυτή εσείς θεωρείτεότι θα κάνουν ουρά οι επενδυτές και θα πληρώσουν όσο-όσο για να την αγοράσουν;

Κλείσιμο
-Εδώ και ένα χρόνο, τα θαλάσσια σύνορα μας(που κατά τον πρωθυπουργό μας δεν υπάρχουν !) έχουν γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε. Οι έλεγχοι ,οι  ταυτοποιήσεις και οι σφραγίδες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη οι πρόσφυγες, γίνονται μέσα  σε πέντε λεπτά. Η υπόλοιπη Ευρώπη μας ψέγει συνεχώς πως είμαστε ανίκανοι να διαφυλάξουμε τα σύνορα μας, κάνουμε πλημμελείς ελέγχους και απαιτεί να αποδεχθούμε  δικούς τους ελεγκτές αλλά εμείς οχυρωνόμαστε πίσω από την   εθνική μας κυριαρχία. Μέχρι που μας απειλήσουν με έξοδο από την Σέγκεν οπότε κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία, διπλώσαμε τα λάβαρα της  εθνικής αξιοπρέπειας και αποδεχθήκαμε την ενίσχυση της Frontex!

Κι ύστερα λέμε πως  κυβερνιέται  και μάλιστα πολύ καλά ο τόπος.
-Με το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, αποδέχθηκε ανάμεσα στα άλλα και την πώληση εντός  του 2015  του ΑΔΜΗΕ. Της εταιρείας δηλαδή που διανέμει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ερχονται τώρα οι ελεγκτές να μάθουν  για την πρόοδο αυτής  δέσμευσης και μένουν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τον αρμόδιο υπουργό Σκουρλέτη να τους αναπτύσσει μια καινούργια ιδέα η οποία συνοψίζεται στην κρατικοποίηση κατά 100% του ΑΔΜΗΕ( τώρα ανήκει στη ΔΕΗ) και στη συνέχεια να πουληθεί το 49% και το υπόλοιπο 51% να μείνει στο ...κράτος!
Είναι άραγε σοβαρή διακυβέρνηση αυτή;

-Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε  πως κακώς δόθηκαν πριν μερικά χρόνια κάποιες επιδοτήσεις  στους αγρότες και πως πρέπει αυτές να επιστραφούν. Ο υπουργός γεωργικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ως υποχρεούτο, έφερε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και αφού  ψηφίστηκε είπε από βήματος τος εξής καταπληκτικό και άφησε εμβρόντητους τους πάντες. Μπορεί να  ψηφίστηκε η τροπολογία αλλά όσο εγώ είμαι υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε την τροπολογία που ψηφίσαμε! 
Αυτή κι αν είναι  σοβαρή διακυβέρνηση!
-Ο υπουργός πολιτισμού κ. Μπαλτάς, δήλωσε σε επιτροπή της Βουλής πως η χώρα δεν θα συνεχίσει τη δικαστική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρεταννικό Μουσείο γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η δίκη!
 Κι είναι αυτός Ελληνας υπουργός στον οποίο ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε ένα τόσο κρίσιμο πόστο. Κι είναι αυτή σοβαρή  και στιβαρή διακυβέρνηση!

-Στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε μόλις το περασμένο Σάββατο, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι υπήρχε η πρόβλεψη για ένα πρόσθετο έσοδο της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ.
 Όταν ρωτήθηκε ο  αρμόδιος υπουργός κ. Τρ. Αλεξιάδης, είπε πως αφορά μια έξτρα αναδρομική φορολόγηση με υψηλότερους συντελεστές για αυτούς που έχουν μεγάλα εισοδήματα χωρίς να διευκρινίσει ποια θεωρεί υψηλά εισοδήματα η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. 
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, βγήκε ο ίδιος υπουργός να διαψεύσει τον εαυτό του και να καταγγείλει τα μέσα που μετέδωσαν όσα αυτός...εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους. 
Κι είναι αυτή σοβαρή διακυβέρνηση!

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να βλέπει παντού εχθρούς και να ξιφομαχεί  με ανεμόμυλους, ας κοιτάξει να μαζέψει ό,τι μαζεύεται, ας σοβαρευτεί γιατί επί του παρόντος ο μόνος ορατός εχθρός είναι η ασχετοσύνη, οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και η γελοιότητα αρκετών στελεχών στο εσωτερικό της.
Και τα χρονικά περιθώρια πριν γυρίσουμε ξανά στον περασμένο Ιούλιο, δεν είναι πολλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ