Τα κατάφερε η Μέρκελ και μας έκανε ...Ανατολικογερμανούς
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Τα κατάφερε η Μέρκελ και μας έκανε ...Ανατολικογερμανούς

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με την τρόικα και τα αφεντικά τους, είναι γιατί ενώ  στα διάφορα fora και συνεντεύξεις, αναγνωρίζουν ότι έκαναν λάθος με τα προγράμματα τους και πως δεν αντέχει η κοινωνία άλλα μέτρα γιατί η κατάσταση  είναι οριακή, μόλις πατούν το πόδι τους  στην Αθήνα, τα ξεχνούν όλα και ψάχνουν μύριους εκβιαστικούς τρόπους για να επιβάλλουν νέα μέτρα χωρίς  να κάνουν την παραμικρή παραχώρηση χαλάρωσης. Ούτε καν μια μείωση στον ΦΠΑ εστίασης.

Ενώ λοιπόν πριν αφιχθούν ήταν πλήρως ενημερωμένοι, από τους μόνιμους τοποτηρητές τους ,πως έχουν μείνει πίσω οι υποχρεώσεις μας και για ποιους λόγους, κάνουν τώρα τους έκπληκτους και τους θυμωμένους. Ενώ γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν προχώρησαν οι απολύσεις και οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, πέφτουν τώρα από τα σύννεφα και ξεχνούν ότι στο τσακ δεν έπεσε η κυβέρνηση  και να τρέχουν και να μη φτάνουν τα αφεντικά τους αλλά και εμείς μαζί τους. Ενώ ήξεραν πολύ καλά ,πως και γιατί προέκυψαν οι τρύπες στον ΕΟΠΥΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία από την συνεχιζόμενη με ραγδαίους ρυθμούς ύφεση αλλά και την εξόντωση των επιχειρήσεων, έρχονται τώρα και ρίχνουν ιδέες για νέες μειώσεις στις συντάξεις γιατί λέει η μέση σύνταξη στη Γερμανία είναι χαμηλότερη από τα 915 ευρώ. 

Η δημιουργική στατιστική με βάση την οποία τα 30 εκατ. Ανατολικογερμανοί που δεν εισέφεραν ούτε ένα μάρκο στους ασφαλιστικούς φορείς της ενιαίας πλέον Γερμανίας, αλλά αναγκαστικά παίρνουν ένα προνοιακό επίδομα, ρίχνουν τον μέσο όρο των συντάξεων στη Γερμανία κι αυτό πρέπει να το αποδεχθούμε κι εμείς για ανθρώπους που πλήρωναν και πληρώνουν εισφορές για 35 και 40 χρόνια και αν το σύστημα ήταν ανταποδοτικό τότε θα έπρεπε η μέση σύνταξη να είναι τουλάχιστον 1500 ευρώ.

Μαραθώνιες  λοιπόν και πάλι συσκέψεις και ωμοί εκβιασμοί για την επόμενη δόση όπως γίνεται  πάγια τα τελευταία 3 χρόνια την ίδια στιγμή  που την υποκρίτρια Μέρκελ την έπιασε ο πόνος για την ανεργία  των νέων στην Ευρώπη και οργανώνει προεκλογικά show  αδάπανης ευαισθησίας!

Την ίδια ώρα  υπάρχουν τουλάχιστον 60.000 οικογένειες στη χώρα μας, χωρίς κανένα πόρο γιατί εξαντλήθηκε και ο χρόνος του ταμείου ανεργίας και αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ανθρωπιστικό πρόβλημα , έρχονται τα καλοπληρωμένα golden boys της τρόικας με τους εδώ υπασπιστές τους και απαιτούν, λιγότερο κοινωνικό κράτος, νέες περικοπές στους μισθούς δια των κρατήσεων, νέες περικοπές στις συντάξεις και φυσικά κεφάλια από το δημόσιο εδώ και τώρα.

Τελικά αυτοί δεν καταλαβαίνουν με τίποτα. Τρία χρόνια πάνε κι έρχονται, πειραματίζονται με ένα ολόκληρο λαό, αποτυγχάνουν αλλά επιμένουν σαδιστικά να διορθώσουν τα λάθη τους με νέα λάθη. Λάθη όμως που εξαϋλώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από ένα περήφανο λαό που δεν απέχει πολύ από το να βγει στους δρόμους αλλά όχι για να διαδηλώσει ειρηνικά όπως τις προηγούμενες φορές αλλά να δείξει την άλλη Ευρώπη, στους Γερμανούς που σε λίγους μήνες θα κληθούν να επιβραβεύσουν ή να αποδοκιμάσουν  τα επιτεύγματα της Μέρκελ στην ιστορικότερη χώρα της Ευρώπης. Να δείξουν πως κατάφερε να μας κάνει Ανατολικογερμανούς, με ταχύτητα που θα ζήλευε και ο Χόνεκερ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ