kasimatis_aleksandros

Η ιερή αγελάδα του Δημοσίου

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Μετά από επτά  χρόνια μνημονίων  και αλλεπάλληλες διαρθρωτικές -υποτίθεται- μεταρρυθμίσεις,  διαπιστώνουμε ότι αυτό που αποκαλούμε ευρύτερος Δημόσιος τομέας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 Με την οικονομική κρίση όλα άλλαξαν στη χώρα εκτός από το Δημόσιο. Το πρόβλημα των συμβασιούχων των ΟΤΑ δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα. Αυτό που ζούμε σήμερα  με τους τόνους των  σκουπιδιών να συσσωρεύονται  το έχουμε αντιμετωπίσει και πάλι στο παρελθόν.

Κι όχι μόνο με τη συλλογή των απορριμμάτων. Παλιότερα ήταν οι απεργίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας  πριν το Πάσχα ή την τουριστική σεζόν, παράδοση που συνεχίζει  σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλο ανάλογο παράδειγμα είναι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης πριν τις εξετάσεις, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τα μέσα μεταφοράς κόκ

Για την αριστερή μας κυβέρνηση –όπως και για τις  προηγούμενες άλλωστε- είναι ευκολότερο να  κάνουν κάθε είδους περικοπές, ακόμη και να κόβουν από γέρους ανθρώπους τις συντάξεις μέχρι του σημείου  να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους, παρά να θίξουν τα παγιωμένα προνόμια διαφόρων κλάδων του ευρύτερου Δημοσίου προς όφελος του κοινού καλού. Η δημιουργία  αποτελεσματικού Δημοσίου δεν ενδιαφέρει  όσο  η ιερότητα της μονιμότητας και των όρων εργασίας στο Δημόσιο. Είναι η ανώτερη αξία για τις κυβερνήσεις και μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας,  τόσο που άνετα μπορούμε να καθιερώσουμε  τον εορτασμό της την 25η Μαρτίου.

Μετά από τόσες δοκιμασίες  που περάσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ακόμη μήπως και ανακαλύψουμε τα αυτονόητα. Οι Δήμοι πρέπει  να οργανώνουν όπως θέλουν τη συλλογή των απορριμμάτων τους με τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούν. Οπου δεν επαρκούν οι μόνιμοι υπάλληλοι ή σε χρονικές περιόδους που οι υποδομές των  Δήμων χρειάζονται ενίσχυση (τουριστική σεζόν, γιορτές κλπ) ας προσλαμβάνουν ιδιώτες, για όσο διάστημα τους χρειάζονται. Κι αυτοί εργαζόμενοι είναι.   

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Παναγιώτης Κουτσίκος

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα, όπου μας εύρει, μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

www

ΟΠΕΡ......ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΤΑΞΑΝΑ, ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ................ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ. ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ?????????????????????? ΤΟ 80 % ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ............ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ??????????????????????

Έχουμε ξαναπεί

Η αγελάδα του ελληνικού Δημοσίου, είναι ανίερη, όχι ιερή

Γιατί θέλει το κράτος ομήρους;;;

Κύριε Κασιμάτη, το κράτος θέλει εξαρτημένη σχέση στους ψηφοφόρους του.. Αν ο πολιτευτής δεν διορίσει , πως θα βγει στο χωριό να παριστάνει τον άρχοντα ;;; Αντί λοιπόν να κάνουμε ισχυρές επιχειρήσεις που θα παράγουν χρήμα και κέρδη για την κοινωνία , τους εργαζόμενους και τους μετόχους τους , φτιάχνουμε παράγκες που οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν , κλέβουν οτι μπορούν και μετά ψηφίζουν τον ευεργέτη τους ... ( μερικοί μάλιστα κάνουν και "μαύρες" δουλειές το απόγευμα ή και την μέρα, ενισχύοντας την τσέπη τους )... Αν δεν δημιουργηθούν ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα κάνουν και την δουλειά και θα εξάγουν τεχνογνωσία , δεν υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσει η χώρα ... Θα ζούμε με κηφηνες και Καρανίκες , μέχρι να πτωχευσει το μαγαζί ....

κωστας

Δημοσιο υπαλληλο με ειδικοτητα καφετζη εχουμε; Γιατι ειναι παγια και διαρκης αναγκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία