Οι δανειστές και η ταπείνωση της χώρας
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Οι δανειστές και η ταπείνωση της χώρας

Αν δεν ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη συγκυρία που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της χώρας, η κατάσταση είναι στα όρια της κωμωδίας.

Μια κυβέρνηση, κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο, που η ύπαρξη της  κρέμεται από ένα e mail των δανειστών και μια αντιπολίτευση που δεν συνομιλεί και περιμένει να αναλάβει την εξουσία υποστηρίζοντας  ότι αυτή  μπορεί  να διαπραγματευτεί ουσιαστικά και με σκληρό τρόπο .

Τι σκέπτεται άραγε για αυτήν την κατάσταση ο εθνικά υπερήφανος λαός;  Τέτοιος διασυρμός της χώρας μετά από τόσες θυσίες και τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή;  Γιατί οι Γερμανοί εκεί που μας θεωρούσαν παράδειγμα επιτυχίας των προβληματικών της Ευρωζώνης, μας πήραν με τα  χαστούκια; Σε λίγες μέρες χάθηκε όλο το έδαφος και η αξιοπιστία που είχαμε κερδίσει, ενώ υπάρχει  σοβαρό  ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας.

Οι επιπτώσεις της κρίσης  εξαφάνισαν το 25% της οικονομίας, σαν να έγινε πόλεμος. Οι πολίτες  έχουν υποστεί σαρωτικές περικοπές χωρίς να γίνει αυτό που θα συνέβαινε σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Να καθίσει η πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία να εξετάσει πραγματικά γιατί η χώρα πήγε στα βράχια και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Να κάνουν τις αλλαγές που είναι αναγκαίες, όσο επώδυνες και αν είναι,  ώστε και η χώρα να προχωρήσει και να δικαιολογήσουν το ρόλο τους ως η ελίτ του τόπου.

Αντίθετα η χώρα βυθίζεται χωρίς να ακουστούν ελληνικές ιδέες, προτάσεις, ή σχέδια που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα. Περιοριστήκαμε σε οριζόντια μέτρα επί δικαίων και αδίκων, μη θιγεί το μαγαζάκι, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε σύντομα να επιστρέψουμε σε κάτι που θα θυμίζει το παλιό καθεστώς.   Για αυτό οι δανειστές  μας  ξεφτιλίζουν με προκλητικό τρόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ