Το χθεσινό σπαγγέτι έγινε οι σημερινές σου τηγανίτες!

Το χθεσινό σπαγγέτι έγινε οι σημερινές σου τηγανίτες!

Είτε σας περίσσεψαν λίγα μακαρόνια από χθες, είτε θέλετε να τις φτιάξετε επί τούτου, ιδού η συνταγή για απολαυστικές τηγανίτες με σπαγγέτι. Βάλτε τις στο τάπερ και πάρτε τις μαζί σας στο γραφείο. 

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. σπαγγέτι βρασμένα 
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
40γρ. βούτυρο 
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος. 
Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. 
Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά). 
Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

διαιτολόγος

απλά φροντιστε ή να ειστε κοντα σε νοσοκομειο ή να μπορει κάποιος να σας μεταφέρει μόλις πάθετε το εμφραγμα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Η μακαρονάδα του εργένη

Οι Ιταλοί τα λένε φαρφάλες (πεταλούδες δηλαδή) εμείς φιογκάκια. Όπως και να τα λένε, εμείς τα κάναμε σαλάτα κι ησυχάσαμε. Ιδού και η εργένικη συνταγή μας που... παντρεύει τις φαρφάλες με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, σέλινο και μια ωραία κρεμώδη σαλτσούλα.

1
Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και θεωρώ πως καλό είναι να την προτιμήσετε κι εσείς. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!

1
Για την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, το παστίτσιο αλλιώς…

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το παστίτσιο μας με το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση, το λεγόμενο Νο 2. Σήμερα όμως προτείνω να φτιάξουμε ένα ελαφρώς αλλιώτικο παστίτσιο, κρατώντας την ιδέα και την ουσία του πράγματος, παραλλάσσοντας μόνο τα υλικά του.