Ζυμαρικά

Η ιστορία των ζυμαρικών

Η καταγωγή των ζυμαρικών είναι μία πολύπλοκη ιστορία με πολλούς μύθους και αντιφάσεις.

Η μακαρονάδα του εργένη

Οι Ιταλοί τα λένε φαρφάλες (πεταλούδες δηλαδή) εμείς φιογκάκια. Όπως και να τα λένε, εμείς τα κάναμε σαλάτα κι ησυχάσαμε. Ιδού και η εργένικη συνταγή μας που... παντρεύει τις φαρφάλες με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, σέλινο και μια ωραία κρεμώδη σαλτσούλα.

Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και θεωρώ πως καλό είναι να την προτιμήσετε κι εσείς. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!

Για την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, το παστίτσιο αλλιώς…

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το παστίτσιο μας με το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση, το λεγόμενο Νο 2. Σήμερα όμως προτείνω να φτιάξουμε ένα ελαφρώς αλλιώτικο παστίτσιο, κρατώντας την ιδέα και την ουσία του πράγματος, παραλλάσσοντας μόνο τα υλικά του.

Zυμαρικά ολικής άλεσης, μια καλή επιλογή για την υγεία μας

Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι οι φυτικές ίνες κάνουν καλό στην υγεία μας και βοηθούν στην αποφυγή κάποιων ασθενειών. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι φτιαγμένα από αλεύρι ολικής άλεσης που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλύτερη πηγή βιταμινών και σιδήρου από ότι το λευκό αλεύρι.