Η μακαρονάδα του εργένη

Η μακαρονάδα του εργένη

Οι Ιταλοί τα λένε φαρφάλες (πεταλούδες δηλαδή) εμείς φιογκάκια. Όπως και να τα λένε, εμείς τα κάναμε σαλάτα κι ησυχάσαμε. Ιδού και η εργένικη συνταγή μας που... παντρεύει τις φαρφάλες με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, σέλινο και μια ωραία κρεμώδη σαλτσούλα.

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 5-6 άτομα:
250γρ. φαρφάλες
4 κοτσανάκια σέλινο
6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
150γρ. γραβιέρα Κρήτης
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
50γρ. γιαούρτι στραγγιστό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 



Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβετε πρώτα τα κοτσανάκια του σέλινου και μετά το ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τη γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε το τυρί Φιλαδέλφεια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε τις φαρφάλες σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε το μισό dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και πάλι και ολοκληρώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο dressing.
Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο κάτω μέρος του ψυγείου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

basil

syntagh

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης