Λιγκουίνι με γαρίδες

Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και θεωρώ πως καλό είναι να την προτιμήσετε κι εσείς. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά για 4-5 άτομα:

1 πακέτο λιγκουίνι
20 γαρίδες μέτριες
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο  
2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
1 καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε φετούλες + τα φυλλαράκια της για το σερβίρισμα
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι



Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή

•    Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους (δεν τα πετάτε) κι αφήνετε μόνο τις ουρές. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.

•    Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση το καρότο και σοτάρετε για 1-2  λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνετε 2  λίτρα νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.

•    Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente το λιγκουίνι  ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.

•    Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερο σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,  για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

•    Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά, θα ρίξετε στη σάλτσα τις γαρίδες να βράσουν μαζί της τα τελευταία λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε στη σάλτσα τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού.

•    Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.

Περισσότερες συνταγές και μυστικά στο Olive το Σάββατο 26/10 


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σταυρούλα Αντωνίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης