Ιδέες για δώρα και όχι μόνο!

Ιδέες για δώρα και όχι μόνο!

Γιατί αξίζει να πας στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Ε.Λ.Ι.Α.

Ιδέες για δώρα και όχι μόνο!
Μόλις 15 μέρες έχουν μείνει για τα Χριστούγεννα και αυτό το Σαββατοκύριακο θα μας δοθεί μια καλή ευκαιρία να κάνουμε τις γιορτινές μας αγορές και να πάρουμε τα πρώτα δώρα για τους δικούς μας ανθρώπους. Το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας διοργανώνει και φέτος το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του.
Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, δώρα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Ιδρύματος για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα αντικείμενα που μπορεί να αγοράσει κανείς, όπως και λευκώματα και βιβλία του Ε.Λ.Ι.Α. με έκπτωση έως και 50% και επιλεγμένες εκδόσεις του Μ.Ι.Ε.Τ. με έκπτωση 40%. Στο διήμερο παζάρι θα υπάρχουν ακόμα περιοδικά που δεν κυκλοφορούν πια αλλά μεσουρανούσαν τη δεκαετία του '60, εφημερίδες από τις αρχές του 20ού αιώνα, παρτιτούρες, θεατρικά προγράμματα και αφίσες. Αντικείμενα του μεσοπολέμου, συλλεκτικά παιχνίδια, παλιά ραδιόφωνα, μετοχές, ετικέτες, συσκευασίες, τσίγκινα κουτιά, είδη καθημερινής χρήσης, και πολλά άλλα γοητευτικά αντικείμενα, σε πολύ προσιτές τιμές από 1 ευρώ.
Τέλος στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα πωλείται και το γούρι του Ε.Λ.Ι.Α. για το 2015 που είναι μια χελώνα, σύμβολο τύχης, μακροζωίας, σταθερότητας και προστασίας. Η συγκεκριμένη παράσταση προέρχεται από αιγηνιτικό στατήρα, ένα από τα πρώτα ελληνικά νομίσματα που κόπηκαν στην Αίγινα τον 6ο αιώνα π.Χ. Από τη μία όψη το νόμισμα της Αίγινας έφερε μια χελώνα και από την άλλη ένα τετράγωνο στο οποίο ήταν εγγεγραμμένα τα αρχικά ΑΙΓ.

Κλείσιμο







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης