Αβγά: 5 συνταγές του 15λεπτου για όλες τις ώρες

Αβγά: 5 συνταγές του 15λεπτου για όλες τις ώρες

Υπάρχει καλύτερη επιλογή από το αβγό όταν αναζητάς κάτι νόστιμο και θρεπτικό, που να φτιάχνεται γρήγορα, χωρίς να περιμένεις και να ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας; Μάλλον όχι!

anoigma
Το αβγό είναι μια σχεδόν τέλεια τροφή, αφού αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για μικρούς και μεγάλους, μπορεί να καταναλωθεί με πάρα πολλούς τρόπους, ενώ το σκέτο ασπράδι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Όσο για τις χρήσεις του στη μαγειρική... άπειρες! Εντάξει, όχι πραγματικά άπειρες, όπως τα data που σου προσφέρει το WIND ONE...

Για να μην ψάχνεσαι, ωστόσο, επιλέξαμε 5 καθημερινές συνταγές, που θα φτιάξεις σε χρόνο dt.

scrambled-eggs
 Αβγά scrambled
Λίγα πιάτα έχουν ταυτιστεί τόσο πολύ με το πρωινό όσο τα αβγά scrambled -να είναι καλά οι Αμερικάνικες σειρές και τα brunch μενού των εστιατορίων. Εμείς τα λέμε και στραπατσάδα και τα επιλέγουμε για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μέρα μας.
Δες τη συνταγή εδώ.


Κλείσιμο
anoixto-sandwitch
 Ανοιχτό σάντουιτς με αβγό ποσέ και αβοκάντο
Εκεί λίγο πριν το μεσημέρι, που είσαι στο γραφείο και αισθάνεσαι μία λιγούρα ή έχεις γυρίσει από το γυμναστήριο και θέλεις κάτι χορταστικό και απολαυστικό, ένα σάντουιτς με αβγό και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει. Και αν δεν μπορείς να πετύχεις το αβγό ποσέ (είναι πολύ εύκολο, δες σε βίντεο εδώ πώς το φτιάχνουμε), μπορείς να το αντικαταστήσεις με βραστό αβγό.
Δες τη συνταγή εδώ.


OMELETA-ME-KIMA
 Ομελέτα με κιμά
Και φτάσαμε στο μεσημεριανό. Αν την προηγούμενη μέρα είχες φτιάξει μακαρόνια με κιμά και σου περίσσεψε ο κιμάς σου έχουμε μία συνταγή για να τον αξιοποιήσεις με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Θα τον κάνεις ομελέτα και έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχεις ένα ολοκαίνουργιο φαγητό!
Δες τη συνταγή εδώ.


avga-matia-me-pikantiki-saltsa
Αβγά μάτια με πικάντικη σάλτσα φούρνου από ντοματίνια
Τα αβγά μάτια με ντομάτα είναι η συνταγή στην οποία δεν θα καταφέρουμε ποτέ, μα ποτέ να αντισταθούμε! Τέλεια ψημένα αβγά με ελαφρώς μελάτους κρόκους, πλούσια σάλτσα ντομάτας και φέτες ψωμιού από δίπλα για ατελείωτες βούτες. Ένα γευστικό όνειρο, ιδανικό και για βραδινό...
Δες τη συνταγή εδώ.


saganaki-pastourmas
 Σαγανάκι με παστουρμά και αβγά
Για το τέλος, κρατήσαμε ένα μεζεδάκι παντός καιρού, για εκείνες τις ξαφνικές επισκέψεις φίλων που ψάχνεις κάτι νόστιμο και κυρίως γρήγορο για να συνοδέψεις τα τσίπουρα ή το κρασί. Γιατί με τους μεζέδες είμαστε πάντα ανυπόμονοι! Ενα και το αυτό, όπως είμαστε με την επικοινωνία ανυπόμονοι και θέλουμε άμεση εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές. Να ναι καλά το WIND ΟΝΕ, που μας έλυσε και αυτό το πρόβλημα και μιλάμε απευθείας με τηλεφωνικό εκπρόσωπο και όχι με ρομπότ, προσφέροντάς μας μια νέα εμπειρία επικοινωνίας και διασκέδασης!
Όσο για τη συνταγή, δες την εδώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ