Χάνεται το ανδρικό σπέρμα - 60% μείωση τα τελευταία 40 χρόνια

Χάνεται το ανδρικό σπέρμα - 60% μείωση τα τελευταία 40 χρόνια

Ο δυτικός τρόπος ζωής «σκοτώνει» το μέλλον του ανθρώπινου είδους - Τεράστιο το πρόβλημα στην Ευρώπη - Ακολουθούν Βόρεια Αμερική και Αυστραλία - Η έρευνα συνδέει το πρόβλημα με την αύξηση των καρκίνων

Χάνεται το ανδρικό σπέρμα - 60% μείωση τα τελευταία 40 χρόνια
Οι αλλαγές στο περιβάλλον, το στρες από τον φρενήρη ρυθμό ζωής, η μόλυνση του αέρα, οι «πλαστικές» τροφές και η φυσική φθορά του DNA, αποτελούν μόνο μερικούς από τους λόγους που έχουν ως επακόλουθο μία τραγική -σε βάθος χρόνου- εξέλιξη για το ανθρώπινο είδος. Την ολοένα και αυξανόμενη μείωση του ανδρικού σπέρματος. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, η ποσότητα του ανδρικού σπέρματος έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία 40 χρόνια, γεγονός που όχι απλώς προκαλεί ανησυχία για το μέλλον, αλλά αν δεν υπάρξει μία εντυπωσιακή ανατροπή, τότε καθίσταται αμφίβολη ακόμη και αυτή καθ' αυτή η επιβίωση του ανθρώπινου είδους, καθώς θα μειωθούν αισθητά τα επίπεδα αναπαραγωγής.

Η έρευνα αφορά τους άνδρες που διαβιώνουν σε χώρες της Δύσης και, όπως αποδεικνύεται, η μείωση σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής και τον ρυθμό της. Οι ορμόνες, τα στεροειδή, τα αναβολικά, οι δίαιτες, το αλκοόλ, το κάπνισμα και βέβαια το άγχος, είναι παράγοντες που «σκοτώνουν» το σπέρμα και το καθιστούν λιγότερο σε όγκο και σαφώς πιο αδύναμο, σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιστήμονες δεν διαπίστωσαν μειώσεις άξιες αναφοράς σε ελέγχους που έκαναν σε Ασία, Νότια Αμερική και Αφρική, όπου ο τρόπος και ο ρυθμός ζωής είναι σαφώς διαφορετικός, αν και οι τοπικές κοινωνίες στερούνται βασικών αγαθών, τα οποία οι δυτικές κοινωνίες θεωρούν απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ομάδες των οποίων προέρχονταν από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Βραζιλία και την Ισπανία, η συνολική ποσότητα του ανδρικού σπέρματος μειώθηκε κατά 59,3% από το 1971 έως και το 2011, οπότε έγιναν οι καταγραφές και τα πειράματα στην Ευρώπη.

Λίγο χαμηλότερα, αλλά σαφώς εξίσου ανησυχητικά, είναι τατ αποτελέσματα και από Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπου το σπέρμα μειώθηκε κατά 52,4%. 

«Ο βασικός λόγος που επηρεάζει το ανδρικό σπέρμα είναι ο τρόπος και ο ρυθμός ζωής στις δυτικές κοινωνίες. Σε αυτό προσθέστε τα χημικά, τα αναβολικά, τις δίαιτες, την κακή διατροφή με πλαστικές τροφές, το άγχος και πολλά ακόμα», τονίζεται στο κείμενο της έρευνας, η οποία προσθέτει πως «πολλοί χρησιμοποιούν πλαστικά και άλλα υλικά ως έπιπλα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά, όπως και η διατροφή με πολύ αλκοόλ, καφεΐνη, βιομηχανικό κρέας, σόγια και πατάτες.

Η έρευνα προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς συνδέει τη μείωση του σπέρματος, καθώς και της ποιότητάς του, με την αύξηση του καρκίνου, τις γεννήσεις παιδιών με ασθένειες, ή ανωμαλίες, καθώς και με τα επίπεδα θνησιμότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης