Δώδεκα πράγματα που δεν ξέρατε για το μεγάλο στήθος

Δώδεκα πράγματα που δεν ξέρατε για το μεγάλο στήθος

Αν για τους άνδρες το μεγάλο γυναικείο στήθος αποτελεί δώρο θεού, για τις ίδιες τις γυναίκες είναι απλά ένα ασήκωτο... βάρος της καθημερινότητας

Δώδεκα πράγματα που δεν ξέρατε για το μεγάλο στήθος
Τα πάντα σ' αυτή την ζωή είναι θέμα οπτικής. Για τον άνδρα, το μεγάλο στήθος στην γυναίκα αποτελεί το ιερό τοτέμ της θηλυκότητας πάνω στο οποίο οι ορμόνες του ακουμπούν σαν υπνωτισμένες («κοίτα με στα μάτια»!). Για την ερωτική -αλλά και ψυχαναλυτικής τάξης- έλξη που ασκούν τα μεγάλα στήθη στο ανδρικό φύλο έχουν γραφεί σελίδες επί σελίδων, όμως η αλήθεια παραμένει μία, απλή, εύκολη και παγκόσμιας ισχύος: «Τhe biggest, the better».

Για τις γυναίκες όμως το θέμα έχει άλλη... βαρύτητα. Τα μεγάλα στήθη είναι για εκείνες πρώτα και κύρια ένας ανασταλτικός παράγοντας σε αρκετές καθημερινές τους δραστηριότητες με δυσκολίες που ούτε καν μπορεί να φανταστεί όποιος δεν ζει... στην σκιά τους. Ενώ παράλληλα επιβαρύνουν και την ψυχολογία της κάθε γυναίκες, καθώς οι συνήθεις ανατομικές παρεκτροπές παίρνουν άλλες «διαστάσεις» και όπως είναι φυσιολογικό μεγενθύνονται.

Το site Buzzfeed συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει με έναν εξαιρετικά χαριτωμένο τρόπο τα 12 πιο σημαντικά προβλήματα που θα καταλάβουν μόνο όσες γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος (και κάποιοι άνδρες που ξέρουν...). Τα χιουμοριστικά σκίτσα μας δίνουν μια ιδέα τι συμβαίνει από την άλλη πλευρά, στην καθημερινότητα των γυναικών, εκεί που το μεγάλο στήθος δεν είναι ευχή, αλλά μάλλον κατάρα (ή -σπανίως- και τα δυο μαζί...).
Κλείσιμο

1. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες όμορφα «πεπόνια». Υπάρχουν δεκάδες σχήματα να διαλέξει κανείς, από σακούλες με άμμο μέχρι πυραμίδες από ζελέ. Όχι, ο κόσμος του μεγάλου στήθους δεν είναι πλασμένος από τελειότητα και ομοιομορφία. Και πάνω απ' όλα δεν είναι αυτός που διαφημίζουν οι εταιρίες στηθόδεσμων με τα αψεγάδιαστα μοντέλα.






2. Δυσκολεύεστε να βρείτε αλλά και να χρησιμοποιήσετε το σουτιέν που σας αρέσει. Οι πωλητές σας λένε ότι πρέπει να τα πλένετε μόνα τους, να αγοράζετε ένα καινούργιο κάθε έξι μήνες, να το ρυθμίζετε κάθε φορά που το φοράτε, και να είναι κάποιο που θα σας είναι σφιχτό στην πλάτη. 

Στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε είναι να πλένετε τα σουτιέν σας μαζί με όλη την υπόλοιπη μπουγάδα, να τα φορά τε μέχρι να χαλάσου, να τα προσαρμόζετε μία φορά στην δεκαετία, και στο τέλος να φοράτε τον στηθόδεσμο ο οποίος σας είναι ο πιο άνετος.






3. Ότι είστε υποχρεωμένες να φορέσετε τον πιο άσχημο στηθόδεσμο της αγοράς. Αν μάλιστα καταφέρετε να βρείτε κάποιον στο μέγεθός σας και αφού τον χρυσοπληρώσετε. Όσο για τα μπικίνι, καλύτερα να μην μιλήσουμε...




4. Μερικές φορές -δηλαδή τις περισσότερες- τα μεγάλα στήθη είναι άτακτα και κάνουν του κεφαλιού τους. Όπως για παράδειγμα το καθένα να ακολουθεί τον δικό του... δρόμο και να κρατούν... αποστάσεις μεταξύ τους. Εκεί κανένα σουτιέν δεν μπορεί να φτιάξει ένα όμορφο μπούστο με αρμονικό σχίσιμο στη μέση του στήθους. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι όταν ξαπλώσεις στο πλάι, το σχίσιμο ξαφνικά... εμφανίζεται και φθάνει μέχρι τον λαιμό σας. Παράξενα πράγματα, αλήθεια!








5. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι και η βαρύτητα που παίζει τα δικά της παιχνίδια. Είναι τότε που τα μεγάλα στήθη εξαφανίζονται ως δια μαγείας και δίνουν την θέση τους σε ένα επίπεδο στήθος (που πήγαν τα τόσο αγαπημένα «μαξιλαράκια» στους άνδρες;...).





6. Ότι παραμονεύει ανά πάσα στιγμή μία καταστροφή από τον στηθόδεσμο. Τα μεγάλα στήθη είναι εκτός των άλλων και ατίθασα με αποτέλεσμα δύσκολα να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις σε έναν τόσο μικρό χώρο. 






7. Μπορείτε όμως να κάνετε αστεία παιχνίδια όταν βγάζετε τον στηθόδεσμο, με τέτοιον τρόπο που οι γυναίκες δεν μπορούν να το κάνουν. Να τα ενώνετε μεταξύ τους, να τα σηκώνεται στον τρόπο των γυναικών της Αναγέννησης, να τα κάνετε επίπεδα, να ανεβάζετε το ένα πάνω και το άλλο κάτω. Ατελείωτη διασκέδαση (λέμε τώρα...).






8. Μπορεί τα ρούχα των γυναικών να μην έχουν τσέπες, αλλά τα μεγάλα σουτιέν μπορούν να τις αντικαταστήσουν. Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να φυλάξει μία γυναίκα στον στηθόδεσμό της (και στην τσάντα της βεβαίως...).







9. Τα μπικίνι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των στηθόδεσμων. Τα σουτιέν μπορεί κανείς να τα βρει σχετικά εύκολα και να του ταιριάζουν καθώς υπάρχουν σε πολλά μεγέθη. Στα μπικίνι είναι αδύνατο να βρεις κάποιο που να σου ταιριάζει, καθώς έρχονται συνήθως σε μικρά μεγέθη, για μικρά στήθη. 




10. Το να βγάζεις τον στηθόδεσμο αμέσως μόλις μπαίνεις στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα είναι ίσως το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. 





11. Το ότι ο κόσμος έχει μία παράξενη ιδέα για το τι αντιπροσωπεύουν οι θηλές στο στήθος. Η διαφορά μεταξύ του αποδεκτού και του κοινωνικά κατακριτέου είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτη και δύσκολο να κατανοηθεί (και αυτό δεν αφορά μόνο τα μεγάλα στήθη...).





12. Το ότι μερικές φορές όλα τα πράγματα -ακόμα και τα μεγάλα στήθη- βρίσκουν την ισορροπία τους και δείχνουν ωραία. Και τότε είναι που πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε καλά και όμορφη εσείς και «αυτά»... μαζί!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης