Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ξαναβγάζει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ξαναβγάζει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Προτίθεται να προχωρήσει σε νέο γύρο ερευνών για φυσικό αέριο τόσο εκεί, όσο και στη Μαύρη Θάλασσα

Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ξαναβγάζει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
Στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να επιστρέψει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, με την Τουρκία να έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέο γύρο ερευνών για φυσικό αέριο, τόσο εκεί., όσο και στη Μαύρη Θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Μπαρμπαρός πριν από δύο χρόνια στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ  Αλμπαϊράν δήλωσε σε συνέδριο για ενεργειακά ζητήματα στο Τέξας των ΗΠΑ: «Φέτος, στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουμε σημαντικά βήματα στο πεδίο ερευνών και εξορύξεων. Πρώτα με το καράβι σεισμικών ερευνών Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν και στην συνέχεια με το δεύτερο σκάφος μας (θα διεξάγουμε) πιο ενεργείς έρευνες δυο και τριών διαστάσεων. Μαζί με αυτές (τις έρευνες) θα ξεκινήσουμε έρευνες και στις δυο θάλασσές μας».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί νέα βήματα στο πεδίο της φύλαξης του φυσικού αερίου. «Η Τουρκία, η οποία είναι περικυκλωμένη με πηγές ενέργειας και πλούτη, με την ευθύνη που φέρει ως η πιο σταθερή και ισχυρή χώρα στην περιοχή της και τον ρόλο που διαδραματίζει στο πεδίο της ασφάλειας της παροχής ενέργειας, θα συνεχίσει την επόμενη περίοδο με αποφασιστικότητα τις εντατικοποιημένες προσπάθειες της».
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι η επικείμενη έξοδος του Μπαρμπαρός στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου  έρχεται σε μια στιγμή κρίσιμη για το Κυπριακό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης