Πώς ο πιο διάσημος Ιταλός σεφ φτιάχνει πιάτα γκουρμέ από τρόφιμα για πέταμα

Πώς ο πιο διάσημος Ιταλός σεφ φτιάχνει πιάτα γκουρμέ από τρόφιμα για πέταμα

Στους πέντε μήνες της Εκθεσης 10 τόνοι φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια μετατράπηκαν σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας όχι μόνο από τον Μποτούρα και τους βοηθούς του αλλά και από 60 ακόμα σεφ από την Ιταλία και όλο τον κόσμο

Πώς ο πιο διάσημος Ιταλός σεφ φτιάχνει πιάτα γκουρμέ από τρόφιμα για πέταμα
Στα τέλη του 2015 ο Ιταλός σεφ Μάσιμο Μποτούρα, του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόδενα (ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το έτος 2016), είχε την ιδέα να συνεισφέρει στην Παγκόσμια Εκθεση του Μιλάνου του 2015 με ένα πρότζεκτ που θα είχε τον διπλό στόχο να αντιμετωπίσει τη σπατάλη του φαγητού αλλά και το πρόβλημα του υποσιτισμού.

Επιστρατεύοντας τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μετέτρεψε ένα παλιό θέατρο της πόλης σε εστιατόριο, το Refettorio Ambrosiano’s, για ορισμένους από τους άστεγους της πόλης.

Κλείσιμο
Στοιχεία
Στους πέντε μήνες της Εκθεσης 10 τόνοι φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια μετατράπηκαν σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας όχι μόνο από τον Μποτούρα και τους βοηθούς του αλλά και από 60 ακόμα σεφ από την Ιταλία και όλο τον κόσμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Μαζί μαγείρευαν 150 γεύματα την ημέρα και ο Καναδός σκηνοθέτης, Πίτερ Σβάτεκ, κατέγραψε το όλο εγχείρημα στο ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο της Ζωής» το οποίο παίζεται από το φθινόπωρο σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

Η λειτουργία
Το Refettorio Ambrosiano’s πάντως συνεχίζει να λειτουργεί υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων, ενώ ο Μποτούρα μαγειρεύει συχνά και φιλοδοξεί να μεταφέρει το εγχείρημα στο Τορίνο και στη Νέα Υόρκη.

Στο δικό τους ντοκιμαντέρ, στο μεταξύ, οι επίσης Καναδοί Γκραντ Μπάλντουιν και Τζένη Ραστμάγιερ, με τίτλο «Just Eat It», έζησαν για έξι μήνες με φαγητό που θα κατέληγε στα σκουπίδια από εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, αλλά και ιδιώτες.

Σε αυτό το διάστημα ξόδεψαν μόλις 200 δολάρια και κατανάλωσαν φαγητό αξίας 20 χιλιάδων δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης