Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, δεκάδες εκ των οποίων υποδύθηκαν τους νεκρούς έχοντας σωριαστεί στο πάτωμα ενός τερματικού σταθμού, λίγες εβδομάδες προτού η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αποφανθεί σχετικά με την κατασκευή ενός νέου διαδρόμου απογείωσης- προσγείωσης.
Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει στα μέσα Οκτωβρίου εάν θα κατασκευάσει έναν τρίτο διάδρομο απογείωσης- προσγείωσης στο Χίθροου, το αεροδρόμιο της Ευρώπης με την μεγαλύτερη κίνηση, ή στο μικρότερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Γκάτγουικ. Στα σχέδια επέκτασης αντιτίθενται κάτοικοι και μερίδα βουλευτών και στις δύο περιοχές.
Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στο πάτωμα του Τερματικού Σταθμού 2 του Χίθροου και πολλοί εξ αυτών φόραγαν λευκές μάσκες για να καταγγείλουν τον αντίκτυπο των αεροπορικών μετακινήσεων στην κλιματική αλλαγή και τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Μια γυναίκα που φορούσε μια μάσκα είχε πέσει δίπλα σε ένα πανό που έγραφε:
«Παραμείνετε καθηλωμένοι. Όχι σε νέους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης».
Κάποιοι άλλοι έκαναν ποδήλατο σε κοντινή απόσταση φορώντας κόκκινες μπλούζες με το σύνθημα: «όχι σε τρίτο διάδρομο», σύμφωνα με τις εικόνες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Μια εκπρόσωπος τύπου του Χίθροου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.