Μουσουλμάνος καπετάνιος έπνιξε έξι χριστιανούς πρόσφυγες λόγω δεισιδαιμονίας

Μουσουλμάνος καπετάνιος έπνιξε έξι χριστιανούς πρόσφυγες λόγω δεισιδαιμονίας

Όπως ισχυρίζεται η εισαγγελία, ο Alain N.B. στοχοποίησε μετανάστες που φορούσαν σταυρούς, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την καταιγίδα που είχε ξεσπάσει

Μουσουλμάνος καπετάνιος έπνιξε έξι χριστιανούς πρόσφυγες λόγω δεισιδαιμονίας
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ένας μουσουλμάνος καπετάνιος ενός «δουλεμπορικού», ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε έξι χριστιανούς πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος του πετώντας τους στη θάλασσα, επειδή πίστευε ότι προκαλούσαν κακοκαιρία με τις προσευχές τους.

Ο Alain N.B από το Καμερούν μετέφερε τους παράνομους μετανάστες από το Μαρόκο στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ξαφνικά ξέσπασε μια καταιγίδα που απειλούσε να βουλιάξει το ετοιμόροπο πλοίο του. 

Σύμφωνα με αρκετούς επιζώντες που κατέθεσαν εναντίον του αιμοσταγούς άνδρα, ο κατηγορούμενος θεώρησε υπεύθυνο για την κακοκαιρία έναν καθολικό πάστορα που βρισκόταν μεταξύ των προσφύγων και προσευχόταν μαζί τους για τη σωτηρία τους. Ειδικότερα, άρχισε να παραπονιέται ότι «κάθε φορά που προσεύχεται ο χριστιανός παπάς η καταιγίδα δυναμώνει».

Μετά από λίγη ώρα, η γκρίνια του μετατράπηκε σε κτηνώδη οργή και ο καπετάνιος, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, άρχισε να ψάχνει τους πρόσφυγες έναν-έναν για να διαπιστώσει ποιοι από αυτούς έφεραν σταυρούς ή κάποια άλλη ένδειξη της πίστης τους. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες έδειραν με ξύλινα ρόπαλα τους έξι χριστανούς πρόσφυγες που είχαν εντοπίσει και στη συνέχεια τους έριξαν στα φουρτουνιασμένα νερά για να πνιγούν.
Κλείσιμο

Ο συνένοχος του καπετάνιου πέθανε από φυσικά αίτια στην Ισπανία προτού ξεκινήσει η δίκη και πλέον ο Alain N.B αντιμετωπίζει μόνος του τις συνέπειες των φρικτών του πράξεων, οι οποίες μπορεί να σημαίνουν ισοβια κάθειρξη.

Αξιζει να σημειωθεί ότι από τους περίπου 50 επιβάτες του σκάφους, μόλις 26 κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί στην Ισπανία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της άθλιας κατάστασης του σκάφους και της κτηνωδίας του καπετάνιου του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης