«Δεν μετανιώνω που κατέλαβα τη γέφυρα του Βοσπόρου»

«Δεν μετανιώνω που κατέλαβα τη γέφυρα του Βοσπόρου»

Στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα ο διοικητής της 19ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Νιχαγιέτ Ονλού, δήλωσε πως έστειλε 27 τανκς και 10 τεθωρακισμένα έπειτα από εντολές ανωτέρων του 

«Δεν μετανιώνω που κατέλαβα τη γέφυρα του Βοσπόρου»
Ότι εκτελούσε εντολές ανωτέρων του τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία
υποστήριξε ο διοικητής της 19ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Νιχαγιέτ Ονλού. Στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα ο Ονλού δήλωσε πως δεν μετανιώνει που έκλεισε τη γέφυρα του Βοσπόρου με τανκς και τεθωρακισμένα το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου λέγοντας μάλιστα πως πιστεύει ότι η κατάληψη της γέφυρας του Βοσπόρου ήταν μια σωστή κίνηση. 

Ο Νιχαγιέτ Ονλού δήλωσε πως έπειτα από οδηγίες έστειλε 27 τανκς και πάνω από δέκα τεθωρακισμένα οχήματα από την Πέργαμο στη Σμύρνη. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο διοικητής της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Οζκάν Άιντογντου, παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έδωσε την εντολή ώστε τα τανκς της ταξιαρχίας του να καταλάβουν τις γέφυρες του Βοσπόρου. 

Συγκεκριμένα ο διοικητής της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατέθεσε στον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης ότι «Την Τετάρτη 13 Ιουλίου με επισκέφθηκε ο υποδιοικητής της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με έδρα το Καραμάν Μαράς, ο συνταγματάρχης Ουζάι Σαχίν. Εκείνος ήταν που μου ανέφερε το Σχέδιο "Γιλντιρίμ", που αφορούσε την Επιχείρηση "Ειρήνη στην Πατρίδα"».



Εν τω μεταξύ συγκλονιστική είναι το βίντεο που απεικονίζει στρατιώτες πραξικοπηματίες να παραδίδονται στις κυβερνητικές δυνάμεις με τα χέρια ψηλά στη γέφυρα του Βοσπόρου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης