Οι τουρκικές δυνάμεις πήραν ξανά τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης

Οι τουρκικές δυνάμεις πήραν ξανά τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης

Μετά την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων - Πληροφορίες για έκρηξη κοντά στα γραφεία του TRT- Προς το παρόν φαίνεται να κερδίζουν οι πραξικοπηματίες που μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση

Οι τουρκικές δυνάμεις πήραν ξανά τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης
Οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, η κρατική τουρκική τηλεόραση έκλεισε, ενώ πριν από λίγο ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα «για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας του TRT και μια παρουσιάστρια του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού, σημειώνοντας ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Κλείσιμο
Η παρουσιάστρια που ανέγνωσε την ανακοίνωση του στρατού


H παρουσιάστρια ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη.

Στρατιώτες μπαίνουν στο TRT



Λίγη ώρα αργότερα, διακόπηκε η εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Reuters, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη κοντά στα γραφεία του TRT.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού



Επίσης, άρματα μάχης βρίσκονται στους δρόμους της Άγκυρας καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν διακοπεί οι πτήσεις, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Όλα αυτά ενώ νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.

Τανκς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης