Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θα στηρίξουν τον Ραχόι

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θα στηρίξουν τον Ραχόι

Παρά τη διαβεβαίωση του Ισπανού πρωθυπουργου ότι σε ένα μήνα θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θα στηρίξουν τον Ραχόι
Μπορεί ο Μαριάνο Ραχόι να διαβεβαιώνει ότι η Ισπανία θα έχει κυβέρνηση σε έναν μήνα, οι προθέσεις ωστόσο των δεύτερων στις εκλογές της Κυριακής Σοσιαλιστών και των φιλελεύθερων Ciudadanos του Αλμπέρ Ριβέρα κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο υποδηλώνουν.

«Τείνουμε χείρα φιλίας», ήταν το μήνυμα του Μαριάνο Ραχόι τη Δευτέρα προς τους Σοσιαλιστές και τους Ciudadanos επιμένοντας ότι θα βρεθεί λύση έστω και ασταθής.

Αρνητική ήταν σε πρώτη φάση η απάντηση των Σοσιαλιστών δια του εκπροσώπου του κόμματος Αντόνιο Ερνάντο ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία» αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το PSOE να στηρίξει κυβέρνηση μειοψηφίας με κορμό το Λαϊκό Κόμμα του σημερινού Ισπανού πρωθυπουργού.

«Δεν θα στηρίξουμε καμία κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Δεν υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος που να μην γνωρίζει ότι οι Ciudadanos δεν θα στηρίξουν και δεν θα συγκυβερνήσουν ως εξαρτήματα της διαφθοράς», είπε από την πλευρά του ο Αλμπέρ Ριβέρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει θέσει ως όρο για συγκυβέρνηση με το Λαϊκό Κόμμα την αποχώρηση του Ραχόι.

Την ίδια ώρα σταδιακά εντείνονται οι πιέσεις από το εξωτερικό για το σχηματισμό κυβέρνησης με πιο χαρακτηριστική την παρέμβαση του εκπροσωπου της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σύντομα σε σχηματισμό κυβέρνησης και ότι η πορεία της Ισπανίας προς τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας θα συνεχιστεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης