Γερμανοί επιχειρηματίες: Μετά το Brexit, έρχεται το Grexit

Γερμανοί επιχειρηματίες: Μετά το Brexit, έρχεται το Grexit

Πάνω από τους μισούς που ερωτήθηκαν, θεωρούν ότι επέλθει «τσουνάμι» αποχωρήσεων από μικρότερα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Γερμανοί επιχειρηματίες: Μετά το Brexit, έρχεται το Grexit
Κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν οι Γερμανοί επιχειρηματίες την πιθανότητα ενός Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (23/6) στη Βρετανία, για την παραμονή ή όχι του Νησιού στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές και για τη γερμανική οικονομία, ενώ θα ακολουθήσει «τσουνάμι» αποχωρήσεων μικρών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ωστόσο, το 81% των επικεφαλής των γερμανικών επιχειρήσεων, θεωρεί ότι οι Βρετανοί θα επιλέξουν την παραμονή στους κόλπους της Ένωσης. Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση Brexit, είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα
.

Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσουν ή και θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το Brexit.
Κλείσιμο

To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το Brexit και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν - μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης