Ερντογάν: «Εκβιασμός» εις βάρος της Τουρκίας τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Ερντογάν: «Εκβιασμός» εις βάρος της Τουρκίας τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι η χώρα του θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες», σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διαμάχη δεν διευθετηθεί

Ερντογάν: «Εκβιασμός» εις βάρος της Τουρκίας τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
, δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία του δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων, οι οποίες μάλιστα υποστήριξε ότι συνιστούν εκβιασμό εις βάρος της χώρας του.

Στην πιο οργισμένη αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο Ερντογάν απείλησε ότι η χώρα του θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες», σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διαμάχη δεν διευθετηθεί.
Κλείσιμο

«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι... Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα εύκολο μέσο εκβιασμού εις βάρος της Τουρκίας και άρχισε μάλιστα να χρησιμοποιείται και ως ράβδος»
 τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

«Απευθύνομαι σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε σας αρέσει είτε όχι. Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας»
τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με δίκαιο τρόπο, είτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» συμπλήρωσε ο Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση. Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης