Μόνο μία βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Μόνο μία βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

"Δεν είναι δουλειά της γερμανικής Βουλής η ιστορική αξιολόγηση γεγονότων σε άλλες χώρες", δήλωσε η Μπετίνα Κούντλα, αιτιολογώντας την ψήφο της και πρόσθεσε ότι αυτό είναι καθήκον του κράτους που το αφορά άμεσα, δηλαδή της Τουρκίας

Μόνο μία βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Στην βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) από την Λειψία Μπετίνα Κούντλα ανήκει η μοναδική αρνητική ψήφος κατά τη σημερινή ψηφοφορία του ομοσπονδικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ η αποχή προήλθε από τον Όλιβερ Βίτκε, βουλευτή από το Γκέλζενκίρχεν, επίσης της CDU.

"Δεν είναι δουλειά της γερμανικής Βουλής η ιστορική αξιολόγηση γεγονότων σε άλλες χώρες", δήλωσε η Μπετίνα Κούντλα, αιτιολογώντας την ψήφο της και πρόσθεσε ότι αυτό είναι καθήκον του κράτους που το αφορά άμεσα, δηλαδή της Τουρκίας. Σημείωσε δε, ότι στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από ιστορικές πηγές, τα οποία να στηρίζουν τον όρο "γενοκτονία", ενώ προειδοποίησε ότι θα επιβαρυνθούν οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και θα δυσκολέψει η εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα για την προσφυγική κρίση.

Ο Όλιβερ Βίτκε από την πλευρά του, μιλώντας στην εφημερίδα "BILD", δήλωσε ότι "η εκδίωξη και η δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων ήταν σαφώς ένα έγκλημα, αλλά για μένα το θέμα είναι να χτίσουμε γέφυρες και να κοιτάξουμε μπροστά, προκειμένου να μπορούν στην Τουρκία να χτιστούν και πάλι εκκλησίες και να προχωρήσουν τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου".

Σε δημοσκόπηση, πάντως, που διενήργησε το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 74% των Γερμανών θεωρεί σωστή την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 18%. Την ίδια ώρα το 57% δηλώνει ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των γερμανοτουρκικών σχέσεων, αντίθετα προς το 37% των ερωτηθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης