Θεατρικό με έναν ταύρο και ένα ολόγυμνο μοντέλο «ξεσηκώνει» την Ισπανία

Θεατρικό με έναν ταύρο και ένα ολόγυμνο μοντέλο «ξεσηκώνει» την Ισπανία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού θεάτρου "Real" , ένα ζώο και μία ολόγυμνη γυναίκα θα βρεθούν στη σκηνή, γράφει η El pais - Πρόκειται για ένα θεατρικό του διάσημου συνθέτη Άρνολντ Σένμπεργκ

Θεατρικό με έναν ταύρο και ένα ολόγυμνο μοντέλο «ξεσηκώνει» την Ισπανία
Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει στην Ισπανία η παράσταση της ημιτελούς όπερας του διάσημου συνθέτη Άρνολντ Σένμπεργκ, υπό τον τίτλο «Μωυσής και Ααρών", που πρόκειται να ανέβει τις επόμενες ημέρες στο θέατρο Real.  

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι φιλοζωικές οργανώσεις ετοιμάζονται να εκφράσουν την δυσφορία τους για την συμμετοχή ενός ταύρου στην παράσταση, δίωρης διάρκειας ενώ δεν αποκλείονται και οι διαδηλώσεις στη Μαδρίτη.
 
Μετά το σάλο που ξέσπασε στην Γαλλία, όταν οι θεατές κατά την διάρκεια της παράστασης αντίκρισαν έκπληκτοι έναν ταύρο κι ένα ολόγυμνο μοντέλο, αναμένονται ανάλογες αντιδράσεις και στην Ισπανία. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα "El Pais", για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού θεάτρου "Real" , ένα ζώο και μία ολόγυμνη γυναίκα θα βρεθούν στη σκηνή. 

Το ζώο, βάρους 1,5 τόνων και η γυμνή οπίσθια πλευρά μιας γυναίκας αναμένεται να προκαλέσουν την αντίδραση του κοινού που θα παρακολουθήσει την παράσταση. Δεν είναι μόνο το ζώο και το γυμνό που προκαλούν .  
Κλείσιμο

Η ισπανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι, για κάθε παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο ταύρος, ο ιδιοκτήτης του,  Ζαν Φιλίπ Βαρίν,  βάζει στην τσέπη το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ.

Στην όπερα "Μωυσής και Ααρών" ο ταύρος παίζει το ρόλο του "Χρυσού Μοσχαριού". 

Όταν η παράσταση ανέβηκε στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου, κι έγινε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου χρέωνε για τις πρόβες αλλά και την σίτιση του ταύρου την διεύθυνση του θεάτρου, ξέσπασε σάλος. Oχι μόνο από τους χορευτές της παράστασης που διαμαρτύρονταν για το ότι ο μισθός του ζώου είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δικό τους αλλά και από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων για την ταλαιπωρία που υφίσταται το ζώο.  

Επιστολή στην οποία είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 30 χιλιάδες υπογραφές προκειμένου να απομακρυνθεί το ζώο από την παράσταση,είχε αποσταλεί στο γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού. 

Στην παράσταση, παραγωγής Castellucci , παίζουν συνολικά 400 επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων 110 μουσικών, 80 τραγουδιστών, 40 χορευτών και έξι ορειβατών . Η παράσταση θα παίζεται από τις 24 Μαίου έως τις 17 Ιουνίου στο θέατρο Real της Μαδρίτης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης