Βίντεο: Οι δυνάμεις του Άσαντ στην Παλμύρα

Βίντεο: Οι δυνάμεις του Άσαντ στην Παλμύρα

Φωτογραφίες και βίντεο - Οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαψαν σημαίες και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους - «Σημαντικό επίτευγμα», το χαρακτήρισε ο Άσαντ

Βίντεο: Οι δυνάμεις του Άσαντ στην Παλμύρα
Οι πρώτες εικόνες από την ανακατάληψη της Παλμύρας, μετά την ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τις συριακές δυνάμεις του Ασαντ και την απελευθέρωση της ιστορικής πόλης, παρουσιάζονται από το protothema.gr, όπως τις μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση.

Δημοσιογράφος του CCTV βρέθηκε στην ιστορική ακρόπολη της Παλμύρας, το κάστρο Fakhr-al-Din, την ώρα που στο έδαφος κάτω από το λόφο διεξάγονται ακόμα μάχες μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών.

Οι πρώτες εικόνες από το απελευθερωμένο κάστρο της Παλμύρας
Κλείσιμο


Αν δεν πατήσει το πόδι στρατιώτη σε μια περιοχή, αυτή δεν μπορεί να θεωρείται ότι έχει καταληφθεί λένε οι ειδικοί σε πολέμους. Έτσι η επέλαση του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην πόλη της Παλμύρας στη συριακή επαρχία Χομς, στέφθηκε με επιτυχία, μετά από σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε και αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, το πρωί της Κυριακής.

"Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν", δήλωσε η στρατιωτική πηγή.

Στρατιώτες πανηγυρίζουν την ανακατάληψη της Παλμύρας


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι μαχητές του ISIS "αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ" τα προπύργιά τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

"Οι μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν τώρα δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη" της Παλμύρας.


Άσαντ: Σημαντικό επίτευγμα
«Η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας, σήμερα, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και άλλη μια ένδειξη, πως η στρατηγική που ακολουθείται ενάντια στην τρομοκρατία, από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του, είναι επιτυχής» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ σε βουλευτές που επισκέφτηκαν σήμερα τη Δαμασκό.




40 ρωσικοί βομβαρδισμοί το Σάββατο
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 40 αεροπορικές επιδρομές, το Σάββατο γύρω από την αρχαία Παλμύρα, στην οποία έχει εισέλθει ο στρατός του Άσαντ και ανακτά μία - μία τις περιοχές από τους τζιχαντιστές. Ο απολογισμός των νεκρών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανέρχεται σε πάνω από 100, ενώ επλήγησαν τουλάχιστον 158 θέσεις των εξτρεμιστών μουσουλμάνων γύρω και μέσα στην πόλη. 

Σύροι στρατιώτες καίνε τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους


Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίο την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2015.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο στρατός πανηγυρίζει στο δρόμο για την ακρόπολη της Παλμύρας




Βίντεο από τις χτεσινές μάχες στην Παλμύρα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης