Βρυξέλλες: Πόλη-«φάντασμα» με κλειδαμπαρωμένους πολίτες

Βρυξέλλες: Πόλη-«φάντασμα» με κλειδαμπαρωμένους πολίτες

Ο στρατός στους δρόμους - Φόβοι ότι υπάρχουν ακόμα τρομοκράτες που κυκλοφορούν ασύλληπτοι

Βρυξέλλες: Πόλη-«φάντασμα» με κλειδαμπαρωμένους πολίτες
Πόλη-«φάντασμα» θυμίζουν οι Βρυξέλλες, με τους στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, τους πολίτες να παραμένουν κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους και τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις.  

Ο φόβος κι ο τρόμος άλλαξαν την καθημερινότητα των Βέλγων μέσα σε λίγες ώρες, μετά τα «τυφλά» χτυπήματα στην «καρδιά» της Ευρώπης, με τους τρομοκράτες να προειδοποιούν για νέες επιθέσεις.

Οι τρομοκράτες έσπειραν το θάνατο σήμερα το πρωί εν ώρα αιχμής και κάτω από τη «μύτη» των βελγικών αρχών, οι οποίες, αν και είχαν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκεινται τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν κατάφεραν να τις αποτρέψουν.
 
Κλείσιμο
Οι βελγικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν ύποπτοι για τρομοκρατία που έχουν διαφύγει πεζή και κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους.

Η ανασφάλεια και ο φόβος των Βέλγων ενισχύονται με τη δήλωση του ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, Ρολφ Τοπόφεν, ότι τα τυφλά χτυπήματα σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ήταν τέλεια συντονισμένα και εκτελέστηκαν από επαγγελματίες τρομοκράτες.   
 
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα τραγικό απολογισμό, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών υπάρχουν συνολικά 34 νεκροί και 200 τραυματίες από τρεις συνολικά εκρήξεις. Από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, 14 είναι οι νεκροί και περίπου 100 οι τραυματίες.
 
Στο μετρό των Βρυξελλών, όπου σημειώθηκε μία μεγάλη έκρηξη, 20 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, σύμφωνα με επίσημη βελγική ανακοίνωση, και 100 άτομα τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης