Μυστήριο με ισχυρή έκρηξη σε σχολείο στη Σουηδία

Μυστήριο με ισχυρή έκρηξη σε σχολείο στη Σουηδία

Δεν υπάρχουν ίχνη έκρηξης, ούτε συντρίμμια στο σημείο - Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός που ακούστηκε και σε άλλες περιοχές της πόλης - «Πραγματικά περίεργη» χαρακτηρίζει την υπόθεση η διευθύντρια του Γυμνασίου

Μυστήριο με ισχυρή έκρηξη σε σχολείο στη Σουηδία
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σχολείο στη σουηδική πόλη Καρλσταντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η εφημερίδα Expressen αναφέρει πως μετά την έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, ξέσπασε πυρκαγιά στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο Tingvallagymnasiet.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς.

«Βρισκόμαστε στο σημείο και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι ήταν αυτό που εξερράγη», δήλωσε μέλος των αστυνομικών δυνάμεων στη σουηδική εφημερίδα.
Κλείσιμο

Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές της πόλης.

«Ήταν πολύ ισχυρή έκρηξη», τόνισε αυτήκοος μάρτυρας, ενώ όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε το κτίριο.

Για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού δόθηκε εντολή εκκένωσης του σχολείου.

«Ο ήχος ήταν πολύ δυνατός. Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα», δήλωσε στην εφημερίδα NWT ένας από τους καθηγητές που βρισκόταν στο σχολείο τη στιγμή του περιστατικού.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές ότι η έκρηξη ενδεχομένως να σημειώθηκε στην παλαίστρα του σχολείου.

Σύμφωνα με το δίκτυο SVT πολλοί είναι οι μαθητές που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας, Στεφάν Γουίκμπεργκ, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυκνό καπνό μετά την έκρηξη, ενώ δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν τραυματίες και ζημιές.

«Δεν αποκλείω να υπάρχουν τραυματίες», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο οι τοπικές αρχές, μυστήριο καλύπτει την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη έκρηξης στο σημείο, παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε.

«Δεν υπάρχουν ίχνη κανενός είδους. Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν υπάρχουν συντρίμμια ή κάτι που να δείχνει ότι κάτι εξερράγη», δήλωσε η διευθύντρια του Γυμνασίου, Κριστίν Χόλμπεργκ, προσθέτοντας ότι η υπόθεση είναι «πραγματικά περίεργη».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης