Πολυτελές γιοτ αξίας 35 εκατ. δολαρίων χάρισε ο Αμπράμοβιτς στον Πούτιν

Πολυτελές γιοτ αξίας 35 εκατ. δολαρίων χάρισε ο Αμπράμοβιτς στον Πούτιν

Οι αποκαλύψεις για τον μυστικό πλούτο του Ρώσου προέδρου έρχονται λίγες ώρες αφότου η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ανοικτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν για διαφθορά και νεποτισμό - Η θαλαμηγός «Ολυμπία» είναι ένα από τα δώρα που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Πούτιν από γνωστούς και φίλους συγκεντρώνοντας, μία τεράστια κρυφή περιουσία

Πολυτελές γιοτ αξίας 35 εκατ. δολαρίων χάρισε ο Αμπράμοβιτς στον Πούτιν
Λίγες ώρες αφότου η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για διαφθορά και νεποτισμό, η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη έγκυρες πηγές, αποκαλύπτει το πανάκριβο δώρο του Ρώσου ολιγάρχη, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προς τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.  

Το δώρο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου είναι η θαλαμηγός «Ολυμπία», η αξία της οποίας αγγίζει τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, πρόκειται για ένα από τα δώρα που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Πούτιν από γνωστούς και φίλους συγκεντρώνοντας, μία τεράστια κρυφή περιουσία. Χτες, o αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Άνταμ Ζούμπιν δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι διεφθαρμένος κι ότι η αμερικανική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Ένα από τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν είναι το «Ολυμπία», μία πολυτελή θαλαμηγός την οποία λέγεται ότι απέκτησε ως δωράκι του Αμπράμοβιτς. Ο Ντμίτρι Σκάργκα, πρώην επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας «Sovcomflot» υποστηρίζει ότι ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε το σκάφος στο Ρώσο πρόεδρο με την βοήθεια ενός μεσολαβητή. 

Κλείσιμο
Το πολυτελές σκάφος, μήκους 57 μέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα ενώ διαθέτει πλήρωμα 16 ατόμων.

Ο Ρώσος μεγιστάνας έκανε αυτό το χώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν αυτός επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της χώρας. 

Η περιουσία του Πούτιν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον. Στην κατοχή του έχει πάνω από 20 παλάτια και 58 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Επίσης χρησιμοποιεί ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ. Κι όλα αυτά την ώρα που ο επίσημος μισθός του υπολογίζεται σε 90 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης