Ο προσυλητισμός των τζιχαντιστών σε όλη την Ευρώπη καλά κρατεί... Στη Βιέννη της Αυστρίας συνελήφθη μία 17χρονη, η οποία ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.
Οι γονείς της κοπέλας, οι οποίοι δεν φέρονται να έχουν καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενημέρωσαν την αστυνομία στη χώρα τους για τα πλάνα της κόρης τους. Η σουηδική αστυνομία έστειλε διεθνές σήμα με την περιγραφή της 17χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης. Όπως ειπώθηκε από την αστυνομία, δεν έχει γνωστό πότε η κοπέλα προσυλητίστηκε και πότε έγινε φανατική του Ισλάμ.
«Μας είπε ότι ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία και ότι πέρασε από τη Βιέννη προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο της», δήλωσε αξιωματούχος της αυστριακής αστυνομίας. Τη Δευτέρα (7/12) θα αποφασιστεί αν θα εκδοθεί για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος, ή αν θα οδηγηθεί πίσω στους γονείς της, στη Σουηδία.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.