Επίθεση στο Παρίσι: Γάλλος εξτρεμιστής ο ένας από τους τρομοκράτες

Επίθεση στο Παρίσι: Γάλλος εξτρεμιστής ο ένας από τους τρομοκράτες

Συριακό και αιγυπτιακό διαβατήριο βρέθηκαν σε έναν δεύτερο τρομοκράτη έξω από το Stade de France - Υπήρξε και γυναίκα τρομοκράτης στο μακελειό του Μπατακλάν; - Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες ότι δύο εκ των υπόπτων ενδέχεται να είχαν περάσει από την Ελλάδα

Επίθεση στο Παρίσι: Γάλλος εξτρεμιστής ο ένας από τους τρομοκράτες
Ένας Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλική αστυνομία, φέρεται να είναι ο πρώτος από τους τρομοκράτες που ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές λίγες ώρες μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "Europe 1" πρόκειται έναν άνδρα από το παρισινό προάστιο Κορκουρόν στο διαμέρισμα της Εσόν.

Παράλληλα στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής φέρεται να βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το Associated Press, και ένα αιγυπτιακό διαβατήριο σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σύμφωνα με τα στοιχεία του διαβατηρίου ο άνδρας αυτός είχε γεννηθεί το 1990.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρόκειται για έναν από τους τρομοκράτες που χτύπησαν κοντά στο Stade de France.

Για έναν λευκό άνδρα που φαινόταν να είναι Ευρωπαίος είχε κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στο Μπατακλάν στο γαλλικό BFMTV.
Κλείσιμο

«Είδα έναν άνδρα που ήταν μικρόσωμος, λευκός και έμοιαζε με Ευρωπαίο» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Καθόταν μπροστά από το Μπατακλάν και είχε ένα όπλο στον ώμο του. Στη συνέχεια είδα λάμψεις και άκουσα "μπαμ, μπαμ"».

Μαρτυρίες από το θέατρο Mπατακλάν αναφέρουν, εν τω μεταξύ, ότι υπήρχε και μία γυναίκα ανάμεσα στους τρομοκράτες. "Η γυναίκα δεν είχε όπλο. Ο άντρας που ήταν δίπλα της ήταν νέος, περίπου τριάντα ετών, με μούσι τριών ημερών και έμοιαζε με Ευρωπαίο", υποστηρίζει ένα ζευγάρι που βρισκόταν χτες μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης", όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο "Europe 1".  

Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια γαλλικών χώρων στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων πρεσβειών και σχολείων.

"Έλαβα τα μέτρα που χρειάζονται διεθνώς για να αυξηθεί η προστασία σε όλους τους χώρους μας και με αυτό εννοώ τις προεσβείες μας, τα προξενεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τα σχολεία", δήλωσε ο Φάμπιους στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τις συνομιλίες για την ειρήνευση της Συρίας που διεξάγονται στη Βιέννη.

Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι δύο εκ των υπόπτων ενδέχεται να είχαν περάσει από την Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη για τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν ερωτηθεί οι ελληνικές αρχές από Γάλλους αξιωματούχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης