Lufthansa: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις - Ξεκίνησε νέα απεργία

Lufthansa: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις - Ξεκίνησε νέα απεργία

Η απεργιακή κινητοποίηση σημειώνεται μετά την αποτυχία της Lufthansa και του συνδικάτου να καταλήξουν σε συμφωνία σε μια μακρά διένεξη για την πρόωρη συνταξιοδότηση και τις συντάξεις - Επηρεάζονται περίπου 37.500 επιβάτες

Απεργία μιας εβδομάδας ξεκινούν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa
Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ακύρωσε σήμερα εκατοντάδες πτήσεις μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου των πληρωμάτων καμπίνας UFO ότι θα ξεκινήσει απεργία στις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ, που θα μπορούσε να είναι η αρχή της μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακής κινητοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον αερομεταφορέα.

Κατά την πρώτη ημέρα μιας εβδομάδας με προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών για το συνταξιοδοτικό, οι αεροσυνοδοί και οι ιπτάμενοι φροντιστές κλήθηκαν να απεργήσουν στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροπορικό κέντρο της Lufthansa, και στο Ντίσελντορφ. Η απεργία αυτή πρόκειται να επηρεάσει περίπου 37.500 επιβάτες.

Η απεργιακή κινητοποίηση σημειώνεται μετά την αποτυχία της Lufthansa και του συνδικάτου να καταλήξουν σε συμφωνία σε μια μακρά διένεξη για την πρόωρη συνταξιοδότηση και τις συντάξεις.

Κλείσιμο
Αν η διοίκηση της Lufthansa δεν προβεί σε παραχωρήσεις, το συνδικάτο θα υλοποιήσει την απειλή του να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση έως τις 13 Νοεμβρίου, ανέφερε ο επικεφαλής του συνδικάτου, Νικολέι Μπάουμπλις.

Η μετοχή της Lufthansa κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3% σήμερα, ανακτώντας σχεδόν τις απώλειες που σημείωσε χθες, όταν έκλεισε με πτώση 4% μετά την επιβεβαίωση της απεργίας από το συνδικάτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης