Γερμανία: Επίθεση εμπρηστών σε καταφύγιο προσφύγων στη Βαυαρία

Γερμανία: Επίθεση εμπρηστών σε καταφύγιο προσφύγων στη Βαυαρία

Κανείς από τους 19 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τρία παιδιά, που ζούσαν στο καταφύγιο του Νέουσταντ δεν υπέστη το παραμικρό

Γερμανία: Επίθεση εμπρηστών σε καταφύγιο προσφύγων στη Βαυαρία
Εμπρηστές επιτέθηκαν σε καταφύγιο προσφύγων στο κρατίδιο της Βαυαρίας, σύμφωνα με αναφορά που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική αστυνομία.

Κανείς από τους 19 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τρία παιδιά, που ζούσαν στο καταφύγιο του Νέουσταντ δεν υπέστη το παραμικρό, καθώς η πυροσβεστική έδρασε ταχύτατα και έλεγξε τη φωτιά πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ένας από τους πρόσφυγες δήλωσε στις αρχές ότι είδε δύο άτομα να πηδούν έξω από ένα παράθυρο και ένα ακόμη να τους περιμένει στην είσοδο του κτιρίου και να τρέπονται σε φυγή. Οι 19 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε ξενώνα που χρησιμοποιείται για τη στέγαση όσων ζητούν άσυλο.

Κλείσιμο
Η αστυνομία στη Γερμανία προσπαθεί να ελέγξει τον ολοένα και αυξανόμενη εισροή προσφύγων, αντιμετωπίζοντας σοβαρά θέματα τόσο με τη μεταξύ τους συμπεριφορά, όσο και με τις αντιδράσεις των Γερμανών.

Μόλις την Πέμπτη (20/8), 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σε συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας. Από την αρχή του 2015, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 150 εμπρηστικές ενέργειες σε καταφύγια προσφύγων, τα οποία υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

Η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί αυξημένο αριθμό αιτήσεων για άσυλο το επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 800.000 μόνο για φέτος. Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 60% των Γερμανών πολιτών εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει την εισροή των προσφύγων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης