Βατικανό: «Ήττα της ανθρωπότητας» οι γάμοι ομοφύλων στην Ιρλανδία

Βατικανό: «Ήττα της ανθρωπότητας» οι γάμοι ομοφύλων στην Ιρλανδία

Μετά το «ναι» της Ιρλανδίας έρχεται το «όχι» της Αγίας Έδρας -  «Θλιμμένος» δηλώνει ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού

Βατικανό: «Ήττα της ανθρωπότητας» οι γάμοι ομοφύλων στην Ιρλανδία
«Θλιμμένος» δηλώνει ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, έπειτα από το «ναι» στο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τους γάμους ομοφύλων.

«Είμαι πολύ λυπημένος για αυτό το αποτέλεσμα, η Εκκλησία πρέπει να λάβει υπόψη της αυτή την πραγματικότητα, αλλά με την έννοια της ενίσχυσης της δέσμευσής της στο μήνυμα του Ευαγγελίου», πρόσθεσε ο Πιέτρο Παρολίν, σύμφωνα με την Corriere della Sera.



Την ώρα που ακόμα και στην καθολική Ιταλία η κυβέρνηση μελετά την νομική μορφή που μπορεί να δοθεί στις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών, ο Παρολίν τονίζει πως μετά την απόφαση της Ιρλανδίας «για το μόνο που μπορούμε να μιλάμε είναι μία ήττα της ανθρωπότητας και όχι μόνο ήττα των χριστιανικών αρχών».
Κλείσιμο

Όλα αυτά, ενώ η Καθολική Εκκλησία στην Ιρλανδία ήταν υπέρμαχος του «όχι», αν και λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος οι εκπρόσωποί της είχαν χαμηλώσει τους τόνους εξαιτίας των σκανδαλών παιδοφιλίας προ ετών στο εσωτερικό της.



Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε στα λόγια του αρχιεπισκόπου του Δουβλίνου λέγοντας πως «η οικογένεια παραμένει στο κέντρο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε, να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε την οικογένεια γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας και της Εκκλησίας ακόμα και μπροστά από τέτοια γεγονότα παραμένει η οικογένεια. Το να πληγεί (η οικογένεια) θα ήταν σαν να αφαιρείται η  βάση ενός κτιρίου στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι το «ναι» στην Ιρλανδία κέρδισε με ευρεία πλειοψηφία 62,3% των ψήφων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης