Ξεκίνησε το «τελευταίο ταξίδι» του Ριχάρδου του Γ'

Ξεκίνησε το «τελευταίο ταξίδι» του Ριχάρδου του Γ'

Τα οστά του Άγγλου μονάρχη, που μελετήθηκαν από τους επιστήμονες, μεταφέρονται με τιμές στο πεδίο της μάχης όπου σκοτώθηκε το 1485 και θα ταφούν στον καθεδρικό του Λέισεστερ 

Ξεκίνησε το «τελευταίο ταξίδι» του Ριχάρδου του Γ'
Περισσότερα από 500 χρόνια χρειάστηκαν ώστε να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο Ριχάρδος ο Γ', όμως τελικά αυτό έγινε με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν τέτοιον ηγεμόνα. 

Το φέρετρο, επενδεδυμένο με μόλυβδο και φτιαγμένο από βελανιδιά, έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής από το Πανεπιστήμιο του Λέισεστερ, όπου βρισκόταν από όταν ανακαλύφθηκαν το 2012 τα οστά του Ριχάρδου, θαμμένα κάτω από ένα δημοτικό πάρκινγκ στην περιοχή. Στο τελευταίο του, συμβολικό ταξίδι, θα διασχίσει το Λέισεστερ μέχρι το Μποσγουορθ, όπου το 1485 έπεσε από τον Ερρίκο της δυναστείας των Τυδόρ.

Κλείσιμο


Στη συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί με άμαξα στον Καθεδρικό Ναό του Λέστερ, όπου θα μείνει φρουρούμενο έως την ταφή, την ερχόμενη Πέμπτη. Το κοινό θα μπορεί να «επισκέπτεται» τον νεκρό βασιλιά από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.



Η συναρπαστική ιστορία του τελευταίου Αγγλου βασιλιά, που πέθανε κατ'αυτό τον τρόπο και παρέμεινε χαμένος για περίπου 500 χρόνια συγκινεί τα πλήθη στην Αγγλία, που συρρέουν για το τελευταίο αντίο στον Ριχάρδο. Την ώρα που το φέρετρο βγήκε από το πανεπιστήμιο, ακριβώς το μεσημέρι της Κυριακής, λευκά ροδοπέταλα το έραναν, ενώ η σημαία του Ιδρύματος, είχε αντικατασταθεί από εκείνη του Ριχάρδου του Γ', που έπνεε μεσίστια.

Το ίδιο το φέρετρο είναι κατασκευής ενός απογόνου του ίδιου του Ριχάρδου, από τη μεριά της αδερφής του, της Αννας του Γιορκ. Ο 16ος στη γενεαλογική σειρά ανηψιός του Ριχάρδου ήταν εκείνος που χρησιμοποιήθηκε και για την ταυτοποίηση του DNA των οστών. Τυχαίνει να είναι επιπλοποιός και έφτιαξε με κάθε επιμέλεια την τελευταία κατοικία του σπουδαίου του προγόνου. 



Ο πρώτος σταθμός της πομπής ήταν το Φεν Λέιν, όπου υπολογίζεται πως ο Ριχάρδος έχασε το άλογό του, το κράνος του και τη ζωή του, κατά τις τελευταίες ώρες της Μάχης του Μπόσγουόρθ. 

Στο Κρόουν Χιλ, οι καμπάνες χτυπούν στο Κράουν Χιλ, όπου ο Ερρίκος των Τυδόρ στεφόταν βασιλιάς, ενώ παρακολουθούσε τον Ριχάρδο τον Γ' να σκοτώνεται στη μάχη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης