O Πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές!

O Πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση και τι ισχυρίζεται ο ίδιος

O Πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές!
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές του εισφορές επί πέντε ολόκληρα χρόνια, από το 1999 μέχρι το 2004. Την περίοδο εκείνη ο Κοέλιο εργαζόταν ως σύμβουλος στην εταιρεία επαγγελματικής κατάρτισης Tecnoforma.

Ο ίδιος ο Κοέλιο υπερασπίστηκε τον εαυτό του και υποστήριξε ότι «δεν είχε ποτέ ενημερωθεί για χρέος κοινωνικής ασφάλισης». Η καθημερινή εφημερίδα Publico ανέφερε ότι ο Κοέλιο είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως θα καταβάλει το ποσόν των οφειλών για να μην δημιουργηθούν «αβάσιμες κατηγορίες».

Την αποκάλυψη για τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της χώρας έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Τύπο με την αντιπρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος, Άνα Καταρίνα Μέντες, να δηλώνει ότι: «ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να δώσει μια σαφή εξήγηση στον πορτογαλικό λαό, δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια του νόμου».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός που απαιτεί μεγαλύτερη αυστηρότητα στην πληρωμή χρεών από τους άλλους να εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες για τον εαυτό του.

Η εκπρόσωπος των αριστερών, Καταρίνα Μάρτινς, δήλωσε ότι  οι ενέργειες του πρωθυπουργού δεν εκπλήσσουν κανέναν σε μια περίοδο που οι απλοί πολίτες βάζουν δεύτερη υποθήκη στα σπίτια τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης