Ιράκ: 15 νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Βαγδάτη

Ιράκ: 15 νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Βαγδάτη

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση, πάλι σε εστιατόριο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα

Ιράκ: 15 νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Βαγδάτη
Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στη Βαγδάτη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν, όταν ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε περιοχή Σιιτών μουσουλμάνων.

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας αποκάλυψε πως η εκρηκτική ύλη πυροδοτήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πλατεία Αντέν της περιοχής Καντιμίγια, την ώρα που αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικών καθώς και ιατρικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως η έκρηξη είχε στόχο το πλήθος που βρισκόταν στην πλατεία.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση, πάλι σε εστιατόριο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα.

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποιον συγκεκριμένο, το γεγονός πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν «προνόμιο» των Σουνιτών μουσουλμάνων, περιορίζει εμφανώς τους υπόπτους στην περιοχή, αν κανείς αναλογιστεί και το γεγονός πως οι μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των Ιρακινών δυνάμεων μαίνονται ακόμα στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης