Νεκρός Έλληνας πολίτης στο Ντόνετσκ - Πολεμούσε δίπλα στους φιλορώσους

Νεκρός Έλληνας πολίτης στο Ντόνετσκ - Πολεμούσε δίπλα στους φιλορώσους

Η σύζυγος και τα δύο του παιδιά ζουν στην Αθήνα - Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει στην Ουκρανία για να δει τη μητέρα του

Νεκρός Έλληνας πολίτης στο Ντόνετσκ - Πολεμούσε δίπλα στους φιλορώσους
Ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης έχασε χθες τη ζωή του από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονιέτσκ», που έχει αποσχισθεί από την Ουκρανία.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του άντρα, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, είναι έως στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό ήταν ιστορικός και είχε πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.

Κλείσιμο
Ωστόσο, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Σε επικοινωνία, που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης